Home Δήμος Δελφών Ο π.Δήμαρχος κ. Θ.Παναγιωτόπουλος απαντά ότι η Ανανεωτική Δύναμη ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση και τονίζει: «Φυσικά και θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός»
Δήμος Δελφών - 2 Νοεμβρίου, 2019

Ο π.Δήμαρχος κ. Θ.Παναγιωτόπουλος απαντά ότι η Ανανεωτική Δύναμη ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση και τονίζει: «Φυσικά και θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός»

 Ο π.Δήμαρχος κ. Θ.Παναγιωτόπουλος απαντά ότι η Ανανεωτική Δύναμη ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση και τονίζει:

«Φυσικά και θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός»

-«Είμαστε άλλωστε μια παράταξη που λειτουργεί δημοκρατικά και με ελεύθερη έκφραση, χωρίς όρους παραταξιακής πειθαρχίας, παρά μόνο με όρους συνείδησης», εξηγεί.

 

 

Το ρόλο της παραγωγικής αντιπολίτευσης έχει επιλέξει για την παράταξή του ο πρώην Δήμαρχος κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος, όπως τονίζει σε δηλώσεις του στην ΩτΦ αναφορικά με το κύριο θέμα που δημοσιεύσαμε χθες και τονίζει ότι η Ανανεωτική Δύναμη δεν ακολουθεί την πεπατημένη που ως τώρα ήταν η πλήρης και στείρα άρνηση σε όλα .  

«Η παράταξή μας έχει βοηθήσει στην υπερψήφιση πάρα πολλών θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου. Τόσων πολλών, που αποτελεί είδηση η καταψήφιση θεμάτων εκ μέρους μας.

Και όμως, τις λίγες φορές που το κάναμε αυτό, είχαμε σοβαρή τεκμηρίωση και σοβαρότατους λόγους.

Όσον αφορά στο Τεχνικό Πρόγραμμα, πότε εμείς ως δημοτική αρχή είχαμε ολοκληρωμένες προτάσεις από τη μείζονα μειοψηφία;

Πότε είχαμε έστω την παραμικρή πρόταση;

Η εξομοίωση είναι άδικη.

Εμείς καταψηφίσαμε την Εισήγηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020, όχι για λόγους αντιπολιτευτικούς, αλλά για πολύ ουσιαστικούς λόγους τους οποίους αναλύσαμε με τη χθεσινή ανακοίνωσή μας.

Θεωρούμε ότι χρειάζεται ουσιαστικές βελτιώσεις και ότι είναι προς όφελος του Δήμου να γίνουν αυτές οι βελτιώσεις. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να ψηφίζουμε “υπέρ” ακόμη και στα θέματα που διαφωνούμε ουσιαστικά και τεκμηριωμένα.

Οι συγκλίσεις δεν μπορεί να έρχονται χωρίς διάλογο και χωρίς ανταλλαγή απόψεων. Αφού δεν παίρνει πρωτοβουλία η πλειοψηφία, ως οφείλει, το κάνουμε εμείς και με δημόσιο τρόπο (πώς αλλιώς;).

Εκτιμώ λοιπόν ότι η φράση πως ακολουθούμε “την πεπατημένη” δεν είναι ορθή για την περίπτωσή μας.

Διότι η πεπατημένη στο Δήμο Δελφών, όσον αφορά στη μείζονα μειοψηφία ήταν να αποδομεί πλήρως το έργο της δημοτικής αρχής, να διαστρέφει και να δυσφημεί και να μην υποβάλει ουδεμία παραγωγική πρόταση.

Εμείς μέσα σε δύο μήνες έχουμε ακολουθήσει τελείως διαφορετικό δρόμο, αυτόν της υπεύθυνης αντιπολίτευσης, με επιχειρήματα και προτάσεις», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

 

Επίσης προαναγγέλλει ότι θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός και τονίζει ότι αφενός ποτέ δεν καταψηφίζουν για λόγους αρχής, αλλά και ότι οι σύμβουλοι της παράταξής του δεν υπακούν σε συνθήκες παραταξιακής πειθαρχίας.

«Φυσικά και θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός. Ακόμη είμαστε στον Οκτώβρη και υπάρχουν αρκετά περιθώρια χρονικά. Αυτό είναι το καλό και πρέπει να αναγνωρίζονται τα καλά, ότι δηλαδή η εισήγηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2020 μας ήρθε νωρίς. Ήταν όμως τελείως ανεπεξέργαστη και δεν έπρεπε να εγκριθεί με τον τρόπο αυτόν. Κατά τη γνώμη μας θα ήταν επιζήμιο για το Δήμο.

Πρέπει να βελτιωθεί ουσιαστικά. Ιδίως μερικές παραλείψεις είναι κραυγαλέες.

Εμείς δεν καταψηφίζουμε για λόγους αρχής (όπως συνέβαινε πιο πριν…).

Όταν είμαστε σύμφωνοι, υπερψηφίζουμε και όταν κρίνουμε ότι για λόγους ευρύτερης ωφέλειας πρέπει να δώσουμε “ψήφο ανοχής”, το κάνουμε.

Είμαστε άλλωστε μια παράταξη που λειτουργεί δημοκρατικά και με ελεύθερη έκφραση, χωρίς όρους παραταξιακής πειθαρχίας, παρά μόνο με όρους συνείδησης.

Δικαιούμαστε όμως να μας αναγνωριστεί ότι: α) κατά το καλοκαίρι διευκολύναμε τη νέα δημοτική αρχή να αναλάβει και να προσαρμοστεί (πλην όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση εκ μέρους της…) και β) σε δύο μήνες ως μείζων μειοψηφία έχουμε καταθέσει τόσες προτάσεις (ουσιαστικές και εφαρμόσιμες), όσες δε λάβαμε εμείς σε μία ολόκληρη θητεία.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, όχι η ρητορική μας», καταλήγει ο π. Δήμαρχος διευκρινίζοντας τον τρόπο που αντιλαμβάνονται το ρόλο τους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε συνθήκες Κλεισθένη.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…