Home Εικόνες Αρχικής Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Αυγερινός στην ημερίδα του ΣΒΣΕ: «Η διαχείριση κρίσεων, απαιτεί γρήγορες και ανεξάρτητες λύσεις»
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 22 Ιουλίου, 2022

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Αυγερινός στην ημερίδα του ΣΒΣΕ: «Η διαχείριση κρίσεων, απαιτεί γρήγορες και ανεξάρτητες λύσεις»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Αυγερινός στην ημερίδα του ΣΒΣΕ:

«Η διαχείριση κρίσεων, απαιτεί γρήγορες και ανεξάρτητες λύσεις»

 

 

 

Την ανάγκη άμεσων λύσεων για τη βιωσιμότητα της οικονομίας επεσήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Αυγερινός στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας.

Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φωκίδας κου Β. Αυγερινού στην εκδήλωση με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, είναι τα εξής:

 

«Η επί σειρά ετών συνεργασία μας  με τον Σύνδεσμο είναι αμοιβαία, πολύπλευρη και αποδοτική , προσπαθώντας να αναδείξουμε τα προβλήματα των επιχειρήσεων και να συμβάλουμε ο καθένας από το δική του πλευρά στην επίλυση αυτών.

Την τελευταία περίοδο εξαιτίας εξωγενών παραγόντων, της πανδημίας, του πολέμου, της ενεργειακής και γενικότερης  οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε, μάρτυρες των οποίων είμαστε όλοι, διεγείρονται αλυσιδωτές συνέπειες που πλήττουν το σύνολο της  επιχειρηματικότητας  και της ελληνικής  κοινωνίας. Έχουμε επομένως  να αντιμετωπίσουμε μία νέα πραγματικότητα, όπου είναι σημαντική, η προσέγγιση μία νέας επιχειρηματικής λογικής, η ανάδειξη ευκαιριών και προκλήσεων για το σύνολο των επιχειρήσεων.

Η βιωσιμότητα της οικονομίας και η διαχείριση των όποιων κρίσεων, απαιτούν γρήγορες και ανεξάρτητες λύσεις, με ανάδειξη πολιτικών σχεδιασμών, με συντονισμένες δράσεις  για ένα αποδοτικό τρόπο ανάπτυξης, με εκκίνηση χρηματοδοτικών εργαλείων προς αναπτυσσόμενες και νεοφυείς επιχειρήσεις, με σεβασμό στο επιχειρείν, και στην αναμφισβήτητη συμβολή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην οικονομική ανάπτυξη.  Σε μία άκρως ανταγωνιστική κοινωνία, η γνώση, η καινοτομία, τα ολοκληρωμένα συνεκτικά, ώριμα και στοχευμένα σχέδια μέσα από συνεργασίες του δημόσιου χώρου και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, διαδραματίζουν εξαιρετικά μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία.

Η σύναψη συνεργασιών με σκοπό τη σχεδίαση, υλοποίηση του σύγχρονου επιχειρείν και της επιχειρηματικότητας, με όραμα την εξωστρέφεια, την καινοτομία και τη βελτίωση της πρόσβασης των επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση, είναι κρίσιμα ζητήματα που απαιτούν τη συνένωση και τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων επιτρέποντας και διευκολύνοντας τη διαχείριση βιομηχανικών ζωνών, βιομηχανικών πάρκων και  εκθέσεων, σύμφωνα με τα συμφέροντα και τους στόχους της περιφερειακής μας και όχι μόνο οικονομίας.

Το Επιμελητήριο μας, πάντα αναδεικνύει τα προβλήματα των επιχειρήσεων – μελών μας, στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, στοχεύοντας στις λύσεις αυτών και στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων.  Επιθυμεί και επιχειρεί να συμβάλλει στη δημιουργία ενός τέτοιου συνεργατικού περιβάλλοντος, ελεύθερου  ευέλικτου και κυρίως σύγχρονου, αναδεικνύοντας κατά κύριο λόγο την μεταποίηση, την βιομηχανία, το εμπόριο και τις υπηρεσίες, σε βασικούς μοχλούς για τη βιώσιμη ανάπτυξη και σε ένα τέτοιο συνεργατικό περιβάλλον συγκαταλέγεται και η συνεργασία μας με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε τέτοιου είδους συνεργασίες να περιορίσουν τον κατακερματισμό και την έλλειψη στόχευσης για να είμαστε σε θέση να παρακολουθούμε, τις ανάγκες της αγοράς, να συμβάλλουμε στη χάραξη πολιτικής και να σχεδιάζουμε παρεμβάσεις όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο για την επιχειρηματική κοινότητα.

Ο κεντρικός  συντονισμός  και η συλλογικότητα, είναι  τα βασικά συστατικά για την προαγωγή επιχειρηματικών επενδύσεων,  την ενίσχυση υποδομών και έρευνας, την  ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών, την ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου, τις επενδύσεις για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την επέκταση σε νέες αγορές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…