Home Εικόνες Αρχικής Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ.Φάνης Σπανός παραδέχθηκε προβλήματα στις πληρωμές των έργων Το απέδωσε στο υπουργείο Οικονομικών
Εικόνες Αρχικής - Π.Ε. Φωκίδας - 17 Νοεμβρίου, 2021

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ.Φάνης Σπανός παραδέχθηκε προβλήματα στις πληρωμές των έργων Το απέδωσε στο υπουργείο Οικονομικών

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ.Φάνης Σπανός παραδέχθηκε προβλήματα στις πληρωμές των έργων

Το απέδωσε στο υπουργείο Οικονομικών

-«Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση από τα μέτρα για τον κορονοϊό, τις επιδοτήσεις ενοικίων, τις παροχές, τις αποζημιώσεις των πληγέντων, που δυστυχώς στη χώρα μας είναι πολλές», τόνισε.

 

 

 

Αν και διέψευσε ότι δεν τηρείται σειρά προτεραιότητας στις πληρωμές ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ωστόσο παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο απέδωσε στην πίεση από τα μέτρα για τον κορονοϊό και τις αποζημιώσεις των πληγέντων.

Απαντώντας σε ερώτηση της ΩτΦ ο κ. Σπανός τόνισε ότι: «Δεν συντρέχει κάτι τέτοιο. Το Περιφερειακό Ταμείο που έχει το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων και στην ουσία κάνει το 50% των πληρωμών τηρεί ευλαβικά ιεραρχία. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ξεκινά η πίεση και στα τομεακά ως προς το σκέλος του ποσοστού της ιδίας συμμετοχής.

Εμείς ως περιφέρεια και ως ένωση περιφερειών είμαστε σε διαρκή επαφή με τον κ. Τσακίρη που είναι συντοπίτης μας και βοηθάει πολύ την προσπάθειά μας, αλλά και με τον κ. Σκυλακάκη που διαχειρίζεται το εθνικό σκέλος. Είναι σαφές πως ότι λαμβάνουν το μοιράζουν. Δεν κρατάει κάνεις τα χρήματα στην άκρη. Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση από τα μέτρα για τον κορονοϊό, τις επιδοτήσεις ενοικίων, τις παροχές, τις αποζημιώσεις των πληγέντων, που δυστυχώς στη χώρα μας είναι πολλές.

Αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση της χώρας προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε. Ναι, υπάρχει πίεση, αλλά ευτυχώς δεν μας έχει ανακοινώσει κανένας ανάδοχος ότι εγκαταλείπει το έργο.

Τα χρήματα που διαχειρίζεται κάθε περιφέρεια προκύπτουν από το όριο πληρωμών. Έχουμε υποβάλει πολλά αιτήματα αύξησης ορίων. Έχουμε πάρει μέσα στο 2021 δυο αυξήσεις ορίων, ενώ έχουμε υποβάλει αιτήματα για περαιτέρω αύξηση για κάθε συλλογική απόφαση έργων», κατέληξε ο Περιφερειάρχης κ. Σπανός.

Να σημειώσουμε ότι όπως είχε αναδείξει η ΩτΦ είναι σταματημένα πολλά έργα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τους αναδόχους τους, καθώς αν και θεωρητικά έχουν εγκεκριμένες πιστώσεις πρακτικά οι εκταμιεύσεις γίνονται σταγόνα – σταγόνα.

Έργα συντηρήσεων δρόμων, έργα κόμβων, άλλα οδικά σταματάνε το ένα μετά το άλλο μιας και οι εργολάβοι έχουν καταντήσει σπόνσορες του κράτους και της περιφέρειας. Τα ποσά που τους οφείλονται μυθικά. Σε άλλους μισό εκατομμύριο, σε άλλους 1 και σε άλλους το ξεπερνάει. Οι άνθρωποι φτάνουν στο σημείο να παρακαλάνε για τα χρήματά τους.

Ωστόσο, αν και το χρήμα έρεε με το σταγονόμετρο τους προηγούμενους μήνες, εκείνο που εξοργίζει τους αναδόχους είναι να βλέπουν να εξοφλούνται επόμενοι λογαριασμοί και άλλες εταιρείες για εργασίες κατά πολύ μεταγενέστερες.

Πλέον ολοένα και περισσότεροι εργολάβοι δεν θέλουν να δουλεύουν με την Περιφέρεια, καθώς καταλαβαίνουν ότι αν και το πρόβλημα είναι γενικό, εδώ δεν υπάρχει ούτε καν σειρά προτεραιότητας κατά παλαιότητα των παραστατικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…