Home Εικόνες Αρχικής Ο αντιδήμαρχος Δωρίδας κ. Μ.Μαυρομάτης σε συνέντευξή του τονίζει: «Θα στηρίζω πάντα το Γ.Καπεντζώνη»

Ο αντιδήμαρχος Δωρίδας κ. Μ.Μαυρομάτης σε συνέντευξή του τονίζει: «Θα στηρίζω πάντα το Γ.Καπεντζώνη»

Ο αντιδήμαρχος Δωρίδας κ. Μ.Μαυρομάτης σε συνέντευξή του τονίζει

«Θα στηρίζω πάντα το Γ.Καπεντζώνη»

-Πως σχολιάζει τις θετικές εξελίξεις για τον παραλίμνιο.

-Για ποια παράταξη θεωρεί ότι επενδύει στην καταστροφή.

-Πως περιγράφει την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό.

 

Την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό μας μεταφέρει ο αντιδήμαρχος Δωρίδας κ. Μανώλης Μαυρομάτης, καταρρίπτοντας το μύθο ότι είναι μια απλή ίωση. Μιλάει για τις δύσκολες στιγμές με τον πυρετό, το φόβο που συνοδεύει τις μέρες και τις νύχτες της νόσησης, όπως και το άγχος. «Το εμβόλιο αυτήν την στιγμή είναι το μόνο όπλο που έχουμε κατά του κορωνοϊού», τονίζει και παραδέχεται ότι ο ίδιος δεν είχε προλάβει να εμβολιαστεί.

Παράλληλα σε συνέντευξή του στην ΩτΦ αναφέρεται στο έργο που έχει γίνει στην περιοχή, στις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η διοίκηση του δήμου, αλλά και στον παραλίμνιο, για τον οποίο τονίζει ότι αφορά ουσιαστικά την μισή Χώρα.

Σχετικά με τη ΝΔ και το ενδεχόμενο να δοθούν χρίσματα τονίζει ότι «ο Δήμος αγκαλιάζει όλους τους δημότες ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας»

Μιλάει για τις ιδιαίτερες ικανότητες του Δημάρχου και αποκαλύπτει πως θα είναι πάντα δίπλα του να τον στηρίζει όπως και όπου μπορεί.

 

 

«Ο κορονοιός δεν είναι μια απλή ίωση»

 

ΩτΦ: Κολλήσατε κορονοϊό. Μιλήστε μας για την εμπειρία σας. Πως ήταν εκείνες οι μέρες;

 

Μ.Μ.: Ο κορονοιός δεν είναι μια απλή ίωση και εξαιτίας του έχουν χαθεί πολλές ζωές σε όλο τον πλανήτη. Κάποιοι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι νέοι το περνάνε σαν ένα απλό κρύωμα αλλά από την εμπειρία μου έχω να σας πω ότι με δυσκόλεψε αρκετά. Σαν οργανισμός πάντα αντιδρώ με αρκετό πυρετό σε οποιαδήποτε ίωση. Έτσι και με τον κορονοϊό είχα αρκετό πυρετό τις πρώτες 3 ημέρες στην συνέχεια τις επόμενες 3 είχα μόνο λίγα δέκατα ενώ τις 3 επόμενες είχα πάλι πυρετό. Μετά από εξετάσεις που έκανα διαπιστώθηκε μικρή φλεγμονή στους πνεύμονες, ενώ δεν έχασα όσφρηση και γεύση. Το χειρότερο είναι το άγχος και ο φόβος που υπάρχει γιατί ακριβώς είναι κάτι καινούργιο και δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί. Η σύζυγος μου το πέρασε αρκετά ελαφρά με δέκατα για μία μέρα μόνο, ενώ έχασε όσφρηση και γεύση. Τα παιδιά μας δεν κόλλησαν. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά.

