Home Πολιτικά - Φωκίδα “Ποιά είναι η επίσημη θέση του κόμματος για την ενδεχόμενη κατάργηση του ΤΕΙ Άμφισσας και το Δελφικό Πανεπιστήμιο;”
Πολιτικά - Φωκίδα - 10 Αυγούστου, 2018

“Ποιά είναι η επίσημη θέση του κόμματος για την ενδεχόμενη κατάργηση του ΤΕΙ Άμφισσας και το Δελφικό Πανεπιστήμιο;”

 

Σε μια κίνηση που θα συζητηθεί και σίγουρα θα επιβραβευτεί από την τοπική κοινωνία η ΔΗΜ.ΤΟ. Δελφών και ο πρόεδρός της κ. Αργύρης Δεδούσης έδωσαν χτες στην δημοσιότητα την επιστολή που απέστειλαν στην τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ κ Νίκη Κεραμέως με την οποία   την καλούν να πάρει επίσημη θέση τόσο για την κατάργηση του τμήματος ΤΕΙ στην Άμφισσα όσο και για την πρόταση για ίδρυση του Δελφικού Πανεπιστημίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής ούτε η ΝΟΔΕ Φωκίδας, ούτε η κα Κεραμέως έχουν πάρει καθαρή και ξάστερη θέση για τα δυο αυτά φλέγοντα ζητήματα , κάτι που έχει εξοργίσει πολλά στελέχη του κόμματος που αρνούνται να ξεχάσουν ότι και πάλι επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου (ΝΔ) έγινε απόπειρα να καταργηθεί το ΤΕΙ. Σε αντίθεση, να υπενθυμίσουμε ότι ξεκάθαρη θέση έχουν πάρει μέχρι τώρα οι δύο τα βουλευτές του κόμματος κ Μανδρέκα και Μπούγας

  

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΔΗΜ ΤΟ Δελφών

 

ΔΗΜ.Τ.Ο   ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ     Άμφισσα 6 Αυγούστου 2018

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ                                   ΠΡΟΣ

ΔΗΜ.Τ.Ο   ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ       κα. ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ                                 ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΜΦΙΣΣΑ 33100                                    ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Κυρία Κεραμέως

 

Με την υπ’ αριθμόν 215260/Ζ1 απόφαση, που δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2017 στο φύλλο 675 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, συγκροτήθηκε από τον  Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων καθηγητή Κώστα Γαβρόγλου δεκαμελής «Επιτροπή για τη διερεύνηση μορφών συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας». Τα τρία ιδρύματα κατέθεσαν τις προτάσεις τους οι οποίες συζητήθηκαν ενδελεχώς. Αρχές Απριλίου, το Υπουργείο κατέθεσε συνθετική πρόταση και ζήτησε από τα μέλη της Επιτροπής να υποβάλλουν, ατομικά ή ανά ίδρυμα, παρατηρήσεις και προτάσεις μέχρι τις 30 Απριλίου. Στην παρούσα πρόταση ελήφθησαν υπόψη οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις όλων των μελών της Επιτροπής. Από τη διερεύνηση μορφών συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας που ήταν το έργο της επιτροπής όπως σαφώς όριζε το Φ.Ε.Κ 675  14-12-2017 στην παράγραφο 4, προέκυψε η Νέα Αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Νέα Αρχιτεκτονική  επί της ουσίας ήταν οι κατευθύνσεις που είχε δώσει το Υπουργείο Παιδείας απορροφώντας τα δύο Τ.Ε.Ι, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κάτι που ήταν εμφανώς αντίθετο με το έργο της επιτροπής που είχε συγκροτηθεί με την υπ’ αριθμόν 215260/Ζ1.

Θα θέλαμε να σας θυμίσουμε πως στην Άμφισσα κατασκευάστηκε και λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια, η πλέον σύγχρονη πανελλαδικά  κτηριακή πανεπιστημιακή δομή προϋπολογισμού 7.000.000 ευρώ σαν παράρτημα του Τ.Ε.Ι Λαμίας, για την οποία είχατε ενημερωθεί όταν επισκεφτήκατε την Άμφισσα στις 4 Μαρτίου 2018. 

 

Το γνωστικό αντικείμενο του Τ.Ε.Ι της Άμφισσας είναι «Διοίκηση, Οικονομίας & Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων, Στερ. Ελλάδας» και εντάσσεται στις σχολές του 4ου επιστημονικού πεδίου με κωδικό 755 και περί

 

που 134 εισακτέους ανά έτος ήτοι 500 περίπου φοιτητές στην τετραετία φοίτησης.

 

 Με έκπληξη και οργή όλοι οι πολίτες του Νομού Φωκίδας διαπιστώσαμε πως από το νέο χάρτη των Σχολών των Τμημάτων και των Ερευνητικών Δομών που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας ως Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, απουσιάζει παντελώς η πόλη της Άμφισσας πρωτεύουσα του Δήμου Δελφών. Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση και διαμαρτυρία όλων των πολιτών, όλων των πολιτικών, επιστημονικών και εμπορικών φορέων καθώς και η έγγραφη παρέμβαση του Μητροπολίτη Φωκίδας κ.κ. Θεόκτιστου προς τον κύριο Υπουργό Παιδείας.   Μεταξύ των πολιτικών που αντιτάχτηκαν στην πρόταση του Υπουργείου Παιδείας ήταν  ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος του Δήμου Δελφών   κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος  ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Κατσαγούνος Ευάγγελος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Κάππος Ευστάθιος, κα.  Αραβαντινού Πέγκυ, και κ. Κατσαρός Χαράλαμπος, οι  οποίοι τάχτηκαν σταθερά υπέρ της ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με την ονομασία  Δελφικό Πανεπιστήμιο καθώς η Στερεά Ελλάδα είναι η μόνη Περιφέρεια χωρίς Πανεπιστημιακό Ίδρυμα.

 

Εμείς ως ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Δήμου Δελφών, ως μέρος αυτής της κοινωνίας και αφουγκραζόμενοι τις αγωνίες και τα ερωτήματα των πολιτών θα επιθυμούσαμε να μας δώσετε το στίγμα της εκπαιδευτικής πολιτικής του κόμματός μας, της Νέας Δημοκρατίας.

 

-Ζητούμε από εσάς να μας δώσετε καθαρά  και με σαφήνεια τις θέσεις που  έχει το κόμμα μας πάνω στην εκπαιδευτική πολιτική της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που αφορούν το Τ.Ε.Ι της Άμφισσας.

-Ζητούμε από εσάς να μας ενημερώσετε για  τη στάση του κόμματός μας στην πιθανή ψήφιση Νόμου που αφορά τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και εξαιρεί το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του Δήμου Δελφών (Τ.Ε.Ι Άμφισσας).

-Ζητούμε από εσάς να μας ενημερώσετε για  τη θέση του κόμματός μας στην πρόταση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

                                                                                                   

 Ο Πρόεδρος

 της ΔΗΜ.Τ.Ο   Νέας Δημοκρατίας Δήμου Δελφών  

 Δεδούσης Αργύρης  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…