Home Πολιτισμός Παραχώρηση Δημοτικού Χώρου για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πολυδρόσου
Πολιτισμός - 22 Ιουνίου, 2015

Παραχώρηση Δημοτικού Χώρου για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πολυδρόσου

 Με στόχο τη διατήρηση και την ενδυνάμωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πολυδρόοσου, ο Δήμος Δελφών αναμένεται να παραχωρήσει για χρήση ακόμα μία αίθουσα (πρώην Ιατρείο) για την καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας αφού προβλέπεται να κατασκευαστεί τηλεφωνείο. 

Σχετικό αίτημα υποβλήθηκε πριν από μερικές ημέρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άμφισσας ενώ το θέμα θα συζητηθεί στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών. 
Αξίζει να αναφερθεί πως το Τοπικό Συμβούλιο έχει γνωμοδοτήσει θετικά θεωρώντας πως η σημασία της διατήρησης και της ενδυνάμωσης του Κλιμακίου στην Πολύδροσο είναι ζωτική αφού έχει ως τομέα ευθύνης τις περιοχές των πρώην Δήμων Παρνασσού και Γραβιάς και τμήμα του πρώην Δήμου Καλλιέων. Μάλιστα προστατεύει  380.132 στρέμματα δάσους, 15.000 στρέμματα αγροτικών περιοχών και 8.000 περίπου κατοίκους αστικών περιοχών. 
Επιπλέον στον τομέα ευθύνης του Κλιμακίου ανήκουν δύο Εθνικοί Δρυμοί του Παρνασσού και της Οίτης, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, η Εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Πατρών και μεγάλο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής Πειραιά – Αλεξανδρούπολης.Το Κλιμάκιο διαθέτει μόνιμο Προσωπικό οκτώ  ατόμων και εποχιακό Προσωπικό άλλων οκτώ ατόμων και η περιοχή της ευθύνης του έχει καθαρά τουριστικό χαρακτήρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…