 

ΩτΦ: Είστε κατά του εμβολιασμού; Ποια η θέση σας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των δημοσίων υπαλλήλων;

 

Μ.Μ.: Το καλοκαίρι που μας πέρασε έκλεισα ραντεβού για να εμβολιαστώ στο Κ.Υ. Λιδωρικίου, λίγο μετά που άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικία μου. Αφού έκλεισα το ραντεβού την επόμενη ημέρα μετά από προτροπή ιατρού που εντόπισε ένα αιματολογικό πρόβλημα ακύρωσα το ραντεβού και έκανα νέες αιματολογικές και καρδιολογικές εξετάσεις οι οποίες χρειαζόντουσαν κάποια εξειδίκευση από αιματολόγο χωρίς να είναι κάτι σοβαρό. Από δική μου αμέλεια δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω τις εξετάσεις και δυστυχώς ο κορονοϊός με πρόλαβε και με βρήκε ανεμβολίαστο. Το εμβόλιο αυτήν την στιγμή είναι το μόνο όπλο που έχουμε κατά του κορονοϊού. Βάσει στατιστικών φαίνεται ότι οι εμβολιασμένοι νοσούν ελαφρότερα. Επειδή όλο αυτό το διάστημα όλοι έχουν άποψη για ένα τόσο σοβαρό και παγκόσμιο θέμα, εγώ θα σταθώ ότι υπάρχει επιτροπή από ιατρούς που διαχειρίζεται την πανδημία, συμβουλεύοντας σχετικά την κυβέρνηση. Υπάρχουν υπουργικές αποφάσεις που ρυθμίζουν θέματα εμβολιασμών.

 

ΩτΦ: Τι έχει αλλάξει στη Δημοτική Ενότητα Λιδωρικίου;

 

Μ.Μ.: Όχι μόνο στην Ενότητα Λιδωρικίου. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια σε όλο τον Δήμο για εκτέλεση έργων υποδομής. Στο 90% των κοινοτήτων μας έχουν γίνει έργα, ενώ μέχρι τέλος του έτους θα γίνουν έργα σχεδόν σε όλες τις κοινότητες, γιατί έχουμε έτοιμες τις μελέτες. Αυτήν την στιγμή εκτελούνται έργα σε Πύργο, Σεργουλα, Καλλιθέα, Πενταπολη, Λιδωρίκι, Αβορο, Δάφνο, Αμυγδαλιά, Μαλάματα – Μαναγουλη, σχολείο Ερατεινης, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσει και το πολύ σημαντικό έργο ύδρευσης στο Μαλανδρίνο, συνολικού προϋπολογισμού για τα παραπάνω έργα 420.000€. Τα τελευταία 2 έτη έχει εκτελεστεί τεχνικό πρόγραμμα σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ με σχεδόν τα τρία τέταρτα από αυτά να έχουν γίνει με δημοπρασίες. Είναι πολύ μεγάλο νούμερο αν σκεφτείτε ότι τα χρήματα που κάθε χρόνο πηγαίνουν στις κοινότητες για εκτέλεση έργων είναι περίπου 330.000€. Μέχρι το τέλος του έτους πιστεύω ότι θα έχουν ανατεθεί έργα σε Αρτοτινα, Αλποχωρι , Μακρινή Μηλιά, Κριατσι, και οδοποιία ενότητας τολοφωνος ( Ερατεινή , Πάνορμο , Ελαία, Τολοφωνα ) καθώς υπάρχουν έτοιμες μελέτες. Επίσης έχουμε προχωρήσει σε δημοπράτηση έργων όπως: Αναπλάσεις κοινόχρηστων Χώρων Βαρδουσίων, Βελτίωση ύδρευσης Κοινοτήτων του Δήμου μας , Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Πανόρμου και Γλυφάδας, και ανάπλαση χώρου βρύσης Δέση Κριατσίου συνολικού προϋπολογισμού 3.400.000€ . Πέρα από αυτά ο Δήμος με την επιδότηση διαμονής και σίτισης στους ιατρούς και τους αναπληρωτές καθηγητές στο Λιδωρίκι κατάφερε να λύσει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί. Ο Δήμαρχος ήδη μετά τις συναντήσεις που είχε με τους συλλόγους των σχολείων του Λιδωρικίου απέστειλε ξανά επιστολή προς την Υπουργό παιδείας , τον Βουλευτή του Νομού μας και λοιπούς αρμόδιους σχετικά με την αναμοριοδότηση στα σχολεία του Δήμου μας και ειδικά του Λιδωρικίου που έχει χαρακτηριστεί άγονη περιοχή. Τόσο ο Δήμος Δωρίδος όσο και εγώ προσωπικά δεν θα δεχτούμε καμία έκπτωση ή υποβάθμιση σε τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία.

