Home Δήμος Δελφών Ο δήμος, οι στρατηγικές και τα κενά
Δήμος Δελφών - Εικόνες Αρχικής - 29 Ιανουαρίου, 2022

Ο δήμος, οι στρατηγικές και τα κενά

Η πορεία της Δημοτικής Αρχής, το κρίσιμο 2022 και οι επικείμενες διορθώσεις

Ο δήμος, οι στρατηγικές και τα κενά

-Το 43% ευνοεί την πλειοψηφία και πιέζει την αντιπολίτευση. -Ο χρόνος είναι με το μέρος της μειοψηφίας.

-Η πανδημία, οι καθυστερήσεις και το σάλτο που πρέπει να κάνει η Δημοτική Αρχή για να καλύψει το χαμένο έδαφος!

 

Αν και μας χωρίζουν 20 ολόκληροι μήνες από τις εκλογές, η εκλογολογία έχει ήδη ξεκινήσει και στο δήμο Δελφών, με τη Δημοτική Αρχή να έχει αρχίσει τις διορθωτικές κινήσεις, τους απέναντι να ανασυντάσσουν δυνάμεις και κάποιους ακόμη και στενούς συνεργάτες του Δημάρχου να περιμένουν τον τέλειο υποψήφιο και να αμφισβητούν τον επικεφαλής τους.

 

Οι καθυστερήσεις, οι υστερήσεις και το άλλοθι της πανδημίας

 

Μέχρι τώρα οι καθυστερήσεις είναι τεράστιες, κυρίως στο επίπεδο των έργων, καθώς ακόμη υπάρχουν πολλά και σοβαρά έργα από την προηγούμενη δημοτική αρχή που δεν έχουν προλάβει να δημοπρατηθούν. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι όλες ή σχεδόν όλες οι μελέτες κρίθηκαν προβληματικές και διορθώνονται. Αυτό το ροκάνισμα του χρόνου κόστισε σοβαρά στα έργα, τα πιο σημαντικά εκ των οποίων δεν έχουν ούτε καν δημοπρατηθεί.

Η πανδημία ομολογουμένως δημιούργησε προβλήματα. Η τηλεργασία, οι διοικητικοί που δεν ήταν στις θέσεις τους, οι μετακινήσεις που δεν ήταν ελεύθερες προκάλεσαν σίγουρα προβλήματα. Σε μεγάλο βαθμό όμως, η πανδημία μετατράπηκε σε άλλοθι για τη στασιμότητα, καθώς την αργή πορεία του δήμου Δελφών δεν ακολούθησαν τα μεγάλα κυβερνητικά έργα, ούτε αυτά του δήμου Δωρίδας, παρότι είναι πραγματικά υποστελεχωμένος.

 

Ο χρόνος είναι με το μέρος της μειοψηφίας

 

Όσο όμως ροκανίζει το χρόνο των αποτελεσμάτων που μπορούν να παραχθούν η πλειοψηφία, τόσο κερδίζει έδαφος η μειοψηφία. Η καθυστέρηση προκαλεί αρνητική εικόνα και δυσαρέσκεια. Δυο πολύ ισχυρά πεδία για την αμφισβήτηση της δημοτικής αρχής και την καλλιέργεια προσδοκιών από τη μειοψηφία.

Μην ξεχνάμε και το πρόσφατο παρελθόν, όπου κατά τον ίδιο τρόπο αμφισβητήθηκε η τότε Δημοτική Αρχή Παναγιωτόπουλου.

Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής και η ομάδα του πιθανότατα θεωρούν ότι η πυκνή προκήρυξη έργων και οι ανακοινώσεις για την ολοκλήρωσή τους είναι προτιμότερη στο τέλος της θητείας και σίγουρα κοντά στις εκλογές, εκτιμώντας προφανώς ότι θα τον βοηθήσει να κερδίσει τις εντυπώσεις. Ωστόσο, μάλλον αυτή είναι μια επικοινωνιακή τακτική ξεπερασμένη πια.

