Home Δήμος Δελφών Παράταση στη ρύθμιση ληξιπροθέσμων οφειλών στους Δήμους Δελφών και Δωρίδας
Δήμος Δελφών - 28 Οκτωβρίου, 2014

Παράταση στη ρύθμιση ληξιπροθέσμων οφειλών στους Δήμους Δελφών και Δωρίδας

Εν αναμονή έκδοσης του σχετικού ΦΕΚ για την παράταση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών, βρίσκονται οι Δήμοι Δελφών και Δωρίδας, προκειμένου οι Οικονομικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους κ.κ. Αναγνωστόπουλο και Αντωνόπουλο, να προετοιμάσουν το πλαίσιο που θα ισχύσει.
Σύμφωνα με την σχετική τροπολογία που κατατέθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο και ψηφίστηκε από τη Βουλή πριν μερικές ημέρες με την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες α ρυθμίσουν σε δόσεις τις οφειλές τους προς τους Δήμους, με αίτησή τους προς θα πρέπει να καταθέσουν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. 

Ο αριθμός των δόσεων θα κυμαίνεται από 24  έως 100 ανάλογα με το ύψος του οφειλόμενου ποσού, το οποίο θα απαλλάσσεται πλήρως από πρόστιμα και προσαυξήσεις αν εξοφληθεί εφάπαξ.
Στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση εντάσσονται και όσες οφειλές βεβαιώθηκαν και θα βεβαιωθούν έως και τις 30 Οκτωβρίου 2014. Παράλληλα δίδεται η δυνατότητα να ενταχθούν σε αυτό το πλαίσιο και οι παλαιότερες οφειλές (πριν την 01-01-2010).
 
Λ. Αναγνωστόπουλος: «Θα στείλουμε ατομικές ειδοποιήσεις στους μεγαλοοφειλέτες»
 
 
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο Δελφών κ. Λουκά Αναγνωστόπουλο, μας ενημέρωσε πως από μέρα σε μέρα θα εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις δόσεις και την παράταση της ημερομηνίας για ένταξη των οφειλετών σε ρύθμιση.
Σε κάθε περίπτωση μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, ο Δήμος Δελφών θα αποστείλει σε όλους τους μεγάλους οφειλέτες ατομικές ειδοποιήσεις στις οποίες θα καλούνται να κάνουν σχετική ρύθμιση. 
«Εμείς θα καλέσουμε για μία ακόμη φορά τους πολίτες να κάνουν ρύθμιση. Το μεγάλο πρόβλημα όμως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει, εντοπίζεται στους μεγάλους οφειλέτες. Αν δεν ανταποκριθούν και στην παράταξη της ρύθμισης αναγκαστικά θα προχωρήσουμε σε ότι προβλέπει ο νόμος και δυστυχώς θα προχωρήσουμε ακόμα και σε κατασχέσεις. Ξεκαθαρίζω ότι μιλάμε πάντα για τους μεγάλους οφειλέτες του Δήμου τα χρέη των οποίων ξεπερνούν τις 5000 ευρώ. Αυτές οι υποθέσεις θα ανατεθούν σε δικηγόρο. Για την αποφυγή όλης αυτής της διαδικασίας επιμένω πως οι μεγαλοφειλέτες πρέπει να έρθουν στο Δήμο και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνόπουλος.
 
Κ. Αντωνόπουλος: «Θέλουμε να διευκολύνουμε τους Δημότες στις πληρωμές τους»
 
 
Στο Δήμο Δωρίδας το ζήτημα των οφειλών είναι πιο βατό, αφού σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Αντωνόπουλο μέχρι τώρα δεν έχουν εντοπιστεί μεγαλοοφειλέτες. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως η ρύθμιση θα βασιστεί στο ΦΕΚ που βρίσκεται σε εκκρεμότητα και τη συνολική εικόνα των οφειλών και οφειλετών του Δήμου.
«Ευτυχώς στο Δήμος μας δεν έχουμε μεγάλους οφειλέτες. Μιλάμε για ποσά κάτω των 500 ευρώ. Σε αυτή τη φάση περιμένουμε την έκδοση του ΦΕΚ, να εξετάσουμε τις προϋποθέσεις που τίθενται αλλά και τη γενικότερη εικόνα των οφειλών προς το Δήμου, προκειμένου να καταλήξουμε στο πως θα γίνεται η ρύθμιση. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους Δημότες με τέτοιο τρόπο που να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις πληρωμές τους, πάντα στο πλαίσιο της οικονομικής δυσκολίας και κρίσης. Από την άλλη μεριά πρέπει και ο Δήμος Δωρίδας να εισπράξει τα οφειλόμενα γιατί δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία του», επεσήμανε ο κ. Αντωνόπουλος. 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…