Home Δήμος Δελφών Ο μηχανικός Στ.Σχοινάς ζητεί : Κατεδάφιση των αυθαιρέτων στο Αλαφόκαστρο

Ο μηχανικός Στ.Σχοινάς ζητεί : Κατεδάφιση των αυθαιρέτων στο Αλαφόκαστρο

Την κατεδάφιση των αυθαιρέτων στο Αλαφόκαστρο ζητεί ο πολιτικός μηχανικός Στέλιος Σχοινάς με ανοικτή επιστολή του προς το Δήμαρχο Δελφών και το Γενικό Γραμματέα του δήμου, επισημαίνοντας πως ήδη έχουν περάσει είκοσι χρόνια.

Αναλυτικά σημειώνει τα εξής:

ΠΡΟΣ
1. κ. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας
2. κ. Δήμαρχο Δελφών
3. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Για αδυναμία της Διοίκησης να προστατεύσει ακόμη και τα Μνημεία μας, που ανήκουν στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και προστατεύονται από την UNESCO. Κυνηγώντας με, πρωτοφανούς παρανομίας και θράσους αντίποινα, όποιον τολμήσει να δημοσιοποιήσει τις απαράδεκτες πράξεις τους.
«Μετά την δημοσίευση των πρόσφατων γεγονότων της μετατροπής σε Τζαμί, από το Τουρκικό Κράτος, της προστατευόμενης από την UNESCO Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, ως Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ακριβώς όπως προστατεύεται ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών και τις δημόσιες αντιδράσεις του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας».
Σημειώνω ότι εκτός από την UNESCO η παραβίαση της προστασίας του Μνημείου των Δελφών, αντίκειται και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
***
Αξιότιμε κύριε ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας. Αξιότιμε κύριε ΔΗΜΑΡΧΕ Δελφών.
Ο θεσμοθετημένος και οριοθετημένος αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, ανήκει στα προστατευόμενα από την UNESCO Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως η Αγία Σοφία, η Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη και άλλα ανά την Ελλάδα και τον κόσμο.
Υψηλά ιστάμενα πολιτικά και διοικητικά πρόσωπα του Νομού Φωκίδας και του Δήμου Δελφών, καταχρώμενα τα δημόσια αξιώματά τους, δεν δίστασαν να υφαρπάξουν αρχαιολογικές και οικοδομικές άδειες, με υποβολή ψευδών τεχνικών στοιχείων, κατασκευάζοντας οικοδομικά συγκροτήματα τεράστιων διαστάσεων, εμβαδού μεγαλύτερου των επτά χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων (7.000 μ2), εντός του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προστατευόμενου από την UNESCO και εντός ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ, σύμφωνα με την 188Α/2016 Τεχνική Έκθεση του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και το 211/2021 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας, προς εξυπηρέτηση προσωπικών τους συμφερόντων, φίλων τους ή τρίτων προσώπων!!!
Μετά την ανάδειξη των ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΩΝ, για πολιτισμένη χώρα, γεγονότων ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ ΟΛΕΣ οι αρχαιολογικές και οικοδομικές άδειες, ως ΥΦΑΡΠΑΓΕΙΣΕΣ με ψευδή στοιχεία και κηρύχθηκε το σύνολο των συγκροτημάτων αυθαίρετο με τελεσίδικες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά και του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η προκλητική αδιαφορία και οι ανοχές του Δήμου Δελφών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η καθολική έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών και η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ οδήγησαν στην συνέχιση των πρωτοφανών παρανομιών από την εν λόγω ομάδα δημόσιων λειτουργών, φθάνοντας σε σημείο μη επιβολής των προβλεπόμενων προστίμων αυθαιρέτων (ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ), στους πελάτες των ιδιωτικών επιχειρήσεών των, της τάξεως των ΕΞΗΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ (60.000.000 €).
Επίσης καταβλήθηκε προσπάθεια, με πρωτοφανές για δημόσιους λειτουργούς θράσος παραβίασης της νομιμότητας, «ΑΚΥΡΩΣΗΣ στην πράξη» της A406/2020 ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣ Απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς και ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ των πρωτεργατών της παραβίασης του Μνημείου των Δελφών, από την υποχρέωση πληρωμής ποσού της τάξεως των ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ (30.000.000 €).

