Home Ελλάδα ΠΓΔΜ: Ποιοι είναι οι 8 βουλευτές της αντιπολίτευσης που στήριξαν τις «Πρέσπες»
Ελλάδα - 20 Οκτωβρίου, 2018

ΠΓΔΜ: Ποιοι είναι οι 8 βουλευτές της αντιπολίτευσης που στήριξαν τις «Πρέσπες»

 Οι οκτώ βουλευτές του VMRO που τελικά στήριξαν την πρόταση Ζάεφ και έτσι εξασφαλίστηκε η πλειοψηφία των 2/3 στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων είναι οι:

Ελιζαμπέτα Κάντσεβσκα Μίλεβσκα, Σάσο Βασίλεβσκι, Κρστο Μούκοσκι, Βλάντανκα Αβίροβικ, Εμίλια Αλεξάντροβα, Λιούμπεν Αρανούντοβ, Νόλα Ισμαΐλοβσκα Στάροβα και Ζεκίρ Ραμτσίλοβικ.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία πήρε διαστάσεις θρίλερ, καθώς το αντιπολιτευόμενο VMRO κατήγγειλε απόπειρες χρηματισμού βουλευτών της αντιπολίτευσης, με ποσά που φτάνουν τα 2 εκατ. ευρώ, προκειμένου να στηρίξουν τη συμφωνία με την Ελλάδα. Θέσεις που υιοθέτησε και ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ αρνήθηκε, πάντως, τις κατηγορίες, προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του VMRO, και επιπλέον διέψευσε τις αναφορές δύο ενημερωτικών ιστοσελίδων (Kurir.mk και Repuplica.mk) ότι η κυβέρνηση «άσκησε πιέσεις και εκβίασε» βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι φέρονται να «φοβούνται για τη ζωή και τις οικογένειές τους».

Ο ίδιος ο Ζάεφ, μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, επιφύλαξε ιδιαίτερη αναφορά στους οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντάς τους ως ήρωες.  «Θέλω να ευχαριστήσω κάθε βουλευτή για αυτή την ιστορική απόφαση και τους γενναίους βουλευτές του VMRO που έβαλαν τη χώρα πριν από τις πιέσεις που δέχονταν. Με τέτοιες αποφάσεις οι ανθρωποι γίνονται ήρωες. Ένα εμπόδιο ξεπεράστηκε και αυτό είναι ο δρόμος προς ένα σταθερό μέλλον», ανέφερε ο Ζάεφ. 

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επανέλαβε ότι οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης περί χρηματισμού βουλευτών για να ψηφίσουν υπέρ είναι αναληθείς. Τόνισε δε ότι δε θα διστάσει να φέρει την ηγεσία του VMRO ενώπιον της δικαιοσύνης για τις «αναλήθειες και τους υπαινιγμούς της»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…