Home Δήμος Δελφών Παρεμβάσεις στην οδοποιία ζητά από τους υποψηφίους ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αθανασίου Διάκου κ. Μαστροκωστόπουλος
Δήμος Δελφών - 21 Ιανουαρίου, 2015

Παρεμβάσεις στην οδοποιία ζητά από τους υποψηφίους ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αθανασίου Διάκου κ. Μαστροκωστόπουλος

 Έργα και παρεμβάσεις στην οδοποιία του χωριού, είναι το βασικότερο ζήτημα  που θα θέσει στους υποψήφιους Βουλευτές όλων των κομμάτων, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αθανασίου Διάκου κ. Θανάσης Μαστροκωστόπολος.

Κληθείς λοιπόν από την ΩτΦ να ιεραρχήσει τις βασικές ανάγκες της περιοχής του, ο κ. Μαστροκωστόπουλος ξεκαθάρισε πως το νούμερο ένα ζήτημα τόσο για την εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και για την συνολική ανάπτυξη της Κοινότητας είναι οι δρόμοι, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάζουν τεράστια προβλήματα.
Στα άμεσα έργα που πρέπει να γίνουν ο Πρόεδρος συγκαταλέγει  τον κεντρικό δρόμο του χωριού ο οποίος έχει γεμίσει λακκούβες και έχει σπάσει η άσφαλτος. 
Επιπλέον ο κ. Μαστροκωστόπουλος θεωρεί πως πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για τα οικόπεδα δεξιά και αριστερά του δρόμου, αφού με την απαγόρευση των δέκα μέτρων κανείς από τους ιδιοκτήτες δεν μπορεί να χτίσει, κάτι που συμβάλλει κατά πολύ στο να μην αναπτύσσεται η περιοχή. Αν και έχουν γίνει ενέργειες από τον ίδιο ώστε να μειωθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, ωστόσο το ζήτημα κολλάει στο γεγονός ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για επαρχιακό ή δημοτικό δρόμο. 
Να σημειώσουμε πως στις άμεσες προτεραιότητες του ο Πρόεδρος έχει θέσει τέσσερις στόχους για το χωριό του.
Ένα βασικό έργο είναι η ανάπλαση της παιδικής χαράς, η οποία παραμένει κλειστή από τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τον κ. Μαστροκωστόπουλο αν και έχει γίνει καταγραφή και αποτύπωση, όπως ζητήθηκε από το Δήμαρχο τον Σεπτέμβρη, ωστόσο για το 2015 δεν έχει προβλεφθεί καμία εργασία. 
Επιπλέον ο  Πρόεδρος θεωρεί μείζονος σημασίας το έργο για την κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στο Μουσείο, ο οποίος αν και καινούριος έχει ανοίξει. Η δεύτερη «ζημιά» που έχει εντοπιστεί στο χωριό είναι στην πλατεία όπου έχουν αρχίσει να αποκολλούνται οι πέτρες από την μάντρα, όπου και εκεί απαιτείται τοίχος αντιστήριξης.
Επιπλέον ένα άλλο σημαντικό έργο που θα εκτελεστεί μέσω ΕΣΠΑ, είναι οι αναπλάσεις στο χωριό, το οποίο δυστυχώς έχει κολλήσει. «Πρόκειται για ένα έργο μείζονος σημασίας για την Κοινότητα. Έχει γίνει η δημοπρασία, βγήκε ανάδοχος, έχουν γίνει οι ενστάσεις και ο δήμος είναι σε αναμονή της έγκρισης για να υπογραφούν τα συμφωνητικά. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 450.000 ευρώ και θεωρώ πως με αυτό το έργο θα αλλάξει όψη όλη η περιοχή. Είναι πολύ σημαντικό για το χωριό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαστροκωστόπουλος. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…