Home Πολιτισμός Πνοές Ανέμων – Περιβάλλον & Πολιτισμός 2018
Πολιτισμός - 15 Οκτωβρίου, 2018

Πνοές Ανέμων – Περιβάλλον & Πολιτισμός 2018

 Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης Περιβάλλον & Πολιτισμός 2018 της Διεύθυνσης Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού με ευρύτερο θέμα «Πνοές Ανέμων», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος προγραμματίζει σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία αρμοδιότητάς της.

Κατά τις ημέρες 18-19 Οκτωβρίου οι μαθητές των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του Νομού Φωκίδας μπορούν να συμμετέχουν στο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον αρχαιολογικό χώρο της Κίρρας ή το αρχαιολογικό μουσείο Δελφών. Κεντρικό θέμα του προγράμματος είναι ο αέρας, ολοκληρώνοντας τον κύκλο της προβολής των τεσσάρων στοιχείων της φύσης που υλοποιείται ήδη από το 2008. Οι μικροί μαθητές θα ενημερωθούν για τη σημασία του αέρα, την κίνηση των ανέμων και την επίδρασή τους στον ανθρώπινο βίο και την καθημερινή ζωή ήδη από την αρχαιότητα, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη προσανατολισμού του σύγχρονου πολιτισμού στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και η είσοδος στο μουσείο των Δελφών θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες.
Τηλ. επικοινωνίας: 2265082313 
Πληροφορίες: Βασιλείου Μαρία, Ανθούλα Τσαρούχα, 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…