 

ΩτΦ: Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία στα έργα για ένα δήμο σαν το δικό σας;

 

Μ.Μ.: Η μεγάλη έκταση του Δήμου, η έλλειψη πόρων η διαχείριση της καθημερινότητας που θέλει άμεσα αποτελέσματα και η έλλειψη προσωπικού. Παρόλα αυτά στην περίπτωση μας υπάρχει τεράστια θέληση για προσφορά και θέλω ξανά να ευχαριστήσω τους άμεσους συνεργάτες και φίλους μου στην τεχνική υπηρεσία και την υπηρεσία ύδρευσης αλλά και όλο το προσωπικό του Δήμου μας για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά.

 

ΩτΦ: Τι θα σηματοδοτήσει ο παραλίμνιος, πέρα από τα προβλήματα που θα λύσει για τη Δωρίδα; Θα αποτελέσει και αυτό που κοινώς αποκαλούμε «ηθική δικαίωση»;

 

Μ.Μ.: Δεν είναι ηθική δικαίωση, είναι πραγματική δικαίωση για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Είναι ένα έργο Εθνικό που αφορά ουσιαστικά την μισή Χώρα. Χάριν στις ασταμάτητες και συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου αλλά και του Βουλευτή μας φαίνεται επιτέλους φως, διευκολύνοντας τον δρόμο για τα αντισταθμιστικά.

 

«Επενδύουν στην καταστροφή»

 

ΩτΦ: Δέχεστε σφοδρές κατηγορίες από την παράταξη του κ. Ασημάκη για διάφορα θέματα, αλλά θέλω να σταθούμε στο ζήτημα της απογραφής. Γιατί να απογραφεί στη Δωρίδα ένας άνθρωπος που έρχεται για διακοπές, χαλαρός και χωρίς ευθύνες, ένα μην το καλοκαίρι; Και αν το κάνει πως θα βοηθήσει το δήμο; Μήπως είναι καλύτερα να έχουμε την πραγματική εικόνα;

 

Μ.Μ.: Σφοδρές κατηγορίες; Από την παράταξη του κ. Ασημάκη το μόνο που έχω εισπράξει είναι άρνηση, επένδυση στην καταστροφή και ένα όραμα ανεφάρμοστο και ακοστολόγητο. Στην συνέχεια παρακολουθούν για κάποιο επίκαιρο θέμα που απασχολεί τον Δήμο (ΕΛΤΑ, Ανεμογεννήτριες κλπ) και σπεύδουν να φέρουν ψήφισμα ασχέτως που μέλος της παράταξης τους έχει δηλώσει δημόσια ότι δεν έχουν καμία αξία. Κ. Γιαννούλη με λίγα λόγια αυτή είναι η αντιπολίτευση του κ. Ασημάκη. Αν ανατρέξετε στα συμβούλια που ευτυχώς καταγράφονται θα το διαπιστώσετε τόσο εσείς όσο και οι αναγνώστες σας. Όσο για την δεύτερη ερώτηση σας μάλλον θα πρέπει να την κάνετε στον ίδιο ο οποίος μετά από όλα αυτά που είπε για την απογραφή θα ξεκινήσει ραντεβού στην Αθήνα για να συναντά τους δημότες κάτοικους Αθηνών που κατά τον ίδιο δεν θα έπρεπε να απογραφούν αλλά θέλει να μάθει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Νομίζω καταλαβαίνετε ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

