Home Δήμος Δελφών ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ: ΤΟ ΠΑΠΟΡΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΑΡΑΞΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ
Δήμος Δελφών - 4 Νοεμβρίου, 2013

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ: ΤΟ ΠΑΠΟΡΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΑΡΑΞΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

    Φίλοι και φίλες

    Την Πέμπτη 31-10-2013 στην κατάμεστη από συμπολίτες αίθουσα και προαύλιο χώρο του Λιμενικού Ταμείου, Ν. Φωκίδας συζητήθηκαν τα θέματα τα οποία με συνεχείς παρεμβάσεις στον ηλεκτρονικό τύπο και σε κάθε αρμόδιο-αναρμόδιο παράγοντα και υπηρεσία, είχαν αναδείξει η δημοτική κίνηση μας – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ –  και ενεργοί πολίτες της περιοχής.

     Σε πείσμα των δύσκολων καιρών, της μειωμένης έως αρνήσεως αντίστασης των διοικούντων Δήμου και Περιφέρειας, αντιδράσαμε στην πρόκληση που τείνει να γίνει καθεστώς .

Ναι το λιμάνι Ιτέας Δελφών, για ευνόητους και εξηγήσιμους λόγους, από λιμάνι κρουαζιέρας, πάει να μετατραπεί σε λιμάνι ελλιμενισμού και επισκευών μεταλλευματοφόρων  πλοίων!!!

Έτσι ώστε συγχρόνως  με τον εμπρησμό του ελαιώνα, ο εξευτελισμός των Δελφών, του Δελφικού τοπίου και της παγκόσμιας κληρονομιάς που περιέχουν και ενθυλακώνουν, να γίνει τέλειος.

     Κατά τα άλλα, οι «ευεργέτες» βωξιτοβιομήχανοι της περιοχής, «που την συντηρούν, που χτυπάν την ανεργία που δίνουν πετρέλαια σε σχολεία και μοιράζουν φακέλους σε συλλόγους και όχι μόνο», έμπλεοι εθνικού παλμού, αλλάζουν την σημαία του πλοίου, από ελληνική σε ξένη, καθώς και την σύνθεση του πληρώματος!!! Μπροστά στα κέρδη τι αξία έχει  ο πατριωτισμός;

    Το εθνικό συμφέρον των τοπικών «ευεργετών» και των ντόπιων υπηρετών τους, ταυτίζεται με την τσέπη τους. Αν δεν αντιδράσουμε, η μαρίνα Ιτέας μαζί με τον Λιμενοβραχίονα και την λοιπή παραλιακή ζώνη θα είναι φέουδο στην διάθεσή τους. Ίσως αφήσουν καμιά γωνιά να κάνουμε μπάνιο και αυτό «παίζεται», καθώς «εξαρτάται» από το ρέμα Σκίτσα, και τα απόβλητα των ποικιλώνυμων βιολογικών – αποχετευτικών, MADE FRAGGOS & ΣΙΑ!

  

Φίλοι και φίλες.

 

   Όλα είναι γνωστά. Σε όλους! Εμείς σαν δημοτική συλλογικότητα προσφύγαμε πριν 12 μήνες στο Σ.τ.Ε. (10ος / 2012), για την προγραμματισμένη μεταφορά του τουριστικού λιμανιού Ιτέας στο ΤΑΥΠΕΔ. Συμπαράσταση από Δήμο Περιφέρεια καμία.

    Τόσες ημέρες ο βραχίονας στην Ιτέα  έχει μετατραπεί σε επισκευαστήριο ξένης    σημαίας και πληρώματος πλοίου και από τους αιρετούς τσιμουδιά. Που είναι οι τοπικοί άρχοντες οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν «μόχθησαν» για να απομακρύνουν το «τσιγαράδικο»; Εκείνο λέρωνε την εικόνα της πόλης. Τα πλοία των αφεντικών όχι;

    Στο χωροταξικό για τα λιμάνια η Ιτέα μεταπίπτει σε λιμάνι χύδην φορτίου και αποκλείεται από κρουαζιέρα. Γίνεται επερώτηση στην βουλή με ανάλογη δημοσιότητα(Γ. Σταθάς) πάλι οι αιρετοί δεν KATΑΛΑΒΑΝ… Στο Δημοτικό Συμβούλιο είπαν ότι δεν το ήξεραν, δεν είναι προετοιμασμένοι!!! Βουβοί, κουφοί και άλαλοι ; Ας μην μας περνάν για χαζούς.

   Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και διαφοροποιήθηκε και προσπάθησε.

   Άρα όλοι ήξεραν!  αλλά οι μοιραίοι και άβουλοι αντάμα αυτοδιοικητικοί μας  δεν θέλουν. «Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι».

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ?

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Υ.Γ1. Κυριακή 3/11/13 τα πλοία που «έδεσαν» στην προβλήτα της Ιτέας, αριθμούν τα τρία (3)!!!

ΥΓ.2 Στην διεύθυνση αυτή η επιστολή του προέδρου λιμ. Ταμείου όπως διαβάστηκε στις 31-10-2013  http://youtu.be/ZxHuMc_21kw

 

www.politesstoproskinio.wordpress.com

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….                       

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Off τα τηλέφωνα του Κ.Υ. Ιτέας

Λόγω βλάβης στο τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Ιτέας είναι αδύνατη η επικοινωνία. …