Home Στερεά Ο οδικός τουρισμός πλεονέκτημα για τη Στερεά Ελλάδα
Στερεά - 2 Μαΐου, 2020

Ο οδικός τουρισμός πλεονέκτημα για τη Στερεά Ελλάδα

Σε επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων στον τουρισμό προχώρα άμεσα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναδεικνύοντας τον οδικό τουρισμό σαν κατ’ εξοχήν επιδίωξη για το επόμενο διάστημα. 
«Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει αλλά στην μετα κορονοϊό εποχή επιβάλλονται αλλαγές με έμφαση στον οδικό τουρισμό που είναι πλεονέκτημα για τη Στερεά Ελλάδα» υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Μπουρμάς. Όπως υπογραμμίζει ο κ. Μπουρμάς «μέχρι να δοθεί το πράσινο φως από την πλευρά των λοιμωξιολόγων αλλά και της κυβέρνησης θα είμαστε έτοιμοι» και συμπληρώνει ότι ιδιαίτερα η Στερεά Ελλάδα «έχει κατεξοχήν πλεονεκτήματα για άμεσες προσβάσεις σε βουνό, θάλασσα και γαστρονομία».
Ο ίδιος επικαλείται στοιχεία από μελέτες σύμφωνα με τις οποίες ο οδικός τουρισμός αναμένεται να αυξηθεί το προσεχές διάστημα καθώς οι μαζικές μετακινήσεις με λεωφορεία και αεροπλάνα θα μειωθούν ιδιαίτερα, «ιδίως λόγω του φόβου που υπάρχει όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη» όπως δηλώνει.
Όπως εκτιμά «το σύνολο των επισκεπτών θα αποφύγουν περιοχές που δεν θα έχουν άμεση πρόσβαση στο σύστημα υγείας και θα προτιμήσουν αυτές που θα μπορούν να εξυπηρετούνται ό,τι και αν τους τύχει και κυρίως να νιώθουν ασφάλεια. Η Στερεά Ελλάδα με την ενίσχυση των υγειονομικών της δομών προσφέρει τέτοιου είδους εγγυήσεις και εκπέμπει μία σιγουριά στον κάθε επισκέπτη για να βρίσκεται μέσα στις προτιμήσεις του».
«Ήδη επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο που θα τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα γιατί τότε υπολογίζουμε ότι θα δοθεί το πράσινο φως για την τουριστική σεζόν» σημειώνει ο κ. Μπουρνάς.

https://www.amna.gr/tourism/article/454254/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…