Home Δήμος Δελφών Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος κατηγορεί το Δήμαρχο κ. Ταγκαλή «Μαϊμού» διαφάνεια
Δήμος Δελφών - 9 Ιανουαρίου, 2020

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος κατηγορεί το Δήμαρχο κ. Ταγκαλή «Μαϊμού» διαφάνεια

 Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος κατηγορεί το Δήμαρχο κ. Ταγκαλή

«Μαϊμού» διαφάνεια
Τονίζει πως παρότι υποσχέθηκε οι αναθέσεις να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του δήμου από τις 59 δημοσιεύτηκαν μόνο οι 16, ενώ οι μισές κατέληξαν σε επιχειρήσεις εκτός νομού. 
Για εμπαιγμό καταγγέλλει τον Δήμαρχο Δελφών ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και π.αντιδήμαρχος κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος, υποστηρίζοντας ότι έχει βγάλει πολλές δεκάδες αναθέσεις, αλλά έχει αναρτήσει ελάχιστες στην ιστοσελίδα του δήμου Δελφών. 
Μάλιστα του καταλογίζει ότι δεν τήρησε τα υπεσχημένα, ενώ τονίζει πως από τις 59 αναθέσεις συνολικά αναρτήθηκαν μόνο οι 16 και καταγγέλλει ότι οι μισές κατέληξαν σε επιχειρήσεις εκτός νομού. 
Αναλυτικά σε παρέμβασή του ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρει τα ακόλουθα:
 
Κε  ΤΑΓΚΑΛΗ, ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ…
 
Στις 12 Νοεμβρίου 2019 ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής συναντήθηκε με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Φωκίδας και αμέσως μετά (14.11.2019 / Α.Δ.Τ. 24/2019) εξέδωσε δελτίο τύπου με τίτλο «Η προεκλογική μας δέσμευση για πλήρη διαφάνεια γίνεται πράξη».
Επί λέξει έγραφε στο δελτίο τύπου: «…αναλύθηκε από το Δήμαρχο το σχέδιο βάσει του οποίου θα γίνονται οι προμήθειες του Δήμου από δω και στο εξής, έχοντας ως κύριο στόχο αφενός την πλήρη διαφάνεια και αφετέρου τον τερματισμό της εύνοιας κάποιων επαγγελματιών εις βάρος συναδέλφων τους. Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο κ. Ταγκαλής στους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, ο Δήμος Δελφών για κάθε προμήθειά του, θα αναρτά δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος προς κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία…».
Ουσιαστικά ο κ. Ταγκαλής (για ακόμη μια φορά) μεθόδευσε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, με τη λογική ότι δήθεν οι απολύτως νόμιμες και δημόσιες διαδικασίες πρόσκλησης που ακολουθούσε μέχρι τώρα ο Δήμος μας για τις απευθείας αναθέσεις κατά το Ν.4412/2016 (Κ.Η.Μ.ΔΗ.Σ. κ.λπ.) δεν ήταν επαρκείς και ότι η νέα δημοτική αρχή θα αναβάθμιζε στο εξής το σύστημα δημοσιότητας, αναρτώντας τις σχετικές προσκλήσεις και στην ιστοσελίδα του Δήμου. 
Εντούτοις μέχρι τα τέλη 2019, δηλαδή μέσα σε ενάμισι μήνα από την ανάληψη δέσμευσης του κ. Δημάρχου, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προμήθειες και υπηρεσίες με απευθείας αναθέσεις, χωρίς καμία δημόσια πρόσκληση αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Για την ακρίβεια, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ιστοσελίδας του Δήμου Δελφών, μέσα στο χρονικό αυτό διάστημα πραγματοποιήθηκαν συνολικά πενήντα εννέα (59) απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών και προμηθειών, εκ των οποίων οι σαράντα τρεις (43) ουδέποτε δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Μόνο δεκαέξι (16) απευθείας αναθέσεις από τις 59 δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου, εκ των οποίων μάλιστα οι μισές αφορούσαν στο πολυσυζητημένο θέμα των υπηρεσιών καθαριότητας, ανακύκλωσης και εκχιονισμού (αλλά και του χειρισμού grader του Δήμου από ιδιώτες), όπου ουσιαστικά δεν υπήρχε θέμα αντιπροσφοράς.
Πολλές από τις 43 παραπάνω περιπτώσεις απευθείας αναθέσεων, που πραγματοποιήθηκαν χωρίς την υπεσχημένη δημοσιότητα εκ μέρους του Δήμου, κατέληξαν σε χέρια επιχειρήσεων και επαγγελματιών εκτός Δήμου Δελφών και εκτός Φωκίδας.
Συμπέρασμα: Τα επικοινωνιακά παιχνίδια είναι ίσως πολιτικά ωφέλιμα κ. Ταγκαλή, όμως δεν έχετε κανένα δικαίωμα να αντιμετωπίζετε βασικούς κοινωνικούς εταίρους, όπως το Επιμελητήριο Φωκίδας, με τόσο μεγάλη ασυνέπεια λόγων και έργων.
Εμείς, ως πρώην δημοτική αρχή, γνωρίζουμε τι πραγματικά είναι μέσα στις δυνατότητες του Δήμου και τι δεν είναι, το κακό όμως είναι ότι το γνωρίζατε πολύ καλά και εσείς, ωστόσο σπεύσατε να δώσετε μια υπόσχεση που δεν μπορείτε να τηρήσετε, υπονομεύοντας εν τέλει την αξιοπιστία του Δήμου Δελφών.
Οφείλετε εξηγήσεις, κυρίως έναντι των επαγγελματιών του τόπου μας και της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, που τους χρησιμοποιήσατε σαν φόντο για ένα ανάρμοστο επικοινωνιακό σκηνικό, το οποίο δεν άντεξε ούτε λίγες εβδομάδες.
 
Λουκάς Αναγνωστόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…