Home Δήμος Δελφών Ο αντιδήμαρχος Δωρίδας κ. Μανώλης Μαυρομάτης σε συνέντευξή του τονίζει Ο δήμος μας είναι αποτελεσματικός
Δήμος Δελφών - 30 Νοεμβρίου, 2020

Ο αντιδήμαρχος Δωρίδας κ. Μανώλης Μαυρομάτης σε συνέντευξή του τονίζει Ο δήμος μας είναι αποτελεσματικός

 Ο αντιδήμαρχος Δωρίδας κ. Μανώλης Μαυρομάτης σε συνέντευξή του τονίζει

Ο δήμος μας είναι αποτελεσματικός

-Μιλάει για τη συμβολή του δήμου στους τομείς υγείας και παιδείας, τα μεγάλα έργα που εκτελεί και προγραμματίζει ο δήμος, την επίλυση των ζητημάτων ρουτίνας, αλλά και τις δυνατότητες του ΟΤΑ, κάτω από τις παρούσες συνθήκες.

-Εξηγεί τι θέλει να πετύχει για την περιοχή και μιλάει για τις σχέσεις του με άλλους εκπροσώπους φορέων, αιρετούς και αυτοδιοικητικούς.

 

 

Για την προσπάθεια που γίνει, τα μεγάλα και μικρά έργα που είναι σε εξέλιξη και όσα σχεδιάζονται, τα επιτεύγματα του δήμου και τα σχέδιά του μιλάει σε συνέντευξή του ο αντιδήμαρχος Δωρίδας Μανώλης Μαυρομάτης.

Εξηγεί ότι ο δήμος Δωρίδας έχει μεγάλη παρεμβατικότητα και συνεργάζεται με την κεντρική διοίκηση για την επίλυση προβλημάτων, όχι μόνο σε θεσμικό, αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. Ενδεικτικά αναφέρει τα πριμ για την στελέχωση του κέντρου Υγείας και των δομών εκπαίδευσης στο Λιδωρίκι, όπως και ο εξοπλισμός σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αποκαλύπτει μάλιστα πως «είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τον ΟΑΣΠ και το πανεπιστήμιο Αθηνών για την δεύτερη φάση του πολύ εξειδικευμένου ελέγχου εντάσσοντας την δράση αυτή στην ανοιχτή πρόσκληση του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης για τον σκοπό αυτό».

 

«Εκτελούμε και προγραμματίζουμε έργα εκατομμυρίων»

 

ΩτΦ: Είστε υπεύθυνος για τα έργα. Ποια είναι τα σημαντικότερα που εκτελούνται στη θητεία σας;

 

