Home Άλλα Αθλήματα- Φωκίδα ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ
Άλλα Αθλήματα- Φωκίδα - 14 Νοεμβρίου, 2019

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ

Πολλά συγχαρητήρια στον Κώστα

 Αρχικά θέλω και εγώ με τη σειρά μου να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον πρωταθλητή Ελλάδας Κώστα Γκελαούζο για την  πολύ μεγάλη του επιτυχία να καταταγεί στην τρίτη θέση στον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας , στον οποίο παραδοσιακά παίρνουν μέρος καταξιωμένοι αθλητές από όλο τον κόσμο!

 

 Τα παράπονα του πρωταθλητή μας

 Όμως δεν θα μείνω στα συγχαρητήρια καθώς μπαίνω στον πειρασμό να θυμηθώ τα τεράστια παράπονα που μου εξέφρασε μέσα από τη συνέντευξη που ευγενικά μου είχε παραχωρήσει στο περιοδικό ΑΘΛΗΤΗΣ

Ας θυμηθούμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα

 ΑΘΛΗΤΗΣ: Γιατί, αλήθεια, σταμάτησε την προσφορά του στην τοπική κοινωνία ο ΔΟΛΙΧΟΣ; Έχει να κάνει με την σχεδόν καθολική αδυναμία στήριξης των αθλημάτων στίβου , κυρίως σε ερασιτεχνικό επίπεδο, από την ελληνική πολιτεία ή υπάρχουν άλλοι παράγοντες;

 Κ. ΓΚΕΛΑΟΥΖΟΣ: Γιατί σταμάτησες Όποιος θέλει την απάντηση μπορεί να κατέβει στο γήπεδο και να δει γιατί. Άθλιες εγκαταστάσεις, απαξίωση του κλασικού αθλητισμού. Πολλές φορές δεν μπορώ να έρθω να δω τους γονείς μου γιατί ξέρω πως δεν θα μπορέσω να ακολουθήσω  την προπόνηση μου σωστά. Για όλα τα σωματεία υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες, παρόλα αυτά τα καταφέρνουν κουτσά-στραβά φτιάχνοντας Ακαδημίες. Στην Άμφισσα που να στηρίξεις μια Ακαδημία στίβου για μικρά παιδιά ;; Δεν υπάρχουν απλές βασικές εγκαταστάσεις , ένα σωστό -φυσιολογικό τερέν τρεξίματος. Ας ξεκινήσουμε από εκεί. Και δεν είναι κάτι που ξεκίνησε τώρα, το λάθος βρίσκεται χρόνια πριν….”

 

Πες τα Χρυσόστομε

 
Διαβάζοντας το μόνο παραπάνω το μόνο σχόλιο που μου έρχεται στο στόμα είναι το : Πες τα Χρυσόστομε.

Και το λέω γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου και έχει πιαστεί το χέρι μου να λέω και να γράφω πόσο σημαντικό είναι  για όλους μας  το κράτος, η Περιφέρεια και οι δύο δήμοι να δώσουν βάρος στον αθλητισμό , να φτιάξουν και να παραδώσουν στη νεολαία και στους αθλητές άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις  , να σκύψουν με αγάπη και στοργή πάνω στα προβλήματα των αθλητών και των σωματείων ώστε αυτοί να μην αναγκάζονται να απλώνουν ικετευτικά το χέρι, είτε πάνω είτε κάτω από το τραπέζει( όπως συνέβη τελευταία)

 

 Μόνο αν απαιτείς κερδίζεις

 

 Βέβαια, πολλές φορές κάποιοι μου χτυπάνε την πλάτη και μου λένε: “τι τα θες και τα σκαλίζεις; Δεν αλλάζει τίποτε.” , αλλά πάντα τους δίνω την ίδια απάντηση ότι μόνο αν  αντιδράσουμε, αν   ως τοπική κοινωνία διεκδικήσουμε το δίκιο μας τότε θα το κερδίσουμε. Είτε αυτό έχει να κάνει με το ΤΕΙ, είτε με το νοσοκομείο, είτε με όλα αυτά που μας λέει ο καλός μας φίλος και καμάρι της περιοχής, ο  Κ. Γκελαούζος.

Για αυτό σας λέω : δεν φτάνει η τοπική κοινωνία να τον βραβεύει ή να του βγάζει μια συγχαρητήρια ανακοίνωση. Δεν φτάνει οι επίσημοι να τρέχουν για μια φωτογραφία δίπλα του όταν αυτός έχει κάποια επιτυχία.

Η τοπική κοινωνία πρώτα από όλα έχει υποχρέωση   να απαιτεί και για τον αθλητισμό . Γιατί πραγματικά   ο αθλητισμός είναι κοινωνικό δικαίωμα το οποίο πρέπει να απολαμβάνουν όλοι και όχι οι λίγοι και οι εκλεκτοί, ειδικά σε κάποια αθλήματα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…