Home Πολιτικά - Φωκίδα ” παραδίδεται στους «καλούς» επενδυτές και μεθοδικά ιδιωτικοποιείται με διαδικασίες fast track!!”
Πολιτικά - Φωκίδα - 27 Φεβρουαρίου, 2021

” παραδίδεται στους «καλούς» επενδυτές και μεθοδικά ιδιωτικοποιείται με διαδικασίες fast track!!”

Επειδή δεν αποτελούν «πληροφορίες» , ούτε φυσικά «κινδυνολογία» (μακριά από εμάς) τα όσα τελευταία αναφέρονται για τα ΕΛ.ΤΑ.  (άλλωστε είμαστε όλοι «γνωστοί και μη εξαιρετέοι» και «περαστικοί» σε αυτή τη ζωή και σε αυτό το τόπο), αλλά (δυστυχώς)  αδιάψευστα –πραγματικά «γεγονότα» , ενημερώνουμε το συμπαθή τοπικό βουλευτή ότι  ο νόμος 4758/2020 ,που ψήφισε ο ίδιος και (μόνο) το κόμμα του, έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται!!

Έτσι η Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. ,με «λυμένα χέρια» πλέον , προχώρησε (και από τη Δευτέρα εκτελούνται) σε «ευγενικές» & μαζικές απολύσεις!!

Οι «εισηγητές»  μάλιστα φίλοι του υπουργοί (Σταϊκούρας & Πιερακάκης) δήλωσαν (πέραν των άλλων) , ευθέως και ευθαρσώς  ότι «μετά την εφαρμογή αυτού του νόμου (εθελούσια-μετακινήσεις-μετατάξεις-απολύσεις)  ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία  θα παραδοθούν τα επόμενα χρόνια (μέχρι το 2025) στους ενδιαφερόμενους ιδιώτες για να πάρει το κράτος πίσω τα λεφτά του»!!

Έτσι η παλαιότερη Υπηρεσία του Ελληνικού Κράτους (από το 1828) παραδίδεται στους «καλούς» επενδυτές  και μεθοδικά ιδιωτικοποιείται με διαδικασίες fast track!!

Σε αυτό το «μετασχηματισμό»  (όπως τον ονομάζει χαρακτηριστικά η κυβέρνηση και τον υποστηρίζει φυσικά και  ο κ. βουλευτής) που θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλους Απριλίου 2021 προβλέπεται  η αποχώρηση – απόλυση  εργαζομένων , με τη μορφή της «εθελούσιας» εξόδου καθώς και το οριστικό κλείσιμο πολλών καταστημάτων!!

Το πρόγραμμα της «εθελουσίας» (που έτρεξε  από 1 Φεβρουαρίου μέχρι 23 Φεβρουαρίου 2021) αφορούσε εργαζόμενους  από 41 ετών και άνω & με 15 χρόνια υπηρεσίας και άνω!!

Στη Φωκίδα που υπηρετούσαν 22  συνολικά εργαζόμενοι  θα «εξέλθουν» 13 εργαζόμενοι & σχεδιάζεται να κλείσουν ή να «μετασχηματιστούν» 4 καταστήματα από τα 7 που λειτουργούν σήμερα!!

Συγκεκριμένα:

Από Δευτέρα (01-03-2021) το Κεντρικό Κατάστημα Άμφισσας (λόγω απολύσεων) θα «λειτουργεί» χωρίς τον ένα και μοναδικό μόνιμο διανομέα που είχε και κάλυπτε 3 (τρείς) τομείς διανομής της πρωτεύουσας (!!!!) ,χωρίς τον ένα και μοναδικό οδηγό που μετέφερε τις αποστολές (από και προς)  στα άλλα καταστήματα και χωρίς τη μία υπάλληλο που εκτελούσε τις άλλες συναφείς ταχυδρομικές εργασίες!!

Από Δευτέρα(01-03-2021) το κατάστημα Ερατεινής (λόγω απολύσεων) θα «λειτουργεί» χωρίς τον ένα και μοναδικό διανομέα της Δημοτικής Ενότητας Τολοφώνας  και χωρίς τον ένα και μοναδικό διανομέα ολόκληρης της περιοχής (μέχρι και την Αμυγδαλιά)!!

Από Δευτέρα (01-03-2021) το κατάστημα Ευπαλίου (λόγω απολύσεων) θα «λειτουργεί» χωρίς τον ένα και μοναδικό διανομέα που καλύπτει τη Δημοτική Ενότητα Ευπαλίου και χωρίς τον ένα και μοναδικό αγροτικό διανομέα ολόκληρης της περιοχής (μέχρι και την Αρτοτίνα)!!

Από τα μέσα Μαρτίου 2021 από το Κεντρικό Κατάστημα Άμφισσας (λόγω απολύσεων) αποχωρεί ο ένας και μοναδικός αγροτικός διανομέας που εξυπηρετεί σχεδόν όλο το Δήμο Δελφών καθώς επίσης αποχωρεί και ο Δ/ντής  του!!