Μ.Μ.: Όταν ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Καπεντζώνης με επέλεξε ως Αντιδήμαρχο με βασικές αρμοδιότητες αυτές της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ύδρευσης ήξερα ότι είναι ένα αρκετά δύσκολο, σημαντικό και με μεγάλο αντίκτυπο στους Δημότες αντικείμενο. Παρόλα αυτά η άψογη συνεργασία και συνεννόηση τόσο με τους Αντιδημάρχους, όσο με τους εντεταλμένους συμβούλους αλλά και όλη την ομάδα, είχε ως αποτέλεσμα να έχουν εκτελεστεί ή να βρίσκονται στο στάδιο της εκτέλεσης έργα και βελτιώσεις στο ποσό των 900.000€ από την αρχή της θητείας μου μέχρι σήμερα και αφορούν το τεχνικό πρόγραμμα των κοινοτήτων του Δήμου μας, με στόχο μέχρι το τέλος του έτους να γίνουν έργα σε σχεδόν όλες τις κοινότητες μας. Ενώ οι μελέτες και οι τεχνικές περιγραφές που αφορούν σε προμήθειες και υπηρεσίες ξεπερνούν τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν θα είχε γίνει χωρίς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου την οποία θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω δημόσια και από την εφημερίδα σας τόσο για την συνεργασία μας αλλά και για το ενδιαφέρον και τον αγώνα που δίνουν καθημερινά όχι μόνο για την εκτέλεση των έργων αλλά και για την σύνταξη μελετών που αφορούν προμήθειες και υπηρεσίες. Από την αρχή βάλαμε δύο στόχους: μεγάλα ομαδοποιημένα έργα οδοποιίας και έργα βελτίωσης των δικτύων ύδρευσης, θεωρώντας ότι είναι έργα που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής του Δημότη. Εκτελούνται λοιπόν η είναι στο στάδιο της εκτέλεσης έργα σε κοινότητες όπως είναι ο Μαραθιάς, η Ποτιδάνεια, η Μανάγουλη αλλά και συνολικά η Δ.Ε. Λιδωρικίου και αφορούν οδοποιίες με μέσω προϋπολογισμό για το καθένα τα 60.000€, ενώ έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης γίνονται ή θα γίνουν σχεδόν σε όλες τις κοινότητες μας. Ένα από τα μεγαλύτερα έργα από άποψη εξοικονόμησης πόρων είναι η βελτίωση της ύδρευσης στην κοινότητα Μαλανδρίνου που θα λύσει όχι μόνο το πρόβλημα ύδρευσης στην εν λόγω κοινότητα αλλά θα εξοικονομούνται πολλά χρήματα από την διύλιση του νερού που τροφοδοτεί τόσο το Μαλανδρίνο αλλά και το Σωφρονιστικό κατάστημα, από ένα δίκτυο με αρκετές και δύσκολες στην επισκευή τους βλάβες αλλά και 3 αντλίες που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες δουλεύουν όλο το 24ωρο.  Παράλληλα γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την ένταξη μεγάλων έργων βελτίωσης υποδομών στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης καθώς και μελετών (Ρετζού , ύδρευση Πανόρμου, ύδρευση Σεργούλας, υδρομάστευση και δίκτυο Καλλίου-Λιδωρικίου –Πεντάπολης Αμυγδαλιάς) ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δημοπράτηση του τηλεέλεγχου τηλεχειρισμού δικτύων ύδρευσης του Δήμου ποσού 1.5 εκατομμυρίων ευρώ.

 

ΩτΦ: Η καραντίνα και η τηλεργασία επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία των έργων;

 

Μ.Μ.: Σίγουρα η καραντίνα και η αντιμετώπιση της πανδημίας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα όλων μας προσθέτοντας αρκετά προβλήματα που χρειάζονται λύση. Παρόλα αυτά τόσο στην πρώτη καραντίνα αλλά και σε αυτήν νομίζω ότι ο Δήμος Δωρίδος, ανταποκρίθηκε χρησιμοποιώντας όλα τα τεχνολογικά μέσα τόσο για την διαφύλαξη του προσωπικού όσο και για την συνέχιση της πορείας των έργων. Τα στοιχεία υπάρχουν και δείχνουν ότι δεν διακόπηκε η ροή και η συνεργασία όλων των τμημάτων του Δήμου μας. Όχι μόνο δεν σταμάτησαν να εκτελούνται και να δημοπρατούνται έργα, αλλά  μπορώ να πω ότι υπήρξε και μία αύξηση αυτών. Επίσης με συχνές, ζωντανές στο κοινό συνεδριάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και οι επιτροπές του Δήμου ( Οικονομική – Ποιότητα Ζωής ) παρήγαγαν και παράγουν αρκετό έργο.

 

«Ετοιμάζουμε Β φάση εξειδικευμένου ελέγχου κτιρίων»

 

ΩτΦ: Μέσα στις αρμοδιότητές σας είναι η συντήρηση των δημοτικών κτιρίων. Πρόσφατα είδαμε τα τραγικά αποτελέσματα του Εγκέλαδου στη Σάμο. Ελέγχετε τα δημοτικά κτίρια και αν ναι, κάθε πότε;

 

Μ.Μ.: Έχουν πραγματοποιηθεί μακροσκοπικοί έλεγχοι στα δημοτικά κτίρια και τα σχολεία του Δήμου μας χωρίς να έχει παρατηρηθεί κάποιο πρόβλημα, και είμαι σε θέση να σας ενημερώσω ότι είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τον ΟΑΣΠ και το πανεπιστήμιο Αθηνών για την δεύτερη φάση του πολύ εξειδικευμένου ελέγχου εντάσσοντας την δράση αυτή στην ανοιχτή πρόσκληση του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης για τον σκοπό αυτό. Παράλληλα από την τεχνική υπηρεσία υπάρχουν και είναι σε εξέλιξη μελέτες για την συντήρηση τόσο των σχολικών κτιρίων όπου έχουν ζητηθεί αλλά και των λοιπών Δημοτικών κτιρίων συμπληρωματικά με τις μικροπαρεμβάσεις που γίνονται αυτήν την στιγμή από προσωπικό του Δήμου.

