Home Πολιτικά - Φωκίδα ΠΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
Πολιτικά - Φωκίδα - 7 Μαΐου, 2013

ΠΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΑΝΤΟΝΗΣ  ΕΥΘΥΜΙΟΥ  ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ – ΣΚΟΥΜΠΕΛΟΣ
ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ  Α  Ε. Ν. –  ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ  ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ

Ο Ελληνικός λαός είναι ο μόνος λαός στην υφήλιο ο οποίος δεν έχει  δικαίωμα να μάθει την αληθινή ιστορία της πατρίδας του, την οποία συστηματικά προγραμματισμένα διαστρεβλώνουν καί παραχαράσσουν.
Δεν επιτρέπουν στον Ελληνικό λαό να μάθει ποιοι είναι εκείνοι πού πολέμησαν, θυσιάστηκαν καί του έδωσαν πατρίδα λεύτερη.
Καί όχι μόνο αυτό, του επιβάλουν να τιμά να ευγνωμονεί καί να δοξολογεί ντόπιους καί ξένους προδότες, δοσίλογους, εχθρούς της πατρίδας του.
Η Ελληνική παιδεία εξαπατούσε τον Ελληνικό λαό προσφέροντάς του  μια ιστορία της Εθνικής Παλιγγενεσίας αλλά καί γενικά της νεοτέρας Ελλάδας ψευδή καί παραχαραγμένη.
Πρέπει να φροντίσουμε να μάθουμε  γιατί εκείνοι πού πείραν στά χέρια τους την Ελλάδα  από το 1833 καί την κυβέρνησαν για 150 χρόνια (με εξαίρεση τον Χαρίλαο Τρικούπη καί Ελευθέριο Βενιζέλο) φρόντισαν να δημιουργήσουν μια πατρίδα υποανάπτυκτη, υποτελή καί εξαρτημένη καί άφησαν το λαό αγράμματο, αστοιχείωτο, δεν του επέτρεψαν να προοδεύσει καί να αναπτυχθεί καί επιπλέον τον διέφθειραν με το ρουσφέτι, για να τον έχουν του χεριού τους καί να τον εκμεταλλεύονται , υλοποιώντας συνάμα  καί το πρόγραμμα εκείνων των Ευρωπαίων (των Άγγλων) πού ήθελαν μια Ελλάδα  μικρή, αδύναμη, υποανάπτυκτη, εξαρτημένη από αυτούς, τον δε Ελληνικό λαό αγράμματο, απολίτιστο καί μικρόψυχο συμφώνως καί με τη γνώμη του μισοπάλαβου καί αντιδραστικού ίσαμε το κόκαλο πρωθυπουργού της Αγγλίας  Κάστερλιχ Λόρδου του Λαντοντερη πού αυτοκτόνισε κόβοντας το λαιμό του με ένα ψαλίδι.
Πρέπει να μάθουμε γιατί εκείνοι που έκαμαν κουμάντο τότε καταχρέωσαν την πατρίδα μας στους Άγγλους και από τότε πήρε το στραβό δρόμο η οικονομία της Ελλάδας.
Συνάπτοντας εκείνα τα δάνεια τα οποία στη συνέχεια τα έφαγαν μαζί με τους ξένους και ό,τι περίσσεψε το κατασπατάλησαν στους δυό εμφύλιους πολέμους που αυτοί φρόντισαν να κάνουν,δηλαδή τον πρώτο μεγάλο διχασμό του ελληνικού λαού.
Τα δάνεια δε αυτά  τά πλήρωσε καί τά ξαναπλήρωσε μαζί με τους ληστρικούς τόκους δέκα φορές  και τα διάφορα άλλα ποσά που χρέωναν όλοι αυτοί οί λωποδύτες ντόπιοι καί ξένοι. Και όλο πληρώναμε στους αλήτες καί όλο χρεωμένους μάς βγάζουνε.
Από το 1824 μέχρι το 1932 η Ελλάδα είχε δανειστεί από το εξωτερικό 2,2 δισ. Χρυσά φράγκα.
Μέχρι τότε είχαμε καταβάλλει για τόκους  καί χρεολύσια  2, 383 δισ. φράγκα.
