Home Κοινωνικοί φορείς Πειθαρχία, υπομονή και σύνεση στην εποχή του κορωνοϊού
Κοινωνικοί φορείς - 18 Μαρτίου, 2020

Πειθαρχία, υπομονή και σύνεση στην εποχή του κορωνοϊού

 Γράφει ο Χαράλαμπος Γεωργίου Νάκος

Φαρμακοποιός, Οικονομολόγος Υγείας
 
Η χώρα μας δοκιμάζεται πολυποίκιλα, καθώς βιώνουμε μοναδικές καταστάσεις που θα κρίνουν τη συνοχή και την αλληλεγγύη της ελληνικής κοινωνίας αλλά και τις αρχές και τις αξίες της. Δημοσιεύονται πολλά κείμενα με προβληματισμό για το που θα οδηγήσει η κρίση που σήμερα διαβάζεται ως πανδημία από κορωνοϊό.
Παρατηρώ με περισυλλογή ότι υπάρχει ασυμπτωματικός πληθυσμός που καταφεύγει στην περιοχή της Φωκίδας για τριήμερα κτλ. Αυτό υπό άλλες συνθήκες θα ηταν εξαιρετικά επιθυμητό (ποιος δεν θα ήθελε να βλέπει τους εγγύτατους συγγενείς του, φίλους ή/και τουρίστες κ.ο.κ.), στην πραγματικότητα όμως ενδέχεται να μεταφέρει τον ιό στις ευπαθείς ομάδες που διαβιώνουν στην περιοχή μας και δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκείς υγειονομικές δομές. Ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανό με τις μετακινήσεις προς τα χωριά να γίνει μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού. Επίσης τα συμπτώματα είναι δυνατόν να ξεκινούν έως και δύο εβδομάδες μετά τη μόλυνση (με μέσο χρόνο επώασης τις 5 ημέρες). Εκτιμώ ότι είναι σφάλμα αυτές οι μετακινήσεις και ελπίζω στον περιορισμό τους από την πολιτεία αν δεν επιδείξουμε σύνεση.
Θερμή παράκληση προς του ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες να εξασκήσουν την αγάπη προς το Θεό και τους συνανθρώπους με θερμή προσευχή μπροστά στο προσωπικό τους προσκυνητάρι από το σπίτι και να μην προσέρχονται στις εκκλησίες μέχρι νεοτέρας. Όπως ανέφερε και ο Σεβασμιότατος Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος <<  Ας μείνουμε προσευχόμενοι μέσα στα σπίτια μας. Ας στερηθούμε, ακόμα και τις ιερές Ακολουθίες, ώστε να βοηθήσουμε να περάσει γρήγορα η θεϊκή αυτή δοκιμασία. Μετά, έχουμε χρόνο να καλύψουμε τα κενά, να διορθώσουμε τις απουσίες μας. Μετά, θα αναπληρώσουμε τη στέρηση αυτή, δεν θα βγαίνουμε από τους Ναούς νύχτα και ημέρα>>.
 Επιπλέον, κομβικής σημασίας είναι τόσο οι ηλικιωμένοι όσο και οι ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τις ουρές στα supermarkets και στις λαϊκές αγορές. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ως προς την επάρκεια των τροφίμων. Τα αποθέματα της χώρας είναι άνω των 3 μηνών.
Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας περιόδου για τη χώρα μας αλλά και για όλο τον κόσμο. Ένα κρίσιμο ταξίδι, που πρέπει να οδηγήσει την κοινωνία μας στον προορισμό της. Οφείλουμε να το ολοκληρώσουμε με απόλυτη πειθαρχία υπακούωντας τυφλά στις οδηγιες των ειδικών για τη νεότητα που μας ακολουθεί και για την οποία είμαστε περήφανοι.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…