Home Δήμος Δελφών Ο σημαντικότερος άνθρωπος στην ιστορία του ΤΕΙ
Δήμος Δελφών - 2 Φεβρουαρίου, 2013

Ο σημαντικότερος άνθρωπος στην ιστορία του ΤΕΙ

Μια που μιλάμε για το ΤΕΙ δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία του. Το παράρτημα της Άμφισσας ιδρύθηκε λίγο μετά την εκλογή του Δημήτρη Θάνου, στη διεδρική τότε Φωκίδα.
Το τμήμα ζητήθηκε απευθείας από τον τότε Πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη, ο οποίος και έδωσε τη συγκατάθεσή του. Ιδρύθηκε επίσημα την άνοιξη του 1997 και λειτούργησε λίγους μήνες αργότερα, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι όποιος θέλει μπορεί. Μάλιστα, μόνο τυχαία δεν είχε επιλεγεί τότε το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων, αφού και με την περιοχή ταίριαζε και πληθώρα εργαστηρίων είχε. Προχώρησαν δε τάχιστα και στην εργολαβία για να αποκτήσει το δικό του «κεραμίδι» ενώ οι εκλογές του Μαρτίου του 2004 το βρήκαν υπό ανέγερση. Τα όσα ακολούθησαν είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε.
Ο κ. Θάνος είναι όμως το σημαντικότερο πρόσωπο στην ιστορία του τμήματος της Άμφισσας αφού χωρίς τον ίδιο δεν θα το είχαμε πάρει ποτέ. Άλλωστε πόσο τυχαίο μπορεί να είναι ότι τόσα χρόνια δεν μπορούμε να πάρουμε ένα δεύτερο τμήμα για να αυτονομηθεί και να αποπερατωθεί ένα ρημαδοκτίριο που έχει στοιχειώσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…