Home Π.Ε. Φωκίδας Παρατείνεται η προκήρυξη της Περιφέρειας Στερεάς για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία Διπλασιάστηκε στα 20 εκ ε ο προϋπολογισμός
Π.Ε. Φωκίδας - 27 Οκτωβρίου, 2020

Παρατείνεται η προκήρυξη της Περιφέρειας Στερεάς για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία Διπλασιάστηκε στα 20 εκ ε ο προϋπολογισμός

 Παρατείνεται η προκήρυξη της Περιφέρειας Στερεάς για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία

Διπλασιάστηκε στα 20 εκ ε ο προϋπολογισμός

-Πρόκειται για μη επεστρεπτέα προκαταβολή ίση με το 50% των εξόδων του 2019 και ανώτερο ποσό τις 40.000 ευρώ.

 

 

Το διπλασιασμό του συνολικού προϋπολογισμού για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid 19 ανακοίνωσε ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Επιτροπής Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Λέμας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΠΕΔ παρουσία του περιφερειάρχη Φάνη Σπανού.

Ειδικότερα, ο κ. Λέμας ανακοίνωσε ενώπιον εκπροσώπων των 25 δήμων της Στερεάς για την έγκριση της υπερδέσμευσης στο διπλάσιο του αρχικού προϋπολογισμού, ενώ ανακοίνωσε ότι θα δοθεί παράταση για την υποβολή δηλώσεων έως τις 10 Νοεμβρίου περίπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα, με τις αιτήσεις να πέφτουν βροχή, κάτι που δείχνει και την τεράστια ανάγκη ρευστότητας στην αγορά.

Υπενθυμίζουμε πως είναι ενεργή η προκήρυξη της Δράσης «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα» και συγκεκριμένα του Άξονα 3 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», Θεματικός Στόχος 3 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συμπεριλαμβανομένων και αυτών του γεωργικού τομέα (για το ΕΓΤΑΑ) και του τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας (για το ΕΤΘΑ)», Επενδυτική προτεραιότητα: 3c «Στήριξη της δημιουργίας και της επέκτασης προηγμένων ικανοτήτων για την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών».

Ο προϋπολογισμός της Δημόσιας Δαπάνης της Δράσης ανήλθε αρχικά στο ποσό των 10.000.000 €, ενώ πλέον εγκρίθηκε η δυνατότητα υπερδέσμευσης στο 100% και .

Η Δημόσια Δαπάνη της Δράσης χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στο πλαίσιο της Δράσης ενισχύονται μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που επλήγησαν από την πανδημία. Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης έτους 2019 με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 4.000,00 € και μέγιστο τα 40.000,00€.

Δικαιούχοι της Δράσης είναι οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας Απόφασης.

Η ένταξη των προτάσεων θα γίνει με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

Οι προτάσεις που θα ενταχθούν, θα υλοποιηθούν σύμφωνα με την εγκεκριμένη Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης. Στην Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης περιγράφονται αναλυτικά, οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο τρόπος υποβολής των προτάσεων, η διαδικασία αξιολόγησής τους, η ένταξη τους για χρηματοδότηση, ο τρόπος καταβολής των χρηματοδοτήσεων, η διαδικασία ελέγχου και παρακολούθησης της υλοποίησης, οι υποχρεώσεις

των Δικαιούχων και οι λοιποί όροι της Δράσης.

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ΑΝΔΙΑ (Θερμοπυλών & Κύπρου, 35133 – Λαμία) και στο τηλέφωνο 2231067047 ή στο e-mail: [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…