Home Ελλάδα Ποιοι έμειναν εκτός κυβέρνησης με τον ανασχηματισμό
Ελλάδα - 28 Αυγούστου, 2018

Ποιοι έμειναν εκτός κυβέρνησης με τον ανασχηματισμό

 Τα νέα πρόσωπα και οι μετακινήσεις στον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησαν εκτός υπουργικού συμβουλίου γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός κυβέρνησης βρίσκεται πλέον ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος αντικαθίσταται στο υπουργείο Δικαιοσύνης από τον Μιχάλη Καλογήρου.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής απομακρύνεται από το υπουργείο Ναυτιλίας για να αναλάβει τη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Την προηγούμενη θέση του αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης, μέχρι σήμερα υφυπουργός Άμυνας.

Χωρίς θέση στο υπουργικό συμβούλιο μένει η Λυδία Κονιόρδου, η οποία αντικαθίσταται στο υπουργείο Πολιτισμού από την Μυρσίνη Ζορμπά.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο τέως υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου αντικαθίσταται από τον Σταύρο Αραχωβίτη. Ο αναπληρωτής υπουργόςΓιάννης Τσιρώνης χάνει τη θέση του, η οποία καταργείται.

Στο χαρτοφυλάκιο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η θέση του υφυπουργού, την οποία κατείχε μέχρι σήμερα ο Γιάννης Μπαλάφας, επίσης καταργείται.

Εκτός και ο Γιάννης Αμανατίδης, τέως υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Πολιτιστική και Θρησκευτική Διπλωματία.

Ακόμα, εκτός κυβέρνησης μένει ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης, καθώς η υφυπουργία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και διά Βίου Μάθησης καταργείται.

Επίσης, εκτός χαρτοφυλακίου μένει η Ράνια Αντωνοπούλου, μέχρι σήμερα αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας.

Χωρίς χαρτοφυλάκιο παραμένουν εξάλλου ο Νίκος Τόσκας, ο οποίος πρόσφατα παραιτήθηκε από αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Πάνος Σκουρλέτης που αναλαμβάνει γραμματέας, και ο Κώστας Ζουράρις που αναγκάστηκε σε παραίτηση τον Ιανουάριο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…