Μετά το 1932 είχαμε σταματήσει τον εξωτερικό δανεισμό. Η κατοχή και η ανασυγκρότηση από αυτή  μας οδήγησαν και πάλι στην Διεθνή Τράπεζα  η οποία για να μας δανείσει  έθεσε  όρο τον προηγούμενο διακανονισμό των προπολεμικών μας Χρεών. Δηλαδή θα μας έδιναν δάνειο για να ξεπληρώσουμε και  πάλι τις τοκοχρεωλυτικές δόσεις των προπολεμικών μας δανείων πού ήδη είχαμε ξεπληρώσει καί με το παραπάνω.
Η Γιουγκοσλαβία είχε ήδη κατ’ επανάληψη δανειστεί από την διεθνή τράπεζα  δίχως να της τεθεί τέτοιος όρος.
Όταν στην Τουρκία τέθηκε τέτοιος όρος συνοδευόμενος με μια διακριτική κριτική της οικονομικής πολιτικής που ακολουθούσε η Τουρκία, οί τούρκοι αμέσως έδιωξαν από την Τουρκία τον εκπρόσωπο της διεθνούς τράπεζας.
Και η διεθνής τράπεζα συμμορφώθηκε με την τουρκική αξίωση. Και τα δάνεια της χορήγησε χωρίς όρους και όλα καλά. Ενώ στην Ελλάδα πού 5  της δίνανε και 50 τη χρέωναν και 150 μας ζητούσαν να τους πληρώσουμε και αφού τά πληρώναμε καί τά εξοφλούσαμε όλα και με το παραπάνω, για να μας δώσουν καινούργιο δάνειο απαιτούν λέει να πληρώσουμε τα παλιά μας χρέη, δηλαδή να ξαναπληρώσουμε τά ήδη πληρωμένα. Καί άμα  καθυστερούσαμε να πληρώσουμε τά ληστρικά ποσά πού μας γύρευαν  οί αλήτες μας έστελναν τη μεγαλύτερη αρμάδα του κόσμου με χιλιάδες στρατό για να μας αναγκάσουν να πληρώσουμε πάλι  τα πληρωμένα. Και όμως το επίσημο ελληνικό κράτος θεωρεί και το διατυμπανίζει τους Έγγλέζους και τους άλλους ανθρωποφάγους ως τους μεγαλύτερους παραδοσιακούς φίλους της Ελλάδας. Καί τα ονόματά τους και οι προτομές τους όλων αυτών των βδελυρών εχθρών της Ελλάδας κοσμούν τις κεντρικότερες πλατείες και δρόμους της πρωτεύουσας καί πολλών άλλων μεγάλων πόλεων του ελληνικού κράτους. Και αν ψάξεις στην επίσημη ελληνική ιστορία και τη μεγάλη Ελληνική  εγκυκλοπαίδεια  τους παρουσιάζουν όλους αυτούς που νάτανε τρόπος να μας φάνε ζωντανούς όλους και να μη μείνει ούτε ένας για δείγμα από μας, ως φίλους μεγάλους φιλέλληνες μεγάλους υποστηρικτές της Ελλάδος και του ελληνικού λαού πού παντοιοτρόπως και με προσωπικές τους θυσίες βοήθησαν και βοηθούν, ακόμα την Ελλάδα από 1821 Ζήτω η Ελληνική ιστορία, η ελληνική εγκυκλοπαίδεια και η ελληνική γραμματεία. Ζήτω το ψέμα, η παραχάραξη, η απάτη, το αίσχος και η προδοσία. Ζητώ και πάλι ζήτω. Και ύστερα απορούμε πως η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι «Μικρή καί έντιμη» όπως την ήθελαν οί Γλυξμπούργοι καί οί  προδότες  πολιτικοί καί στρατιωτικοί Ακροδεξιοβασιλικοί γερμανόφιλοι κυβερνήτες της Ελλάδας  το 1920 έως το 1922 πού κάμανε και τη Μικρασιατική καταστροφή. Καί αν δε βρισκόταν ο Πλαστήρας  να αρπάξει την Ελλάδα να τη σηκώσει από το βούρκο πού την είχαν ρίξει οι προδότες Ακροδεξιοβασιλικοί γερμανόφιλοι κυβερνήτες καί να την στήσει πάλι στα πόδια της θα μας είχαν σβήσει από το χάρτη ο Κεμάλ θα κατέβαινε όχι μόνο στην Αθήνα αλλά ίσαμε κάτω στο Ταίναρο.
