Home Κοινωνικοί φορείς Πίστωση 1000 ευρώ ενέκρινε το Επιμελητήριο για τη Λευκή Νύχτα : Δεν προηγήθηκε συνεννόηση με τους Εμπορικούς Συλλόγους Άμφισσας
Κοινωνικοί φορείς - 2 Αυγούστου, 2018

Πίστωση 1000 ευρώ ενέκρινε το Επιμελητήριο για τη Λευκή Νύχτα : Δεν προηγήθηκε συνεννόηση με τους Εμπορικούς Συλλόγους Άμφισσας

 Με το σκεπτικό ότι δεν θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τον Αύγουστο το Επιμελητήριο προγραμμάτισε την έγκριση ποσού 1000 ευρώ για διάθεση στη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας της Αμφισσας και άλλα τόσα για τη γαλάζια νύχτα στην Ιτέα. 

 
Ειδικά για την Άμφισσα, όπως υποστήριξε  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Αυγερινός δεν προϋπήρξε συνεννόηση με τους δυο εμπορικούς συλλόγους της πόλης, οι οποίοι και μάλλον πρέπει να αναλάβουν τη διοργάνωση. Η Λευκή Νύχτα, όπου γίνεται διοργανώνεται πάντα από τον εκάστοτε εμπορικό σύλλογο, με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου, του Δήμου, της περιφέρειας, άλλων συλλογικοτήτων και μεμονωμένων επιχειρήσεων που συμμετέχουν με δικές τους δράσεις. Τα προηγούμενα χρόνια στην Άμφισσα ο δήμος από κοινού με το Επιμελητήριο αναλάμβαναν τη διοργάνωση, υποκαθιστώντας τον εμπορικό σύλλογο που δεν λειτουργούσε στην πόλη. Ωστόσο, η φετινή διοργάνωση προγραμματίζεται το Σεπτέμβριο όπου θα υπάρχουν δυο εμπορικοί σύλλογοι στην πόλη και οι οποίοι λογικά θα πρέπει να συνδιοργανώσουν την εκδήλωση. Το Επιμελητήριο που δε δικαιούται να διαχωρίσει τα μέλη του θα πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με τις διοικήσεις των Συλλόγων, ώστε να καταγράψει τις ανάγκες και να αναλάβει τις δράσεις που θέλει και μπορεί να εκτελέσει, ενώ η ενδεδειγμένη στάση θα ήταν να έχει έρθει ήδη σε συνεννόηση με τους δυο συλλόγους και μετά να ενημερώσει το Σώμα για τον προγραμματισμό και τις προτάσεις τους, ψηφίζοντας το ποσό που θα διατεθεί. Σε σχετική ερώτησή μας προς τον πρόεδρο κ. Αυγερινό μας εξήγησε ότι για το Επιμελητήριο είναι καλύτερα να υπάρχουν πολλοί σύλλογοι ώστε οι συνεννοήσεις να γίνονται με εκπροσώπους και όχι με κάθε επαγγελματία ξεχωριστά, που δυσχεραίνει πολύ τη διαδικασία. «Εμείς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι με τα χρήματα και μετά έχουμε το χρόνο να μιλήσουμε με τους συλλόγους», τόνισε. Ο κ. Μπάμπης Παναγιωτόπουλος συμπλήρωσε ότι το Επιμελητήριο διοργανώνει Λευκή Νύχτα τα τρία προηγούμενα χρόνια που δεν υπήρχαν Εμπορικοί Σύλλογοι. «Εμείς το κάνουμε και όποιος θέλει συμμετέχει», είπε. 
 
Γαλάζια Νύχτα για την Ιτέα
 
Παράλληλα το ΔΣ του Επιμελητηρίου ψήφισε πίστωση επιπλέον 1000 ευρώ για αντίστοιχη διοργάνωση στην Ιτέα, ενώ στην ίδια συνεδρίαση υπήρξε αντίστοιχο αίτημα από τους Συλλόγους Εμπορικό και Εξαγωγικό, αλλά και Εστιατόρων Ιτέας. Η διοργάνωση της Γαλάζιας Νύχτας θα γίνει εντός του Αυγούστου. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…