Από τα μέσα Μαρτίου 2021 από το κατάστημα Ιτέας (λόγω απολύσεων) αποχωρούν ο ένας και μοναδικός διανομέας  ολόκληρης της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας-Κίρρας  & του Γαλαξιδίου καθώς και ο ένας (εκ των δύο) εσωτερικών υπαλλήλων!!

Από τα μέσα Μαρτίου 2021 από το κατάστημα Ερατεινής (λόγω απολύσεων) αποχωρεί και ο τελευταίος υπάλληλος – προϊστάμενος του!!

Από τα μέσα Μαρτίου 2021 από το κατάστημα Ευπαλίου (λόγω απολύσεων) αποχωρεί ο ένας και μοναδικός εσωτερικός υπάλληλος-προϊστάμενος του!!

Από τα μέσα Μαρτίου 2021 από το κατάστημα Λιδωρικίου αποχωρεί ο ένας και μοναδικός εσωτερικός υπάλληλός – προϊστάμενος του!!

Όλοι αυτοί οι 13 εργαζόμενοι στη Φωκίδα (1.968 στη χώρα σε σύνολο 5.365) αποδέχθηκαν αυτή την «εθελούσια» (και όπου φύγει, φύγει) όχι γιατί δελεάστηκαν από τη σχετική αποζημίωση  (και θα αναμένουν από 2 έως 12 χρόνια για να συμπληρώσουν το χρόνο συνταξιοδότησης  πληρώνοντας με δικούς τους πόρους την «αυτασφάλιση» και  καταθέτοντας τότε και μόνο τότε τη σχετική αίτηση συνταξιοδότησης) αλλά κυρίως  για αυτά που επέρχονται (Εργασιακές σχέσεις- δίκτυο-απολύσεις-μεταθέσεις-κλπ)  και περιγράφει ο νόμος 4758/2020 (ιδιαίτερα το άρθρο 47 «περί πλεονάζοντος» προσωπικού»).

Όλα αυτά (που γράφουμε αναλυτικά και  «επαναλαμβανόμενα») γίνονται ,μέχρις στιγμής, στο νομό Φωκίδας (και σε όλους τους νομούς) χωρίς καμία πρόβλεψη ή προετοιμασία αναπλήρωσης ή εναλλακτικού τρόπου (έστω) λειτουργίας και εξυπηρέτησης των πολιτών-πελατών!!

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που υπήρχαν ήδη προβλήματα , τόσο στην εξυπηρέτηση των πολιτών – πελατών (συνωστισμός, «ουρές»,εντάσεις, συσσώρευση αντικειμένων) όσο και στον αριθμό και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων (μειωμένος αριθμός, υπερεργασία, εντατικοποίηση, πίεση) σε συνδυασμό και με την έλλειψη βασικού και σύγχρονου εξοπλισμού.

Άλλη μία λοιπόν κρατική δομή θα υπολειτουργεί ή θα χαθεί από πολλές Δημοτικές Ενότητες (και στη Φωκίδα) και θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών.

Οι Υπηρεσίες χάνονται  η μία μετά την άλλη (Νοσοκομείο, ΤΕΙ, ΚΤΕΟ,)  και η πολιτική ηγεσία του νομού να  κοιτάει και  να «σφυρίζει  διαγώνια»!!

Τα ΕΛ.ΤΑ. παραμένουν (δυστυχώς ή ευτυχώς) μια εταιρία «εντάσεως εργασίας» και όχι «τεχνολογίας» και ο παράγοντας «ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ» (ή «ανθρώπινος πόρος» για τους «τεχνοκράτες») είναι βασικός και καθοριστικός!!

Πάνε «περίπατο» λοιπόν τα «λόγια» και οι  «δεσμεύσεις» περί «παρουσίας των ΕΛ.ΤΑ.» καθώς και η υποχρέωσή τους για παροχή «καθολικών υπηρεσιών» μέχρι το 2025 (που επέβαλε ο νόμος Βορίδη Μάκη /εισηγήτρια Παπαθανάση Αφροδίτη)!!

Στόχος λοιπόν , της κυβέρνησης, Υπερταμείου και Διοίκησης , είναι τα ΕΛΤΑ να “γυρίσουν” σε κερδοφορία (με απολύσεις, μείωση μισθών, μείωση Δικτύου,κλπ) και στη συνέχεια όπως έχει δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός  «να εισέλθει ιδιώτης στρατηγικός επενδυτής στην εταιρία».

Η εντολή είναι μία : «να παραδοθεί (και αυτό) το «μαγαζί» στους  λεγόμενους «επενδυτές» που αυτούς φυσικά (σε αντίθεση με τα ΕΛ.ΤΑ. που χρωστάμε) θα τους  επιδοτήσουμε!!

Διατί  να το κρύψωμεν  άλλωστε!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…