Home Πολιτικά - Φωκίδα Πέρασε η προσθήκη Μπούγα για τη λειτουργίας του δημόσιου ΙΕΚ Άμφισσας
Πολιτικά - Φωκίδα - 15 Δεκεμβρίου, 2020

Πέρασε η προσθήκη Μπούγα για τη λειτουργίας του δημόσιου ΙΕΚ Άμφισσας

  

Τη συνέχιση της λειτουργίας του ΙΕΚ Άμφισσας ζήτησε και κατάφερε να πάρει τελικά  ο βουλευτής Φωκίδας κ Ι. Μπούγας ο οποίος κατέθεσε σχετική τροπολογία και έγινε δεκτή, στο άρθρο 23 του  υπο συζήτηση νομοσχεδίου,   του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: με τίτλο :«Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/958 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 28ης Ιουνίου 2018 σχετικά με τον έλεγχο αναλογικότητας πριν από τη θέσπιση νέας νομοθετικής κατοχύρωσης των επαγγελμάτων (ΕΕ L 173), κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας και άλλες διατάξεις.»

 

Στην αιτιολογική έκθεση  ο κ Μπούγας αφού επισημαίνει ότι το δημόσιο ΙΕΚ Άμφισσας τελεί  υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και  παρέχει επαγγελματική κατάρτιση σε αποφοίτους Λυκείων, συμβάλλοντας στην άμεση ένταξή τους στην αγορά εργασίας σημειώνει ότι σήμερα φοιτούν σε αυτό συνολικά 70 άτομα (α’ και γ’ εξάμηνο φοίτησης) και απασχολούνται περίπου 20 εκπαιδευτές όλων των ειδικοτήτων.

« Πρόκειται για Ινστιτούτο με αδιάκοπη λειτουργία από το έτος ίδρυσής του, 1996, μέχρι σήμερα και τον μοναδικό αντίστοιχο φορέα εντός της Π.Ε. Φωκίδας, ενώ το εγγύτερο ΙΕΚ απέχει γύρω στα 100 χλμ μακριά.  Παρέχει κατάρτιση, με δυνατότητα πρακτικής άσκησης, σε τέσσερις (4) σύγχρονες ειδικότητες. Οι περίπου 700 απόφοιτοι του ΙΕΚ έχουν κατορθώσει την άμεση απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας. Επιπλέον, ειδικότητες που προσφέρονται σήμερα, όπως η «στελέχη φύλαξης μουσείων και αρχαιολογικών χώρων» ή «στελέχη ασφάλειας προσώπων και υποδομών» έχουν ιδιαίτερη σημασία για την τοπική κοινωνία, δεδομένου του έντονου αρχαιολογικού/πολιτιστικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής, καθώς και εξαιτίας των δύο καταστημάτων κράτησης εντός του νομού.» , σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ βουλευτής για να ολοκληρώσει την αιτιολογική έκθεση με τη διαπίστωση ότι προκύπτει η ανάγκη να εξακολουθήσει την απρόσκοπτη λειτουργία του 

 

 

Η πρόταση – προσθήκη

 

 

Δεδομένου ότι ο νομός Φωκίδας έχει περιληφθεί στο καθεστώς προσλήψεων των παραμεθορίων περιοχών, πρέπει στο άρθρο 23 παρ. 2 του συζητούμενου σχεδίου νόμου ο κ Μπούγας πρότεινε να προστεθούν τα εξής:

«Στην παράγραφο 2 του άρθρου 23 του ανωτέρω σχεδίου νόμου («Όροι και διαδικασίες ίδρυσης των ΙΕΚ»), μετά τις λέξεις «παραμεθόριες περιοχές» να προστεθεί το εδάφιο, «όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 17 παρ. 8 περ. ιδ του νόμου 2190/1994, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 16 παρ. 1 του ν.3801/2009, καθώς και στις αντίστοιχες Υπουργικές Αποφάσεις, που εκδόθηκαν δυνάμει αυτών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…