 

ΩτΦ: Ανήκετε στους πιο στενούς πολιτικούς φίλους του νύν αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Δελμούζου. Για ποια έργα και ενέργειες που ωφελούν την περιοχή σας τον ευγνωμονείτε;

 

Μ.Μ.: Πρωταρχικός στόχος όλων είναι η ανάπτυξη και το καλό του τόπου μας. Οι θεσμικές σχέσεις, ιδιαίτερα στην περίοδο που ζούμε με όλες αυτές τις δυσκολίες αν ενισχύονται και με φιλικές τότε νομίζω τα αποτελέσματα και τα οφέλη για τον τόπο θα είναι περισσότερα. Υπάρχει άψογη συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη και αυτή θα αρχίσει να φαίνεται ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα με έργα που θα εκτελέσουμε από κοινού (Δήμος και Περιφέρεια με μελέτη και χρηματοδότηση αντίστοιχα). Οι παρεμβάσεις στην αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου με καθαρισμό, ασφαλτόστρωση, διαγράμμιση και ο φωτισμός κόμβων όπως αυτός της Πεντάπολης είναι μερικές από τις δράσεις της περιφέρειας στην περιοχή μας και προκύπτουν τόσο από την θέληση του Αντιπεριφερειάρχη αλλά και της συνεργασίας που σας προανέφερα.

 

ΩτΦ: Μέσα στα έκτακτα μέτρα λόγω πανδημίας, σας έδωσε (στους δήμους) το δικαίωμα να ορίσετε υπαλλήλους σας για ελέγχους, ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση των μέτρων. Η Δωρίδα δεν το έκανε, γιατί;

 

Μ.Μ.: Η έλλειψη προσωπικού, η άψογη συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία ως βασικού ελεγκτικού μηχανισμού, τα πολύ λίγα κρούσματα στον Δήμο μας και η συμμόρφωση των πολιτών με τα προληπτικά μέτρα είναι παράγοντες που αξιολογούνται καθημερινά για την εφαρμογή η όχι της έκτακτης και προσωρινής δυνατότητας που μας έδωσε η Πολιτεία.

 

ΩτΦ: Το 2010 έγινε η μάχη της έδρας, με το Ευπάλιο και το Λιδωρίκι να κονταροχτυπιούνται. Τελικά κέρδισε το Λιδωρίκι, αλλά ακόμη και σήμερα αδυνατούμε να κατανοήσουμε σε τι ωφελήθηκε. Αποψιλώθηκε από υπηρεσίες, ενώ δεν έχει και τουρισμό. Τελικά ποιος είναι ο απολογισμός αυτής της «επιτυχίας»;

 

