Home Αθλητικά Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 ο 22ος Ευχίδειος Αθλος

Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 ο 22ος Ευχίδειος Αθλος

Την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι τρεις αγώνες που εντάσσονται στο πλαίσιο του 22ου Ευχίδειου Αθλου (Πλαταιές-Δελφοί-Πλαταιές 215χλμ., Δελφοί-Πλαταιές 107,5χλμ και Αρβανίτσα-Πλαταιές 55χλμ.)
Οι αγώνες θα τελεστούν υπό την αιγίδα την Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την αιγίδα αρωγή και συνεργασία των Δήμων Θηβαίων, Λιβαδειάς, Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και Δελφών, άλλων φορέων καθώς και με την συμμετοχή και συνεργασία φίλων συλλόγων σωματείων και φορέων.
Ο Ευχίδειος άθλος, 107,5 χλμ. Πλαταιές-Δελφοί , ή αντίστροφα, διοργανώνεται κάθε χρόνο, και πραγματοποιείται σταθερά, το 2ο Σαββατοκύριακο του Μαίου κάθε έτους.
Είναι ιστορικός διεθνής αγώνας υπεραπόστασης, υψηλών προδιαγραφών, με διαρκώς αυξανόμενες συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ένας αγώνας ιδιαίτερα δύσκολος, και απαιτητικός, ισως ο δυσκολότερος στην Ελλάδα επί ασφάλτου, ( ορεινός αγώνας ασφάλτου) που απαιτεί υψηλό επίπεδο αθλητών υπεραποστάσεων.
Κάθε δεύτερο χρόνο, πραγματοποιείται ο Ευχίδειος υπέρ-άθλος, 215 χλμ. όπου αναβιώνεται εξ ολοκλήρου το ιστορικό του οπλίτη – ημεροδρόμου Ευχίδα.
Φέτος, θα πραγματοποιηθεί στην αυθεντική, σωστή, φορά του, Πλαταιές – Δελφοί – Πλαταιές.
Οι αθλητές, καλούνται να ανέβουν και να κατέβουν δυο φορές δυο ιστορικά βουνά, τον Ελικώνα, και τον Παρνασό.
Είναι ένας αγώνας θέλησης, πείσματος, υπομονής, άριστης προετοιμασίας, που κάνει κάθε αθλητής υπεραπόστασης υπερήφανο, οταν συμπεριληφθεί στο παλμαρέ του!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…