Home Δήμος Δωρίδας Ο Τ.Φλώρος για την ακύρωση της αναμόρφωσης προϋπολογισμού: “Να συνεργαστεί επιτέλους με τους προέδρους η Δημοτική Αρχή”

Ο Τ.Φλώρος για την ακύρωση της αναμόρφωσης προϋπολογισμού: “Να συνεργαστεί επιτέλους με τους προέδρους η Δημοτική Αρχή”

Τους λόγους για τους ποίους η παράταξή του κινήθηκε να ακυρώσει την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Τάσος Φώρος. Αναλυτικά:

 

Άμεση η παρέμβαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας

μετά την αφαίρεση της «ΣΑΤΑ» και της πάγιας προκαταβολής από τα χωριά της Δωρίδας

 

Θεωρώντας απαράδεκτη για τα δημοτικά χρονικά την αφαίρεση σχεδόν όλης της “ΣΑΤΑ” από τα χωριά και της πάγιας προκαταβολής, χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες από το νόμο προϋποθέσεις, η παράταξή μας δια του εκπροσώπου της και αντιπροέδρου της οικονομικής επιτροπής, Γεραντώνη Χρήστου, υπέβαλλε ένσταση στην αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Με την ένσταση αυτή τεκμηριώσαμε με κάθε λεπτομέρεια τους λόγους για τους οποίους η αναμόρφωση με αριθμό 52/17-05-2022 δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου και πρέπει να ακυρωθεί, καθώς:

Δεν υπάρχει αιτιολογική έκθεση της αναμόρφωσης.

Τροποποιείται το τεχνικό πρόγραμμα αναιτιολόγητα χωρίς έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας με γνωμοδότηση των τοπικών συμβουλίων ή των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και δεν αναγράφεται η πηγή χρηματοδότησης στα έργα.

Οι πιστώσεις από τη “ΣΑΤΑ” δεν έχουν κατανεμηθεί σωστά.

Έχει γίνει μείωση του ποσού που αποδίδεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις κοινότητες που το δικαιούνται, και επιπλέον,

Πρέπει να αναμορφωθεί το εγγεγραμμένο στον εγκριθέντα προϋπολογισμό του Δήμου Δωρίδος ποσό της ομάδας εσόδων Ι και ΙΙ.

Διαγράφεται η πίστωση από τον ΚΑΕ 8251 (πάγια προκαταβολή) ποσού 55.000 ευρώ.

Η αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας αντέδρασε άμεσα και με την Α.Π. 109034/17-06-2022 για τους ανωτέρω αναφερόμενους λόγους -και όχι μόνο- αποφάσισε να αποδεχτεί την προσφυγή και να αναπέμψει στο Δήμο τη 10/52/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να συνεργαστεί, επιτέλους, με τους προέδρους των κοινοτήτων και τους προέδρους των συμβουλίων των κοινοτήτων για να κάνει τις απαραίτητες, σύμφωνα με τον νόμο, διορθώσεις και να υλοποιηθεί το τεχνικό πρόγραμμα των προέδρων, όπως το αποκαλεί η δημοτική αρχή.

 

 

Ο επικεφαλής της Παράταξης

Αναστάσιος Φλώρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…