Πρέπει να μάθουμε πώς από το 1821 άρχισαν οί παλιάνθρωποι  επίορκοι καί αντιπατριώτες πολιτικοί να κλέβουν το δημόσιο ταμείο όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα με τούς σημερινούς λωποδύτες. Αυτά Και άλλα πολλά που δεν μπορούμε να τά γράψουμε εδώ πρέπει να τα μάθουμε. Πρέπει να αποτινάξουμε το ψεύδος και την παραχάραξη πού τόσα χρόνια μας σερβίρουν. Πρέπει  μόνοι μας να φροντίσουμε να αποτινάξουμε το ψεύδος για να πάμε μπροστά, γιατί αν περιμένουμε από τους κυβερνήτες μας να μας φωτίσουν θα συνεχίσουμε να ζούμε μέσα στο ψέμα και στην παραχάραξη γιατί δυστυχώς στην  πατρίδα μας όσοι αναλαμβάνουν να μας φωτίσουν πληρώνονται για να μας λένε ψέματα. Η               παλιανθρωπιά όμως και η απάτη που ξεπερνάει  πλέον κάθε όριο ανοχής έγκειται στην προσπάθεια ορισμένων σήμερα, ναί  σήμερα το 2013 να μας πείσουν (να πείσουν βέβαια τους πιό υπανάπτυκτους από μας) ότι οί Γερμανοί υπήρξαν και είναι παραδοσιακοί φίλοι μας. Ποιοί εκείνοι που μας μισούν θανάσιμα και επανειλημμένα μας καταστρέψανε. Βρε πλαστογράφοι  της αλήθειας και αρχιτέκτονες του ψεύδους και της παραχάραξης, πότε ρε υπήρξαν οί ανθρωποφάγοι αυτοί τα τέρατα αυτά πού ψήνανε ανθρώπους ζωντανούς  φίλοι μας; Ποτέ ρέ δεν υπήρξαν  φίλοι μας. Οί φανατικότεροι εχθροί μας υπήρξαν. Και επειδή θα χρειαστούν πολλές σελίδες για να αναφέρω τα εγκλήματά τους  εναντίον της Ελλάδας, του ελληνικού λαού και του ελληνικού έθνους, θα περιοριστώ στούς  δυό φανατικότερους εχθρούς μας, τον Κάιζερ της Γερμανίας Γουλιέλμο καί στην αδελφή του Σοφία βασίλισσα των Ελλήνων. Και οι δύο υπήρξαν οί μεγαλύτεροι. Τρομερότεροι, και φανατικότεροι Εχθροί μας. Και οι δυό μισούσαν με μίσος βαθύ, τρομερό αβυσσαλέο την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και δεν δίσταζαν να το δείχνουν, προπαντός δε εκείνη η μοβόρα γερμανίδα Σοφία η οποία αν και βασίλισσα των Ελλήνων είχε παραμείνει  Πρωσσίδα πριγκίπισσα και κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο εργάστηκε με όλες της τις δυνάμεις για την επιτυχία της Γερμανίας και των συμμάχων της – Βουλγαρίας, Τουρκίας–
ενάντια φυσικά στα συμφέροντα της Ελλάδος. Κατά τον Α.Π. Πόλεμο υπήρξε ο επίσημος πράκτορας–κατάσκοπος της Γερμανίας στην Ελλάδα. Όσον αφορά για το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και την κατοχή όλος ο κόσμος ξέρει ότι αυτά που τράβηξε η Ελλάδα από τα ναζιστικά ανθρωπόμορφα τέρατα τότε δεν τά τράβηξε  καμιά κατεχόμενη από τους. διεστραμμένους αυτούς εγκληματίες  χώρα της Ευρώπης.        Και στο τέλος οι απόγονοι των ναζιστικών αυτών τεράτων δεν μας δίνουν ότι εκείνα που μας έκλεψαν ούτε εκείνα που μας χρωστάνε αλλά  στην περίπτωση αυτή πρέπει να δούμε μήπως φταίμε και εμείς. Γιατί και η Πολωνία και η Γιουγκοσλαβία αμέσως τα πείραν αυτά από τη μεταπολεμική Γερμανία όσα έπρεπε να πάρουν , και μόνο η Ελλάδα δεν πείρε ακόμα δραχμή.
