Home Δήμος Δελφών «Παρενέβη ο βουλευτής του νομού για να διορθώσει τα ακατανόητα και η δημοτική αρχή έκρουσε πρύμνα»
Δήμος Δελφών - 21 Οκτωβρίου, 2020

«Παρενέβη ο βουλευτής του νομού για να διορθώσει τα ακατανόητα και η δημοτική αρχή έκρουσε πρύμνα»

Τη στάση της Δημοτικής Αρχής που ενώ αρχικά δεν ήθελε να «καπελωθεί» από την εθνική επιτροπή, όπως δήλωναν επιφανή στελέχη του,  για τις εκδηλώσεις του 2021, τελικά -μετά από παρέμβαση του  Βουλευτή- αναγκάζεται να συνεργαστεί, καυτηριάζει ο επικεφαλής της Ανανεωτικής Δύναμης κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος.

Συγκεκριμένα ο κ. Αναγνωστόπουλος δηλώνει τα εξής:
«Τελικά ενώ η Δημοτική Αρχή Δήμου Δελφών είχε αποφασίσει να μην συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το έτος 2021 και φυσικά ουδέποτε κατέθεσε πρόταση στην αρμόδια Επιτροπή του «Ελλάδα 2021» με πρόεδρο την κα Γιάννα Αγγελοπούλου, άλλαξε ξαφνικά ρότα και αποφάσισε να συνεργαστεί μαζί τους και μάλιστα να παρουσιάσουν και από κοινού πρόγραμμα την ερχόμενη Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020.
Εδώ και καιρό πάρα πολλοί Δήμοι της χώρας μας είχαν κάνει τις απαραίτητες διεργασίες προκειμένου να δηλώσουν παρών στην κορυφαία αυτή στιγμή για το Έθνος μας, ο ιστορικός δήμος Δελφών εάν και πρωτεργάτης του Αγώνα του 1821 με τους μεγάλους αγωνιστές και τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα, απουσίαζε με απόφαση του Δημάρχου μας και της δημοτικής αρχής, οι οποίοι επικαλέστηκαν ότι έχουν δική τους ατζέντα και θα προχωρήσουν σε σχεδιασμό εκδηλώσεων εκτός των Εθνικών εκδηλώσεων.
Τελικά και μετά το σάλο που προκλήθηκε, με έντονες διαμαρτυρίες φορέων και συλλόγων, έντονη πικρία των συνδημοτών μας για την απόφαση αυτή που μας απέκλειε από την πυρήνα των εκδηλώσεων, παρενέβη ο βουλευτής του νομού για να διορθώσει τα ακατανόητα. Ως εκ τούτου η δημοτική αρχή έκρουσε πρύμνα και η κα Αγγελοπούλου με τους συνεργάτες της θα προσέλθουν στο δημοτικό μέγαρο Αμφίσσης για τα αυτονόητα. Ας είμαστε τελικά ευχαριστημένοι μιας και απεφεύχθη έστω και την τελευταία στιγμή ένα μεγάλο λάθος.
Όμως τα ερωτήματα παραμένουν. Υπάρχει πολιτικός σχεδιασμός της διοίκησης για τα σπουδαία και τα μεγάλα που απασχολούν  όλους εμάς που κατοικούμε σ΄ αυτόν το τόπο; Ποιο είναι το όραμα και οι επιλογές της σημερινής δημοτικής αρχής: Έχουν αποφασίσει να τους υποκαθιστά κάποιος άλλος στα καθήκοντά τους, μιας κι αυτοί απέχουν από τις σημαντικές αποφάσεις; Μήπως κατάφεραν να αναλάβουν την εξουσία, όπως πάντα επιδίωκαν, αλλά στην πορεία αντιλήφθηκαν ότι δεν αρκεί μόνο αυτό αλλά χρειάζεται και κάποιο πρόγραμμα και προγραμματισμός που απ ότι φαίνεται δεν έχουν;
Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι την τελευταία στιγμή αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί έκτακτη Οικονομική Επιτροπή, την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, με μόνο θέμα  την κάλυψη ποσού για τις ανάγκες φιλοξενίας της επιτροπής που θα μας επισκεφθεί», καταλήγει ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…