Home Στερεά Παραλλήλισε την παράταξη Αναγνωστάκη με τη Χρυσή Αυγή ο Φ.Σπανός, ενώ απευθυνόμενος στον επικεφαλής της είπε: «Σταματήστε να τρίβετε τα χέρια σας με την καταστροφή και να μετράτε νεκρούς»
Στερεά - 21 Φεβρουαρίου, 2021

Παραλλήλισε την παράταξη Αναγνωστάκη με τη Χρυσή Αυγή ο Φ.Σπανός, ενώ απευθυνόμενος στον επικεφαλής της είπε: «Σταματήστε να τρίβετε τα χέρια σας με την καταστροφή και να μετράτε νεκρούς»

 Παραλλήλισε την παράταξη Αναγνωστάκη με τη Χρυσή Αυγή ο Φ.Σπανός, ενώ απευθυνόμενος στον επικεφαλής της είπε:

«Σταματήστε να τρίβετε τα χέρια σας με την καταστροφή και να μετράτε νεκρούς»

 

 

Πολλή συζήτηση έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την κακοκαιρία και τους θανάτους στην Εύβοια, ενώ όπως είχε διαφανεί και από τα δελτία τύπου, ο κ. Δημήτρη Αναγνωστάκης απέδωσε τους θανάτους στην έλλειψη συντονισμένου σχεδίου και στην ανεπάρκεια της πολιτικής προστασίας, κάτι που εξόργισε τον περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό που παραλλήλισε τη στερεά υπεροχής με την παράταξη του κ. Γιώτη και τη Χρυσή Αυγή!

Στην τοποθέτησή του ο κ. Αναγνωστάκης κινήθηκε στο γνώριμο ύφος των απολογισμών, κατηγόρησε την περιφέρεια για τη μετακίνηση μηχανημάτων στην Αττική και την Αθήνα. «Πως ξέρατε τρεις μέρες πριν και δεσμευτήκατε στον κ. Μπακογιάννη ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε μηχανήματα», αναρωτήθηκε και κάλεσε τον κ. Σπανό να μη χρειαστεί να δίνουν συλλυπητήρια σε καμιά άλλη συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου.

Η κ. Κατερίνα Μπατζελή κάλεσε τον κ. Σπανό να ξεκαθαρίσει τη διασύνδεση με τον πρώην Περιφερειάρχη και εξήγησε ποια είναι η διαδικασία για λάβει βοήθεια από άλλη περιφέρεια. «έχουν πληρωθεί τα μηχανήματα αυτά από δημόσιο χρήμα. Εσείς πως αποφασίσατε να τα διαθέσετε στον κ. Μπακογιάννη. Σας καλώ να σρεβαστούμε τους νόμους. Ο κ. Μπακογιάννης, αντί να στείλει μέιλ, όπως πρέπει βάσει πρωτοκόλλου, σας έστειλε προσωπικά sms», τόνισε η κ. Μπατζελή. «Κατακρίνουμε ότι ακόμη και για την ασφάλεια των πολιτών να εφαρμόζονται πελατειακές σχέσεις», είπε.

Λάβρος ο κ. Βαγγέλης Κούκουζας απάντησε πως η ζωή έχει την ίδια αξία παντού.  Μίλησε για τα εγκλωβισμένα ασθενοφόρα, ενώ επανέλαβε πως η Αθήνα και η Αττική δεν ανήκουν σε κανένα Μπακογιάννη και σε κανένα Πατούλη. Αναφέρθηκε στο Τέξας και τους νεκρούς, ενώ δεν παρέλειψε και τα 3,5 δις που οδεύουν για την υπογειοποίηση των καλωδίων. Ο άνθρωπος έκανε εκατομμύρια χρόνια να σταθεί στο δυο του πόδια, δεν θα τον γυρίσουμε εμείς πίσω.

Σε ακρολαϊκιστικά μονοπάτια για ακόμη μια φορά ο κ. Χαράλαμπος Γιώτης που δεν σταματά να θυμίζει τις πολιτικές καταβολές του. Αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που έφεραν τον κ. Μπακογιάννη να πανηγυρίζει που πήγε στο κολωνάκι μηχανήματα από τη Στερεά. Ρώτησε αν νομικά είναι καλυμένος ο κ. Σπανός που τα έστειλε, υπενθύμισε ότι η Αθήνα δεν είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τόνισε πώς αν γινόταν ένα ατύχημα δεν θα ήταν καλυμμένος ο περιφερειάρχης. Επίσης ρώτησε αν θα ζούσαν οι κάτοικοι Εύβοιας  

«Εγώ επειδή έχω τσίπα και φιλότιμο στη θέση σας θα είχα παραιτηθεί!» Λίγο αργότερα κατηγόρησε τον κ. Σπανό ότι δολοφόνησε τρεις ανθρώπους για να μην χαλάσει το image του κ. Μπακογιάννη.

Ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός επεσήμανε ότι στο Κολωνάκι είναι το Da Capo, στο Κολωνάκι είναι και ο Ευαγγελισμός. Παραλλήλισε τον κ. Αναγνωστάκη με τη Χρυσή Αυγή κάτι που εξόργισε και τους δυο, με τον μεν κ. Αναγνωστάκη να του φωνάζει ότι πρέπει να ντρέπεται και το δε κ. Γιώτη να αποποιείται το κόμμα του.

Ο κ. Σπανός είπε στον κ. Αναγνωστάκη ότι το να επιχειρεί διασύνδεση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας με την απώλεια ζωών είναι θλιβερό και δεν έχει καμιά αιτιακή σχέση. Αναφέρθηκε σε όλες τις περιπτώσεις ανθρώπινων απωλειών. Τον κατηγόρησε ότι είναι «βασιλικότερος του βασιλέως» και τον παρακάλεσε θερμά να μην τρίβει τα χέρια του στις καταστροφές και μη μετράτε νεκρούς. «Αν αυτό που κάνετε το είχαμε κάνει εμείς, ο Γκλέτσος, η Μπατζελή, πιθανόν να είχε άλλη σύνθεση αυτό το όργανο.

Απαντώντας γενικότερα ο κ. Σπανός εξήγησε ότι η μεταφορά μέρους των μισθωμένων μηχανημάτων που ήταν σε σταλία (σ.σ. ετοιμότητα) στην Αθήνα δεν επηρέασε στο παραμικρό την απόδοση της Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά. «Οποιοσδήποτε Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης μου ζητούσε βοήθεια, εγώ θα την έδινα. Μην έχετε καμιά αμφιβολία για αυτό», είπε.

Θέμα «πρωτοκόλλων» και συγκεκριμένης διαδικασίας που πρέπει να τηρείται για την υποβολή των αιτημάτων αρωγής από δήμους και περιφέρειες έθεσε η κ. Μπατζελή, με τον περιφερειάρχη να απαντά ότι τυπικά έχει δίκιο, αλλά ουσιαστικά όταν κάποιος βλέπει σε μια νύχτα την πόλη του σε κίνδυνο κοιτά και την ουσία. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…