 

Η απλή αναλογική και οι εκβιασμοί

 

Το πιο σκληρό της πρόσωπο έδειξε η απλή αναλογική στο δήμο Δελφών, όπου πολλές φορές ο Δήμαρχος βρέθηκε εγκλωβισμένος στις απαιτήσεις των συνεργατών του και αναγκάστηκε να υποκύψει. Για να κάμψει τις αντιδράσεις και να καλύψει τις ισορροπίες αναγκάστηκε να δώσει θέσεις, αρμοδιότητες και αξιώματα σε ανθρώπους που αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος ότι δεν ήξεραν τι να τα κάνουν. Από την άλλη, αναγκάστηκε να απομακρύνει ανθρώπους που ομολογουμένως είχαν αποδειχθεί άξιοι για τη θέση που κατείχαν.

Φυσικά, μέσα σε όλα αυτά είναι και εκείνοι που έχουν βάλει μια θέση στο μάτι και προσπαθούν να εκβιάσουν το δήμαρχο μέχρι να την κατακτήσουν, ο οποίος ακόμη κρατάει άμυνα!

 

Οι διορθωτικές κινήσεις ξεκίνησαν

 

Ο δήμαρχος ήδη έχει ξεκινήσει να διορθώνει τα κακώς κείμενα. Πρώτη και πιο ουσιαστική κίνηση είναι ο ορισμός του κ. Βαγγέλη Κούσουλα ως αρμοδίου για τον αθλητισμό και τα γήπεδα. Άνθρωπος αγαπητός, ήπιων τόνων και συναινετικός θα επιχειρήσει να επανασυνδέσει τη σχέση της Δημοτικής Αρχής με αθλητικά σωματεία και παράγοντες της περιοχής. Εδώ, να υπενθυμίσουμε ότι η ζημία που είχε γίνει στο χώρο του αθλητισμού φάνηκε από την κατανομή ωρών στα σωματεία της Ιτέας, όπου διατυπώθηκε δημόσια και ξεκάθαρα ρήξη στις σχέσεις του προέδρου της Ιτέας κ. Λύτρα και του Δημάρχου κ. Ταγκαλή!

Το επόμενο διάστημα οι διορθωτικές κινήσεις θα διορθωθούν, καθώς μετά την έκδοση ΦΕΚ με το νέο οργανισμό, θα σπάσει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και ένα πολύ σοβαρό κομμάτι, θα είναι ξεχωριστό, ενώ η διεύθυνσή του θα ανατεθεί στον κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, η τοποθέτηση του οποίου αναμένεται να εξομαλύνει την κατάσταση στην Ιτέα και να εκτονώσει το τεταμένο κλίμα!

Ο κ.Ταγακλής πηγαίνοντας προς τις εκλογές έχει το χρόνο να διορθώσει τα λάθη του και ένα από τα μεγαλύτερα είναι κάποιοι εξωθεσμικοί, τους οποίους τη γνώμη μετρά περισσότερο και από των συνεργατών του και αυτό πρέπει να το κάνει άμεσα, καθώς σε περιοχές όπως οι δημοτικές ενότητες Δελφών και Καλλιέων, αυτοί οι άνθρωποι είναι η πηγή του προβλήματός του.

 

Το 43% ευνοεί την πλειοψηφία και πιέζει την αντιπολίτευση

 

Ένα από τα σημαντικότερα όπλα του νύν Δημάρχου είναι ότι διαχειρίζεται εξουσία και μπορεί αφενός να κλείσει καλύτερες υποψηφιότητες από την προηγούμενη φορά, αλλά και να κερδίσει υποστηρικτές μέσα από τις εξυπηρετήσεις που μπορεί να κάνει.

Εξάλλου, οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με το 43%, το οποίο μπορεί να δώσει δήμαρχο από την Α Κυριακή. Στην ουσία, με το όριο αυτό θα κριθούν οι υποψήφιοι και όχι ο επικεφαλής. Οπότε, αυτός που θα καταφέρει να προσελκύσει τα πιο δημοφιλή στελέχη, θα είναι αυτός που θα καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές. Σε άλλη περίπτωση και αν κανένας δεν καταφέρει να πιάσει αυτό το ποσοστό, θα αναμετρηθούν οι δυο μονομάχοι, ένας εκ των οποίων θα είναι ο σημερινός δήμαρχος.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…