 

ΩτΦ: Πως βλέπετε την επιλογή του ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου κ. Νώντα Τριβήλου στη ΝΟΔΕ και τι σημαίνει αυτό για την παράταξή σας;

 

Μ.Μ.: Ο Νώντας είναι φίλος μου, ένας νέος μορφωμένος άξιος συνεργάτης του Δήμου και επαγγελματίας σε ότι κάνει. Έχει άμεση συμμετοχή σε πολλά προτζεκτ του Δήμου με απόλυτη επιτυχία ιδιαίτερα στα Ευρωπαϊκά θέματα. Έχει την φρέσκια και νέα πολιτική ματιά που αυτήν την στιγμή χρειάζεται πραγματικά η Χώρα και είναι αυτή που ουσιαστικά αρχίζει και καλλιεργείται ιδιαίτερα στο Ευρωπαϊκό πολιτικό γίγνεσθαι. Οι εποχές αλλάζουν χρειάζεται να αλλάζουμε και εμείς μαζί και να προσαρμοζόμαστε κάθε φορά στην κατάσταση που βιώνουμε και ο Νώντας μπορεί να οδηγήσει την παράταξη σε αυτήν την νέα εποχή.

 

ΩτΦ: Η ΝΔ πρέπει να δώσει χρίσματα;

 

Μ.Μ.: Το έχω ξαναπεί και το έχω δείξει με τις πράξεις μου. Δεν μπορούμε πλέον να συζητάμε για κομματικά χρίσματα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Δήμος αγκαλιάζει όλους τους δημότες ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας. Κάποιος που έχει κομματικό χρίσμα πως θα μπορέσει να το κάνει αυτό; Αυτές ήταν τακτικές του παρελθόντος που διχάζανε τον κόσμο. Υπάρχουν Εθνικές εκλογές που ο καθένας μας μπορεί να εκφράσει την κομματική του προτίμηση.

 

ΩτΦ: Πιστεύετε πως ο δήμαρχος πρέπει να διεκδικήσει κι άλλη θητεία και αν ναι, γιατί;

 

Μ.Μ.: Η πρώτη μου επαφή με τον Δήμαρχο ήταν όταν τον είδα να μιλάει σε Δημοτικό συμβούλιο που είχα παρευρεθεί σαν Γενικός Γραμματέας του ΑΕΤΟΥ Λιδωρικίου για θέμα που αφορούσε το γήπεδο Λιδωρικίου. Διαπίστωσα ότι ήταν ενημερωμένος για όλα τα θέματα και ένοιωσα την αγωνία του να προσφέρει στον τόπο. Υπάρχουν κρίσιμα θέματα που τρέχουν και θα είναι ανοιχτά και στην επόμενη θητεία, και μόνο η εμπειρία χειρισμού αυτών των θεμάτων θα έλεγα ότι επιβάλλει στον κ. Καπεντζώνη να είναι παρών στις επόμενες εκλογές. Πλέον ο Δήμαρχος θα πρέπει την μία μέρα να είναι στις Βρυξέλες και την Βουλή και την άλλη να κάνει αυτοψία σε μία υδρομάστευση. Χρειάζονται ικανότητες που ο Δήμαρχος μας τις έχει. Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι θα είμαι πάντα δίπλα του και θα τον στηρίζω όπως και όπου μπορώ.

 

Το να προσφέρεις στον συνάνθρωπο είναι ο σκοπός του ανθρώπου στην ζωή. Θα συνεχίσω να το κάνω με όλες μου τις δυνάμεις. Σας ευχαριστώ πολύ ακόμα μία φορά για την φιλοξενία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…