Home Δήμος Δελφών Παράταση για την παράδοση του έργου στο Συνοικισμό – Η κουβέντα για μια ακόμη φορά στάθηκε στα δέντρα και τους τυφλούς
Δήμος Δελφών - 2 Ιουνίου, 2014

Παράταση για την παράδοση του έργου στο Συνοικισμό – Η κουβέντα για μια ακόμη φορά στάθηκε στα δέντρα και τους τυφλούς

 Εγκρίθηκε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο η παράταση προθεσμίας περαίωσης εργασιών στο έργο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ», καθώς ο ανάδοχος δεν έχει προλάβει να ολοκληρώσει το έργο, εντός χρονοδιαγράμματος.

Ο κ. Δήμος Δήμου, προϊστάμενος της υπηρεσίας Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου στην εισήγησή του τόνισε ότι αφενός  μπορεί να χορηγηθεί  παράταση προθεσμίας από την λήξη προθεσμίας του έργου (2/4/2014) μέχρι  την 30/6/2014, αφετέρου η καθυστέρηση  για το εν λόγω χρονικό διάστημα δεν οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα του αναδόχου (άρθρο 48 του Ν.3669/2008, παρ.8  εδ.α) και ως εκ τούτου η εν λόγω χορήγηση παράτασης ζητείται «με αναθεώρηση».

Ωστόσο, ο κ. Αραπόπουλος τόνισε ότι ένας λόγος που ζητείται η παράταση είναι η τροποποίηση της μελέτης για να κοπούν όσο το δυνατόν λιγότερα δέντρα, ενώ εξέφρασε την απορία, πως γίνεται τα δέντρα να μην είχαν αποτυπωθεί εξ αρχής. «Δεν ξέρω πόσα δέντρα και πως θα φυτευτούν, αλλά προς το παρόν η πλατεία δείχνει μπετόν και μόνο μπετόν», τόνισε.

Ο κ. Δήμος επανέλαβε ότι η Διαχειριστική Αρχή επέβαλε την τοποθέτηση οδεύσεων τυφλών στα πλαϊνά, με πλάκες ειδικής διαμόρφωσης, ώστε να μπορούν οι τυφλοί να περπατάνε στην πλατεία και είναι υποχρεωτικό. Δεν μπορούσε να προβλεφθεί από την αρχή με αποτέλεσμα να χρειαστεί τροποποίηση της μελέτης, η οποία πήρε όλες τις εγκρίσεις.

Αναφορικά πάντως με την όψη του έργου, τόνισε ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού δεν μπήκαν οι πέργκολες και δεν έγινε η δεντροφύτευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…