Αξιότιμε κύριε Γενικέ. Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε.
Με τις από 19/12/2023 και 07/02/2024 ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ επιστολές μου, σας υπενθύμισα τις προφανείς διοικητικές αδυναμίες των υπηρεσιών σας να αντιληφθούν και να προστατεύσουν ακόμη και το παγκοσμίως προστατευόμενο από την UNESCO Μνημείο των Δελφών.
Υπενθυμίζοντάς σας, ταυτόχρονα, και άλλες περιπτώσεις, όπως
1. Παραβιάσεις προστατευόμενων περιβαλλοντικά περιοχών,
2. Δημιουργία ιδιωτικών παραλιών με έκδοση προκλητικά παράνομων οικοδομικών αδειών,
3. ΜΠΑΖΩΜΑ ΡΕΜΑΤΩΝ,
4. ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΡΕΜΑΤΩΝ,
5. Ακύρωση τελεσίδικων ρυμοτομικών αποφάσεων με παράνομη επιβολή ανύπαρκτων ρυμοτομικών υποχρεώσεων της τάξεως των τριών εκατομμυρίων ευρώ (3.000.000 €) που είχαν παραγραφή από το 1982,
6. ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΛΟΠΗ, από νομοταγείς πολίτες, ρυμοτομικών αποζημιώσεων κ.α.
ΤΟΛΜΗΣΑ να αναδείξω την απαράδεκτη ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΑΡΧΙΑ της Νομαρχίας Φωκίδας και του Δήμου Δελφών, σεβόμενος τις θεσμικές μου θέσεις του εκπροσώπου των Διπλωματούχων Μηχανικών Κατασκευαστών του Νομού Φωκίδας και του Α’ Αντιπροέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας.
Έχοντας αναδείξει πρωτοφανούς μεγέθους διοικητικές ατασθαλίες, που μόνο το οικονομικό τους αντικείμενο αγγίζει το ΕΚΑΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ (100.000.000 €), ανέλαβα ταυτόχρονα τον κίνδυνο των αναμενόμενων πρωτοφανών ΑΝΤΙΠΟΙΝΩΝ που έχω ήδη υποστεί και υφίσταμαι, από τους επίορκους δημόσιους λειτουργούς καθώς και την ευθύνη απόδειξης της αλήθειας των όσων αναφέρω, γνωρίζοντας τις νομικές συνέπειες στην αντίθετη περίπτωση.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ
Έστω και με απαράδεκτη καθυστέρηση, μεγαλύτερη των είκοσι (20) ετών, αποφασίστε, επιτέλους, να αποκαταστήσετε την ζημιά που έχει προκληθεί στο προστατευόμενο από την UNESCO Μνημείο των Δελφών, κατεδαφίζοντας τις αυθαίρετες κατασκευές και επιβάλλοντας τα από το νόμο προβλεπόμενα πρόστιμα. Στις από 19/12/2023 και 07/02/2024, ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ επιστολές μου, αναλύεται ο απαράδεκτος για Ευρωπαϊκή χώρα τρόπος λειτουργίας της Διοίκησης, ανίκανος να προστατεύσει ακόμη και τα Μνημεία μας που ανήκουν στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Η Έλλειψη στοιχειωδών ελεγκτικών μηχανισμών οδήγησε σε ΑΤΙΜΩΡΗΤΕΣ παρανομίες Δημόσιων Λειτουργών, το οικονομικό αντικείμενο των οποίων είναι της τάξεως των ΕΚΑΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ (100.000.000 €), εκτός από τις τεράστιες παραβιάσεις, από τους ίδιους τους κρατικούς φρουρούς, Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς προστατευόμενων από την UNESCO, του Περιβάλλοντος, της ελεύθερης πρόσβασης προς τις παραλίες, της Προστασίας των ρεμάτων, της περιουσίας των πολιτών κ.α.
Όχι άλλη καθυστέρηση στην διοικητική διερεύνηση του τεράστιου και πρωτοφανούς, στην νεότερη ιστορία της χώρας μας, σκανδάλου Πολιτικών και Δημόσιων λειτουργών, εις βάρος του Δημοσίου και των δημόσιων αγαθών, χωρίς δικαιολογίες ΔΗΘΕΝ παραγραφών, διότι το δημόσιο συμφέρον δεν παραγράφεται, γνωρίζοντάς σας ότι είμαι στην διάθεσή σας να συμβάλλω στην έρευνα ανάδειξής τους και από Διοικητικής άποψης, που όπως γνωρίζετε είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από τις εν εξελίξει αντίστοιχες ποινικές ανακρίσεις.

Με εκτίμηση
Στέλιος Σχοινάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…