Home Πολιτισμός Πίνουν μολυσμένο νερό η Ιτέα και το Χρισσό;
Πολιτισμός - 17 Φεβρουαρίου, 2016

Πίνουν μολυσμένο νερό η Ιτέα και το Χρισσό;

 Μέχρι εδώ ήταν τα καλαμπούρια. Τώρα το πράγμα σοβαρεύει. Η αναφορά γίνεται για τα περιβόητα λύματα, όμβρια ή βοθρολύματα δεν ξέρουμε γιατί ο καθένας λέει τα δικά του. Βγήκε όμως ένα νέο δημοσίευμα από την ενημερωτική ιστοσελίδα zoogla.gr που αναφέρεται σε αναλύσεις του νερού από το ΠΑΚΟΕ και τονίζει ότι έχει μολυνθεί το πόσιμο νερό στις περιοχές Ιτέας και Χρισσού. 

Συγκεκριμένα στο δημοσίευμα με τίτλο: «Περιβαλλοντικό έγκλημα διαρκείας», με υπότιτλο «Μολυσμένο νερό έδειξαν τα αποτελέσματα της έρευνας», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑ.Κ.Ο.Ε. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, «σύμφωνα με τα αποτελέσματα των χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων στα πιστοποιημένα εργαστήρια του Κέντρου, διαπιστώθηκε ότι σε όλα τα δείγματα νερού υπάρχει πρόβλημα, εκτός από ένα που είναι το νερό της βρύσης έξω από το αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών».  Ο ίδιος επισημαίνει πως έχει μολυνθεί και το πόσιμο νερό του Χρυσού αλλά και της Ιτέας εξαιτίας της ανεξέλεγκτης ροής λυμάτων στον υδροφόρο ορίζοντα».
Ο δήμος οφείλει άμεσα να αποδείξει αν ισχύει το δημοσίευμα με αναλύσεις του νερού και μάλιστα από πιστοποιημένο φορέα και στην περίπτωση που το ΠΑΚΟΕ δικαιωθεί εξίσου άμεσα πρέπει να λάβει μέτρα για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας. Στην περίπτωση δε, που δεν επαληθευθεί το δημοσίευμα οφείλει να σταματήσει την τρομοκράτηση της τοπικής κοινωνίας με όποιο κόστος. 
Αυτά τα θέματα δεν απηχούν τις όποιες πολιτικές αντιπαραθέσεις και ιδεολογικές διαφορές που καθορίζουν την αντιπολιτευτική στάση των πολιτικών προσώπων, αλλά αφορούν μια ολόκληρη περιοχή και μάλιστα την πιο κρίσιμη ώρα. Εμείς σε καμιά περίπτωση δεν θα ισχυριστούμε ότι αυτά τα θέματα δεν πρέπει να λέγονται ή να γράφονται. Απεναντίας, αν συμβαίνουν και επιβεβαιωθούν, αυτοί που τα αναδεικνύουν κάνουν την καλύτερη επιλογή. Αυτό όμως, που ισχυριζόμαστε μετ’ επιτάσεως είναι ότι ο δήμος Δελφών πρέπει να αποδείξει εμπράκτως πια αν το Χρισσό και η Ιτέα πίνουν μολυσμένο και επικίνδυνο νερό. Αν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία; 
Η περιοχή πλήττεται αφάνταστα το τελευταίο διάστημα σε πολλά και μεγάλα μέτωπα. Δεν έχει πολυτέλεια να ανοίγει νέα. Περιμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδραση του δήμου.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…