Home Δήμος Δελφών Ο πρόεδρος της ΤΚ Αθ.Διάκου κ. Θ.Μαστροκωστόπουλος απαντά στο Δήμαρχο Δελφών κ. Θ.Παναγιωτόπουλο «Τελεί υπό σύγχυση γιατί η θητεία του μετράει αντίστροφα»
Δήμος Δελφών - 20 Οκτωβρίου, 2018

Ο πρόεδρος της ΤΚ Αθ.Διάκου κ. Θ.Μαστροκωστόπουλος απαντά στο Δήμαρχο Δελφών κ. Θ.Παναγιωτόπουλο «Τελεί υπό σύγχυση γιατί η θητεία του μετράει αντίστροφα»

 «Ας ξεχωρίσει επιτέλους, τη θεσμική  του θέση από την προσωπική και αδικαιολόγητη εμπάθεια του για μένα», τονίζει ο πρόεδρος του Αθανασίου Διάκου κ. Θανάσης Μαστροκωστόπουλος απαντώντας στο Δήμαρχο κ. Θανάση Παναγιωτόπουλο, σχετικά με το θέμα που αφορά την κατανομή κοινόχρηστων χώρων στην τοπική κοινότητα.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μαστροκωστόπουλος τονίζει ότι ο ίδιος δεν έχει καμιά απολύτως επιχείρηση και υποστηρίζει ότι κακώς εμπλέκει ο δήμαρχος την οικογένειά του.
 
Αναλυτικά αναφέρει τα ακόλουθα:
 
Σύντομο ιστορικό.
Ο ελεγκτής δημόσιας διοίκησης ζήτησε εξηγήσεις από τον δήμαρχο Δελφών μετά από καταγγελία για την τέλεση παράνομων διαδικασιών στην παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων της τοπικής κοινότητας Αθανασίου Διάκου. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο δήμαρχος στο απαντητικό του υπόμνημα προς τον ελεγκτή, με μία λογική μπλέντερ, εμπλέκει πρόσωπα και κηλιδώνει συνειδήσεις χωρίς ποτέ να απαντά  στα ερωτήματα που του τίθονται.
 
Και απαντώ.
Ποτέ δεν συμμετείχα στις διαδικασίες παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων, ενώ υπήρχε έντονη πίεση, μέσω ενός ασύντακτου υπομνήματος με σκοπίμως “περίεργο” περιεχόμενο της αντιδημάρχου κας Μαρίας Ανδρεοπούλου, η οποία απαιτούσε  να γνωμοδοτήσει σχετικά το τοπικό συμβούλιο για ένα θέμα όπου υπήρχε γνωμοδότηση νομικού συμβούλου του Δημάρχου και μια υπόθεση που ήταν ήδη δρομολογημένη από την Τεχνική Υπηρεσία  η οποία είναι και η καθ΄ ύλην αρμόδια για το συγκεκριμένο θέμα.
Ο Δήμαρχος κ. Αθ. Παναγιωτόπουλος αφού ασχολήθηκε προσωπικά με το θέμα όφειλε να γνωρίζει, ότι εγώ δεν έχω κανένα κατάστημα στην κατοχή μου, (γιατί άραγε το ξέχασε;) αντίθετα είμαι συνταξιούχος από το 2009.
Είναι Απαράδεκτο ο δήμαρχος να απαντά με αυτό τον τρόπο στον ελεγκτή δημόσιας διοίκησης και να εμπλέκει την οικογένειά μου στις πολιτικές διαφωνίες που έχουμε, από τη στιγμή που το συγγενικό μου περιβάλλον δεν έχει καμία εμπλοκή με τα κοινά. Είναι ανέντιμο να κατηγορεί τους συναδέλφους του πρώην Δημάρχους για δήθεν ευνοϊκή  συμπεριφορά απέναντί μου ενώ είμαι μόνο πρόεδρος της κοινότητας και δεν ασκώ καμία επαγγελματική δραστηριότητα, και όλο αυτό έγινε για να σιγοντάρει τις κομματικές εξυπηρετήσεις της Αντιδημάρχου του που “λυμαίνεται” της Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων.
Καταλαβαίνω τη σύγχυση του Δημάρχου μιας και η θητεία του μετράει αντίστροφα. Όμως είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί αντιπολιτευτικές κορώνες σε ένα έγγραφο που προορίζεται για άλλους σκοπούς, με τα πλέον ανήθικα μέσα, για να δικαιολογήσει τις δικές του αλλά και της αντιδημάρχου του παράνομες ενέργειες.
Θα ήταν τίμιο από μεριάς του Δημάρχου να μην κάνει χτυπήματα κάτω από τη ζώνη στοχεύοντας “γυναικόπαιδα” και να απαντήσει επί της ουσίας στον ελεγκτή δημόσιας διοίκησης, αναγνωρίζοντας έτσι τις δικές του επιλογές και των συνεργατών του.
Θα παρακαλέσω, λοιπόν,  το Δήμαρχο  να αρκεστεί στα διοικητικά του καθήκοντα και να μην αναφέρεται στην οικογένειά μου στα δημόσια έγγραφα που αποστέλλει. Ας ξεχωρίσει επιτέλους, τη θεσμική  του θέση από την προσωπική και αδικαιολόγητη εμπάθεια του για μένα.
Όσο αφορά τους υπαινιγμούς που άφησε εντέχνως ο Δήμαρχος να πλανώνται στο κείμενό του, για εν ενεργεία συμβούλους, την απάντηση θα την λάβει από τους δημότες στις 26 Μαΐου 2019, τόσο ο ίδιος όσο και η δημοτική του αρχή,  όπου οι ψηφοφόροι θα  τους δώσουν οριστικό διαζύγιο με τις καρέκλες που νομίζουν ότι έχουν παντρευτεί, εκλέγοντας άλλο δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…