                   Γιατί άραγε; Αυτό έπρεπε να μας εξηγήσετε εσείς πού μας λέτε ότι οί Γερμανοί είναι παραδοσιακοί φίλοι μας. Και επειδή δέν μας εξηγήσατε θα προσπαθήσω με πολύ λίγα λόγια να περιγράψω την περίπτωση αυτή και το συμπέρασμα άς το βγάλουν αυτοί που θα τα διαβάσουν αυτά πού θα γράψω, το οποίο άλλωστε (το συμπέρασμα) δεν θα είναι καθόλου δύσκολο: Το κατοχικό δάνειο είναι συμβατικό και όχι αναγκαστικό, σταθερού νομίσματος και από τον Σεπτέμβριο του 1944 έντοκο. Αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας και όχι επανορθωτική. Ως τέτοια   δεν εντάσσεται στη συμφωνία του Λονδίνου του 1953 που αναστέλλει την καταβολή των επανορθώσουν και αποζημιώσεων. Η Ελλάδα στη δεκαετία του 1940 και σε τρεις διαφορετικές διασκέψεις, του 1945 το 1946 και τον  11/ 1947 διαχώρισε το κατοχικό δάνειο από τις επανορθώσεις και ζητούσε την επιστροφή του. Η Ελλάδα ποτέ δεν σταμάτησε να διεκδικεί το κατοχικό δάνειο.
             Το 1964 με τον Αγγελόπουλο ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης. Τό 1965 με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Το 1966 στίς Ελληνογερμανικές συνομιλίες στην Αθήνα. Τότε η   Γερμανία ισχυρίστηκε ότι από το δάνειο είχε παραιτηθεί εγγράφως ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής. Στη συνέχεια είπανε οί Γερμανία ότι ο Καραμανλής είχε παραιτηθεί προφορικώς από το δάνειο, πράγμα το οποίο φυσικά, διέψευσε ο Καραμανλής με προφορική ανακοίνωση. Στις 31/3/1967 η Γερμανία δεχόταν ότι δεν υπήρξε παραίτηση τού Καραμανλή   από το δάνειο. Το 1974 το ανακίνησε ό Ζολώτας. Στίς   18/4/1991 το έθεσε ανεπίσημα και προφορικά ο τότε υπουργός των εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς στον γερμανό υπουργό των εξωτερικών. Στις 14/11/1995 το έθεσε  η Ελλάδα με ρηματική διακοίνωση. Η Γερμανία σταθερά το απορρίπτει με τα κάτωθι επιχειρήματα: Ότι το δάνειο εντάσσεται στη συμφωνία του Λονδίνο (ενώ στην πραγματικότητα δέν εντάσσεται.) Από το δάνειο παραιτήθηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το επανέλαβαν σταθερά οί γερμανοί και μετά το 1990 παρά τη ρηματική τους διακοίνωση τον 3/1967 ότι δεν είχε παραιτηθεί. Εδώ όπως είναι φυσικό προξενεί κάποια απορία το γεγονός ότι οί Γερμανοί μπλέκουν σταθερά μόνον τον Καραμανλή  στην υπόθεση αυτή για να μη μας επιστρέψουν  το δάνειο πού μας χρωστάνε. Γιατί άραγε; Και πώς δεν αναφέρουν και κάποιον άλλον πρωθυπουργό της Ελλάδος πριν και μετά τον Καραμανλή; Τόσοι και τόσοι υπήρξαν από το 1945 που η Ελλάδα ξεκίνησε να διεκδικεί το δάνειο. Και όμως δεν ανέφεραν κανέναν μόνον τον Καραμανλή. Τέλος πάντων πάμε παρακάτω. Καί συνεχίζοντας τις δικαιολογίες και τα αιτιολογικά για να μη μας επιστρέψεουν όλα αυτά που μας χρωστάνε μας λένε  και το τελευταίο αιτιολογικό τους το 1995 που το ξαναζητήσαμε ότι: Ύστερα από πενήντα χρόνια δεν μπορεί να εγείρονται τέτοιες απαιτήσεις (η Ελλάδα, το διεκδικεί από το 1945).             
