Home Δήμος Δελφών «…..ο χαρακτηρισμός ….. «κλειδαράς» τυγχάνει ατυχής, υποτιμητικός και ανεπίτρεπτος».
Δήμος Δελφών - 12 Αυγούστου, 2017

«…..ο χαρακτηρισμός ….. «κλειδαράς» τυγχάνει ατυχής, υποτιμητικός και ανεπίτρεπτος».

 Σε σχετικά ήπιο τόνο , θέλοντας να κατευνάσει τις αντιπαραθέσεις, ο δήμαρχος Δελφών κ Παναγιωτόπουλος  σε απάντησή του στον πρόεδρο  του Αστέρα κ. Μαντούβαλο τον καλεί από κοινού να απομονώσουν ανόητες συμπεριφορές «  κάποιων (από όπου και αν προέρχονται) που διαρκώς ρίχνουν νερό στον μύλο ανύπαρκτων τοπικών αντιπαραθέσεων που ούτε εμάς ούτε εσάς αντιπροσωπεύουν»

Επιπλέον, , ο δήμαρχος Δελφών φού χαρακτηρίζει παράνομο αλλά και παρωχημένο τον τρόπο διαφήμισης με την επικόλληση αφισών στη συνέχεια δέχεται ότι ο δημοτικός υπάλληλος κος Γεώργιος Ξεπλάτης αφαίρεσε για λόγους καλαισθησίας , μετά από εντολή του Αντιδημάρχου Δελφών κ. Αριστείδη Αγγελόπουλου , αρκετές αφίσες που καλούσαν στη συναυλία του Αστέρα, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει το σύνολο τους .
Σε ότι φορά την έκφραση του κ Μαντούβαλου «…ποιος είναι ο <<κλειδαράς >> Αγγελόπουλος…» ο δήμαρχος Δελφών ,  υπερασπιζόμενος τον αντιδήμαρχό του,  τονίζει ότι 
«… η συγκεκριμένη δημόσια τοποθέτησή σας και ο χαρακτηρισμός του συγκεκριμένου και η δήθεν αναζήτηση του ποιος είναι «κλειδαράς» τυγχάνει ατυχής, υποτιμητική και ανεπίτρεπτη».
Ακόμη , διαβεβαιώνει τόσο τον Πρόεδρο της ομάδας όσο και τους φιλάθλους ότι η δημοτική αρχή είναι στο πλευρό του Αστέρα «…που αποτελεί αυτή την στιγμή τον κορυφαίο εκπρόσωπο του τοπικού μας ποδοσφαίρου στις Εθνικές κατηγορίες»
Τέλος, καλεί τον κ. Μαντούβαλο να επιδείξει «ψυχραιμία και σύνεση αφού είμαστε σίγουροι ότι ασπάζεστε την αγωνία μας και εμφορείστε από το ίδιο κίνητρο όλων όσων ασχολούνται με τα κοινά του τόπου μας δηλαδή την διαρκή πρόοδο της τοπικής μας κοινωνίας μας και της χώρας μας»
 
