Home Δήμος Δελφών Ο Θ.Παναγιωτόπουλος για το έργο του οδοφωτισμού: «Ο ανάδοχος περιμένει να ξεκινήσει το έργο, το οποίο καθυστερεί ο δήμος»
Δήμος Δελφών - 19 Σεπτεμβρίου, 2019

Ο Θ.Παναγιωτόπουλος για το έργο του οδοφωτισμού: «Ο ανάδοχος περιμένει να ξεκινήσει το έργο, το οποίο καθυστερεί ο δήμος»

 Ευθύνες για την καθυστέρηση του έργου οδοφωτισμού επιρρίπτει στη νέα Δημοτική Αρχή ο πΔήμαρχος κ. Θ.Παναγιωτόπουλος και διαψεύδει τις φήμες ότι χρεοκόπησε ο ανάδοχος και αποζωρεί. Συγκεκριμένα σημείωνει τα εξής:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ

 

Ως απερχόμενη δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή (από τις 2 Ιουνίου) καλέσαμε τη νέα δημοτική αρχή για πλήρη και αναλυτική ενημέρωση επί όλων των θεμάτων, προκειμένου να αναλάβει την 1η Σεπτεμβρίου καλά προετοιμασμένη.

 

Η νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή έκανε ελάχιστη χρήση (ή και καθόλου όσον αφορά στο πρόσωπό μου) της δυνατότητας αυτής που της δώσαμε. Σε κάθε περίπτωση αυτή ήταν η επιλογή της (δικαίωμά της…), όπως και η δική μας επιλογή της υπεύθυνης και παραγωγικής στάσης παραμένει αμετάκλητη και αποδεικνύεται καθημερινά με πολλούς τρόπους.

 

Επειδή όμως τις τελευταίες ημέρες φτάνουν στα αυτιά μας απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες ότι διακινούνται από επίσημα (δυστυχώς) χείλη φήμες πως δήθεν το έργο αντικατάστασης του οδοφωτισμού (σε 10.000 περίπου φωτιστικά σημεία του Δήμου μας) δεν συνεχίζει επειδή «χρεωκόπησε η εταιρεία» ή «αποχώρησε η εταιρεία» κ.λπ., οφείλω να πω ότι πλέον για κάποιους έχει φτάσει η ώρα της πολιτικής υπευθυνότητας.

 

Η τακτική των κουβέντων «του καφενείου» είναι χρήσιμη ίσως εκλογικά, αλλά εντελώς ακατάλληλη όταν διοικείς.

 

Εν πάση περιπτώσει, για να πάψει η διάδοση αναληθειών, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι η σύμπραξη που ανέλαβε κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού το έργο (και περιλαμβάνει κάποιες από τις κορυφαίες εταιρείες της χώρας), όχι μόνο δεν έχει «χρεωκοπήσει» ή αποχωρήσει από το έργο, αλλά αντίθετα ανυπομονεί να το εκτελέσει.

 

Η καθυστέρηση στην εξέλιξη του κορυφαίου αυτού έργου οφείλεται αποκλειστικά στην αντίστοιχη καθυστέρηση εκ μέρους του Δήμου να υπογράψει τη σύμβαση με τον ανεξάρτητο Τεχνικό Σύμβουλο του έργου, που επίσης έχει προκύψει από ανοιχτό διαγωνισμό (και η παρουσία του οποίου είναι υποχρεωτική για την εξέλιξη της σύμβασης, αφού αυτός εγκρίνει τη μελέτη εφαρμογής, πιστοποιεί τα αποτελέσματα της εξοικονόμησης κ.λπ.).

 

Όλο το καλοκαίρι η διαδικασία αυτή, μολονότι έχει ολοκληρωθεί το διαγωνιστικό της σκέλος, «σκάλωσε» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας των εγκρίσεων και του προσυμβατικού ελέγχου της σύμβασης (Αποκεντρωμένη Διοίκηση – Ελεγκτικό Συνέδριο κ.λπ.).

 

Τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου αναμέναμε από μέρα σε μέρα την επιστροφή του σχεδίου σύμβασης από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να την υπογράψουμε και να προχωρήσουμε.

 

Καλούμε συνεπώς τη νέα δημοτική αρχή να επιταχύνει τις διαδικασίες και να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, που θα οδηγήσουν τους επόμενους μήνες σε μια τεράστια παρέμβαση από τη μία άκρη του Δήμου Δελφών μέχρι την άλλη, για την οποία ο Δήμος μας δεν θα ξοδέψει ούτε ένα ευρώ (αντίθετα θα ωφεληθεί τα μέγιστα).

 

Πέραν της αντικατάστασης του οδοφωτισμού, μια από τις πρώτες ενέργειες που έχει σχεδιαστεί να εκτελεστούν στο σκέλος των εφαρμογών «smartcity», είναι η τοποθέτηση πολλών σημείων ασύρματου internet στο κέντρο της Άμφισσας, της Ιτέας και άλλων πόλεων του Δήμου μας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…