          Και όμως σείς οί  Γερμανοί απαιτήσατε ύστερα από πενήντα χρόνια (ό σιδηρού σας καγκελάριος Μπίσμαρκ) εκβιαστικά καί πήρατε  από τη φτωχιά και ταλαίπωρη Ελλάδα το 1883 χρήματα για τά οποία δεν είχε καμιά απολύτως  υποχρέωση να σας πληρώσει. Και αν παραιτήθηκε όπως λέτε  ο Καραμανλής για δικούς του προφανώς λόγους από το δάνειο,  η Ελλάδα όμως  και ο ελληνικός λαός δεν παραιτήθηκαν ποτέ και σας το γυρεύουμε  από τη 1945. Άντε ρέ δώστε μας  τα λεπτά που μας χρωστάτε και τό δάνειο τό οποίο  ανέρχεται σήμερα σε κάποιες δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ και το οποίο οί Ναζί είχαν αρχίσει  να αποπληρώνουν και κατέβαλαν  19 επιστροφές, με την τελευταία τον Σεπτέμβριο του 1944. Αλλά η δημοκρατική όπως λένε   Γερμανία διέκοψε και αρνείται την αποπληρωμή του δανείου και τών επανορθώσεων και αποζημιώσεων. Καί τίς επανορθώσεις καί τις αποζημιώσεις και ό,τι άλλο μας χρωστάτε θέλουμε να μας δώσετε όπως τά δώσατε στην Πολωνία καί στη Γιουγκοσλαβία και γιατί μας τα χρωστάτε. Αλλά πολλοί μας λένε ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδος το 1958 αντί να γυρέψει αυτά που μας χρωστούσαν ζήτησε δάνειο 200 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα  από τη Γερμανία. Η  Γερμανία μας χρωστούσε το κατοχικό δάνειο που ήταν τότε μαζί με τους τόκους  1,6 δισεκατομμύρια γερμανικά μάρκα. Δηλαδή ζητούσαμε δανεικά μόλις το ένα τέταρτο των όσων μας χρώσταγαν οί Γερμανοί. Αλλά  για να μας δώσουν το δάνειο μας ζήτησαν μεγάλες παραχωρήσεις και τελικά για να πάρουμε ένα δάνειο 200 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα αναγκαστήκαμε να κάνουμε πολλές και μεγάλες παραχωρήσεις έτσι είπαν τότε οι κυβερνήτες μας. Μία από τις παραχωρήσεις αυτές ήταν η αναστολή της δίωξης των εγκληματιών πολέμου. Έτσι στις 26/1/1959 η κυβέρνηση Καραμανλή φέρνει στη βουλή καί ψηφίζεται ο νόμος 4061/1959 περί αναστολής διώξεως τών εγκληματιών πολέμου. Έτσι ένα χρόνο αργότερα με το Νόμο 4122/1960 ο σφαγέας  της Θεσσαλονίκης  Μέρτεν αποφυλακίζεται και επιστρέφει ελεύθερος στη Γερμανία. Άραγε για να πάρει μόνο το δάνειο έκανε αυτές τίς παραχωρήσεις ο Καραμανλής ή συνέβαινε κάτι άλλο; Βρώμικη πολύ η υπόθεση Μέρτεν. Πολλοί είναι εκείνοι πού υποστηρίζουν ότι η υπόθεση έχει άμεση σχέση με την μη καταβολή του δανείου, των επανορθώσεων και αποζημιώσεων από τη Γερμανία που οφείλει στην Ελλάδα. Πάντως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που το 1959 (με κυβέρνηση Καραμανλή) ψήφισε νόμο και σταμάτησε τη δίωξη των εγκληματιών πολέμου. Ενώ όλος ο κόσμος ακόμα και σήμερα κυνηγάει, συλλαμβάνει, δικάζει και καταδικάζει όλα αυτά τα γερμανικά ναζιστικά τέρατα έστω και αν είναι 100 χρόνων γεροσάψαλα, και η μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν πήρε από τη δημοκρατική Γερμανία πεντάρα  από αυτά που της χρωστάει ενώ η Πολωνία καί η Γιουγκοσλαβία χωρίς καμιά σοβαρή προσπάθεια τα πήραν όλα. Ενώ εμάς δεν μας δίνουν πεντάρα παρότι από τό 1945 τά γυρεύουμε. Γιατί άραγε; Προβάλουν κάποιες δικαιολογίες αρκετά περίεργες. Γι’ αυτό λέμε πέστε μας στην αλήθεια άν την ξέρετε και αφήστε στην  πάντα τις παραδοσιακές φιλίες γιατί η Ελλάδα ποτέ δεν είχε φίλους. Εχθρούς μόνο είχε και όλοι αυτοί, αν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο να μας φάνε όλους ζωντανούς θα το έκαναν. Εμείς δε για να εξακολουθήσουμε να υπάρχουμε πρέπει να πιστέψουμε εκείνο που είπε ο Κολοκοτρώνης στους Έλληνες όταν επρόκειτο να αρχίσει η επανάσταση του 1821 «ότι κάνουμε θά το κάνουμε μόνοι μας και μην περιμένετε βοήθεια από κανέναν»
                                                 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…