Αναλυτικά το κείμενο της απάντησης του δημάρχου Δελφών: Κύριε Πρόεδρε,
 

Σε συνέχεια της από 09/08/2017 επιστολής που μας απευθύνατε σχετικά με την «επιλεκτική» όπως αναφέρατε καθαίρεση διαφημιστικού υλικού (αφίσες, πανό) που αφορούν την συναυλία του καλλιτέχνη κ. Μιχάλη Χατζηγιάννη που θα διεξαχθεί απόψε στην μαρίνα της Ιτέας προκειμένου να ενισχυθεί ο Αστέρας Ιτέας έχουμε να σας αναφέρουμε τα εξής:
Πράγματι ο κάθε αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τις οκτώ Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας μεταξύ των άλλων καθηκόντων του είναι επιφορτισμένος να μεριμνά για την καλαισθησία των δημοτικών χώρων που περιλαμβάνει και την αφαίρεση παράνομα τοποθετημένου διαφημιστικού υλικού άσχετα από το ποιος το έχει τοποθετήσει. Άποψή μας δε είναι ότι ο συγκεκριμένος τρόπος διαφήμισης είναι παρωχημένος και μπορεί (σε ότι αφορά τους δημόσιους χώρους) να λειτουργεί μόνο σε περιορισμένα σημεία που έχουμε δημιουργήσει και μπορούμε να αυξήσουμε ανά δημοτική ενότητα. Σας καλούμε δε να συμβάλλετε στο συγκεκριμένο διάλογο με τις προτάσεις σας.
Πράγματι για την Δημοτική Ενότητα Άμφισσας ένας εκ των υπαλλήλων που είναι επιφορτισμένος με τα παραπάνω καθήκοντα είναι ο κ. Γεώργιος Ξεπλάτης, ο οποίος όντως αφαίρεσε ύστερα από εντολή του Αντιδημάρχου Δελφών (αρμόδιου για την Δ.Ε. Άμφισσας) κ. Αριστείδη Αγγελόπουλου, αφίσες διάφορων φορέων που διαφήμιζαν συναυλίες, πανηγύρια και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και του Αστέρα Ιτέας από διάφορα σημεία της πόλης της Άμφισσας που αυτό απαγορεύεται όπως γνωρίζετε καλά λόγω και της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Σημειώνουμε δε ότι προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση των πολιτών, δεν καθαιρέθηκε το σύνολο, αλλά σε αρκετά σημεία παρέμειναν αφίσες, μπάνερ κτλ από όλες τις προαναφερόμενες εκδηλώσεις, μολονότι τυγχάνει μη νόμιμος τρόπος διαφήμισης όπως προείπαμε. 
Αιρετό όργανο, άρα και εκτεθειμένο στην λαϊκή βούληση και κρινόμενο από την τοπική κοινωνία είναι και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας, κ. Αριστείδης Αγγελόπουλος όπως και εγώ και οι υπόλοιποι αιρετοί συνεργάτες μου (Αντιδήμαρχοι ή μη). Η κατά κοινή ομολογία επιτυχημένη επαγγελματική εμπορική πορεία που περιλαμβάνει και το επάγγελμα του κλειδαρά τον κάνει ακόμα πιο σεβαστό από τους συμπολίτες του. Εκτιμώ ότι η πληροφόρησή σας σχετικά με το ποιος είναι ο «κλειδαράς» Αγγελόπουλος ήταν επαρκής πριν σας διαφωτίσουμε εμείς και όπως και η συγκεκριμένη δημόσια τοποθέτησή σας και ο χαρακτηρισμός του συγκεκριμένου και η δήθεν αναζήτηση του ποιος είναι «κλειδαράς» τυγχάνει ατυχής, υποτιμητική και ανεπίτρεπτη.
Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των αθλητικών συλλόγων της περιοχής μας (όπως συμβαίνει παρεμπιπτόντως και με τους πολιτιστικούς) από τον φορέα γίνεται με γνώμονα τις πραγματικές τους ανάγκες, ισόρροπα και ισότιμα. Υπογραμμίζουμε δε αυτή μας την στάση γιατί δεν ήταν πάντα αυτονόητη στο παρελθόν.
Ο Αντιδήμαρχος Δελφών, κ. Νεκτάριος Μίχος, αρμόδιος μεταξύ των άλλων και για τις αθλητικές μας υποδομές, συνεργάζεται άψογα με τους συναδέλφους του Αντιδημάρχους όπως και με τον ομόλογό του, κ. Αριστείδη Αγγελόπουλο, σε κάθε δε περίπτωση η Δημοτική Αρχή αν χρειάζεται να εκφραστεί το πράττει με ευχέρεια και δεν χρειάζεται καμία ερμηνεία από οποιονδήποτε τρίτο. 
Δραττόμενοι της ευκαιρίας τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλάι του Αστέρα Ιτέας και του Διοικητικού του Συμβουλίου υπό την Προεδρία σας που αποτελεί αυτή την στιγμή τον κορυφαίο εκπρόσωπο του τοπικού μας ποδοσφαίρου στις Εθνικές κατηγορίες, όπως πράξαμε και στο παρελθόν και με τις υπόλοιπες τοπικές ομάδες. Τον ίδιο σεβασμό και στήριξη επιδεικνύουμε και στα υπόλοιπα σωματεία τηρουμένων των αντικειμενικών συνθηκών και αναλογιών. Την συγκεκριμένη αναφορά την κάνουμε όχι για να αναδείξουμε το αυτονόητο αλλά για να υπογραμμίσουμε το ανόητο της συμπεριφοράς κάποιων (από όπου και αν προέρχονται) που διαρκώς ρίχνουν νερό στον μύλο ανύπαρκτων τοπικών αντιπαραθέσεων που ούτε εμάς ούτε εσάς αντιπροσωπεύουν και με την κοινή μας στάση πρέπει να απομονώνουμε για το καλό του Δήμου Δελφών και των συμπατριωτών μας που παρακολουθούν με απορία τις εμμονές όσων, ευτυχώς λίγων, το πράττουν. Αντί λοιπόν να σπαταλούμε λόγια και δυνάμεις σε στείρες αντιπαραθέσεις καλό είναι να συμβάλλουμε στο γόνιμο διάλογο και με πράξεις να επιτύχουμε την ανάπτυξη του τόπου μας.
Ύστερα από τις ανωτέρω σαφείς τοποθετήσεις μας, σας καλούμε να επιδείξετε ψυχραιμία και σύνεση αφού είμαστε σίγουροι ότι ασπάζεστε την αγωνία μας και εμφορείστε από το ίδιο κίνητρο όλων όσων ασχολούνται με τα κοινά του τόπου μας δηλαδή την διαρκή πρόοδο της τοπικής μας κοινωνίας μας και της χώρας μας. Είμαι διαρκώς στη διάθεσή σας όπως και κάθε συμπολίτη μου προκειμένου να δουλέψουμε όλοι μαζί για τον παραπάνω κοινό και μοναδικό σκοπό.
 
 
Θανάσης Παναγιωτόπουλος
Δήμαρχος Δελφών
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ιδέες για δώρα στους συνεργάτες μας

Σε λιγότερο από δύο μήνες η φετινή χρονιά κλείνει και έρχεται μία νέα. Αυτή η αλλαγή είναι…