Home Πολιτικά - Φωκίδα Ο υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας ανακοίνωσε από το Γαλαξίδι μέτρα για τους Δελφούς
Πολιτικά - Φωκίδα - 15 Οκτωβρίου, 2020

Ο υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας ανακοίνωσε από το Γαλαξίδι μέτρα για τους Δελφούς

 Ο υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας ανακοίνωσε από το Γαλαξίδι

Μέτρα για τους Δελφούς

-Το μεγάλο αγκάθι των τραπεζών και το Ταμείο Εγγυοδοσίας. – Η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

-Η ενοποίηση των προγραμματικών τουριστικής προβολής και στρατηγικής ζητούμενο κατά το Δήμαρχο Δελφών κ. Ταγκαλή.

-Θέμα σχολής Εμποροπλοιάρχων έθεσε ο Υφυπουργός για τις εγκαταστάσεις του υπουργείου στο Γαλαξίδι.

 

 

 

Στην ενιαία τουριστική προβολή και στρατηγική, την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, την επαναφορά της συζήτησης για τη σχολή εμποροπλοιάρχων που χάθηκε το 1990, αλλά και τα μέτρα που θα ληφθούν για τους Δελφούς δόθηκε έμφαση κατά τη χθεσινή επίσκεψη στο Γαλαξίδι του υφυπουργού κ. Μάνου Κόνσολα.

 

Με ραχοκοκαλιά η στρατηγική

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής κ. Γιαννης Μπούγας, ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Ηλίας Μπουρμάς,  ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δελμούζος, ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ο αντιδήμαρχος κ. Θύμιος Γρίβας, ο πρόεδρος του Γαλαξιδίου κ. Σπύρος Μπαρλιακός και άλλοι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής υποστήριξε ότι η ενοποίηση των προγραμμάτων τουριστικής προβολής και η κοινή τουριστική στρατηγική σε εθνικό επίπεδο και αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού είναι στη σωστή κατεύθυνση και αποτελεί βασικό ζητούμενο όλων των τοπικών φορέων. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και σε δράσεις που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα, όπως την αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης με τη νομιμοποίηση όλων των υφιστάμενων επιχειρήσεων, αλλά και γενικότερες παρεμβάσεις που θα επιτρέψουν την αισθητή αναβάθμιση του Γαλαξιδίου ως τουριστικό προϊόν. Ο κ. Κόνσολας απάντησε πως ετοιμάζεται το αναπτυξιακό χωρικό σχέδιο που θα επιτρέψει την ενοποίηση των τοπικών με το εθνικό σχέδιο.

 

Η επιτυχία και το 21

 

Στη δύσκολη συγκυρία, τις μεγάλες απώλειες, αλλά και την «εύστοχη», όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος, προσπάθεια της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να προσελκύσει Έλληνες επισκέπτες, αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Ηλίας Μπουρμάς.

Παράλληλα αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο της Φωκίδας στην επανάσταση του 1821 και την έμφαση που δίνεται στον κύκλο επετειακών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται για το 2021!

Επίσης αναφερόμενος στα έργα που προγραμματίζονται για την ανάδειξη της περιοχής στάθηκε στην πρόταση του καθηγητή του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Γιώργου Παναγιάρη για την ανάδειξη του σπηλαίου Γαλαξιδίου.

 

Οι Δελφοί και η εξαίρεση

 

Επιπλέον ο κ.Ταγκαλής τόνισε πως τουριστικά όλη η Φωκίδα πήγε πάρα πολύ καλά, πλην της πόλης των Δελφών. Την κατ’ εξαίρεση ενίσχυση των επιχειρήσεων στους Δελφούς ζήτησε ο Βουλευτής. «Η παραλιακή και ορεινή Φωκίδα πήγαν ανέλπιστα  καλά και σε αυτό συνέβαλε ότι δεν είχαμε κρούσματα. «Ο Αύγουστος είχε πληρότητα 100%», είπε, για να συμπληρώσει ο Δήμαρχος πως διπλασιάστηκαν οι ποσότητες των απορριμμάτων.

Ειδικά για το θέμα των Δελφών ο Βουλευτής ζήτησε να αντιμετωπιστεί κεντρικά, τόσο με αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων, όσο και μια στοχευμένη τουριστική προβολή για τους Δελφούς. Το αίτημα του Βουλευτή υποστήριξε και ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας. Ο κ.Κόνσολας συναίνεσε ως προς την τουριστική προβολή και τόνισε ότι θα το δουν από κοινού με την περιφέρεια, ενώ αναφέρθηκε και στη συζήτηση που έχει ανοίξει για την αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

 

Η σχολή εμποροπλοιάρχων ξαναμπαίνει στο τραπέζι

 

Ο ίδιος ο υφυπουργός επανάφερε στο τραπέζι το ξεχασμένο θέμα της σχολής εμποροπλοιάρχων που χάθηκε για τη Φωκίδα το 1990. «Εμείς αλλάζουμε τη στρατηγική μας, γιατί το κομμάτι του μαζικού τουρισμού, όπως το γνωρίζαμε τελείωσε. Πλέον αναπτύσσουμε θεματικό τουρισμό, ενώ αλλάζουμε και την τουριστική εκπαίδευση. Στην τουριστική και ναυτική εκπαίδευση η Ελλάδα οφείλει να είναι πρωταγωνίστρια και θα την κάνουμε. Δεν είναι δυνατόν οι εμποροπλοίαρχοι να εκπαιδεύονται σε περιοχές του εξωτερικού, όταν η χώρα μας είναι πρώτη δύναμη στη ναυτιλία και έχει περιοχές με μεγάλη παράδοση στο χώρο. Προσωπικά μάλιστα πιστεύω ότι δεν πρέπει να αφήσουμε το Γαλαξίδι με τέτοια ναυτική ιστορία εκτός της ναυτικής εκπαίδευσης», κατέληξε ο υφυπουργός. Ο Βουλευτής κ. Μπούγας σημείωσε για τη σχολή εμποροπλοιάρχων ενημερώνοντας τον κ. Κόνσολα ότι λειτουργούσε στο Γαλαξίδι, ενώ του εξήγησε πως για αρχή διεκδικούν τμήμα ναυτικών σπουδών στο ΕΠΑΛ, το οποίο όπως συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος κ. Γρίβας πρέπει να λειτουργεί στο Γαλαξίδι.

 

Τέλος ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στο μεγάλο αγκάθι που είναι η άρνηση των τραπεζών να δανειοδοτήσουν – χρηματοδοτήσουν επιχειρήσεις τονίζοντας ότι πιέζουν για νέα ανακεφαλαιοποίηση. «Δεν θα συμβεί με πρωθυπουργό το Κυριάκο Μητσάκη, ποτέ», είπε. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η προσπάθεια συνεχίζεται μέσω του ταμείου εγγυοδοσίας να στηρίζονται οι επιχειρήσεις, αλλά και με την παράταση ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, όσων επλήγησαν.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…