Μ.Μ.: Αν εννοείται τις τράπεζες που έκλεισαν τα υποκαταστήματα τους στο Λιδωρίκι αυτό δεν έχει να κάνει με το αν είναι ή όχι έδρα του Δήμου και από ότι φάνηκε ούτε και από τα οικονομικά στοιχεία γιατί για παράδειγμα η Τράπεζα Πειραιώς και ιδιόκτητο κτήριο είχε και σχεδόν την μεγαλύτερη κίνηση στην Στερεά όσο αφορά τις αγροτικές – κτηνοτροφικές επιδοτήσεις αλλά και μεγάλη επισκεψιμότητα με φυσική παρουσία στο κατάστημα. Από ότι διαβάζω υποκαταστήματα τραπεζών έκλεισαν σε μεγαλύτερες πόλεις ακόμα και τουριστικές όπως οι Δελφοί, η Καλαμάτα, η Λέρος κλπ. Η τουριστική ανάπτυξη τόσο του Λιδωρικίου αλλά και όλου του Δήμου είναι ένα πολύ σύνθετο και μεγάλο θέμα που αφορά την συμμετοχή πολλών παραγόντων σε συνεργασία όπως την ιδιωτική πρωτοβουλία, υποστηρικτικές δράσεις από τους συλλόγους και τον Δήμο, και ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο από την πολιτεία ( βλέπε λίμνη Μόρνου). Όσο αφορά τον Δήμο Δωρίδος, στο Λιδωρίκι έχουν έδρα η Τεχνική Υπηρεσία, η Διεύθυνση Προσωπικού, το γραφείο της Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου και σαν έδρα του Δήμου, στο Δημαρχείο συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης στο Λιδωρίκι, φέτος συντηρήθηκαν και ενισχύθηκαν τα αντλητικά συγκροτήματα με καινούργιες και ενεργειακά αποδοτικές αντλίες ποσού σχεδόν 20.000€, έχοντας ως αποτέλεσμα παρόλη την δυσκολία που υπήρχε λόγω της λειψυδρίας να μην υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα στην ύδρευση τόσο του Λιδωρικίου όσο και της ευρύτερης περιοχής. Τέλος είναι προγραμματισμένα να γίνουν στο Λιδωρίκι (είναι έτοιμες οι μελέτες) έργα 60.000€ που αφορούν βελτίωση της δημοτικής οδοποιίας, αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Δεν μπορώ να μην συμπληρώσω ότι το κέντρο υγείας τόσο με την οικονομική βοήθεια προς τους Ιατρούς από τον Δήμο αλλά και τις προσωπικές παρεμβάσεις του δραστήριου Προέδρου του Λιδωρικίου κ. Πέτρου Νίκου λειτουργεί άψογα με πολλές υπηρεσίες προς τους Δημότες.  Από τα παραπάνω προκύπτει ότι αφενός το Λιδωρίκι δεν υστερεί σε κάτι και αφετέρου ότι ο Δήμος λειτουργεί με μοναδικό κριτήριο την ανάπτυξη όλων των κοινοτήτων. Δεν υπάρχουν και δεν πρέπει να υπάρχουν νικητές και χαμένοι. Όλοι πρέπει να είμαστε κερδισμένοι και αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δείχνουν την κατανομή των έργων σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

 

«Ο Δήμος Δωρίδας έχει μεγάλη παρεμβατικότητα»

 

ΩτΦ: Μέχρι που μπορεί να παρέμβει και να εισακουστεί ένας δήμος σε ένα βασικό πρόβλημα της περιοχής;

 

Μ.Μ.: Αναλόγως το πρόβλημα. Αρκετά προβλήματα είναι καθ’ ολοκληρία αρμόδιος ενώ σε άλλα πολλές φορές δεν μπορεί να παρέμβει όπως στα τραπεζικά καταστήματα. Θα σας αναφέρω μερικά προβλήματα που συνδέονται και με την προηγούμενη ερώτηση σας. Μεγάλο πρόβλημα υπήρχε στο κέντρο Υγείας Λιδωρικίου όπου χωρίς νομοθετικό πλαίσιο δεν μπορούσαν να δοθούν κίνητρα στους ιατρούς από τον Δήμο. Εκεί με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου μέσα από χορηγίες δόθηκε μια λύση ενώ τώρα μετά από την σχετική νομοθεσία τόσο στο κέντρο υγείας όσο στους δασκάλους και καθηγητές ο Δήμος μπορεί και δίνει κίνητρα που λύνουν αρκετά μεγάλα προβλήματα της περιοχής. Η παροχή εξοπλισμού (tablet) στα σχολεία της Δωρίδας κατά την διάρκεια της πανδημίας είναι άλλη μία παρέμβαση του Δήμου. Βλέπετε λοιπόν πως ακόμα και όταν δεν υπάρχει συγκεκριμένη αρμοδιότητα του Δήμου αν υπάρχει θέληση και συνεργασία αυτά μπορούν να επιλυθούν σε μεγάλο βαθμό. Τέλος μετά από συνεργασία των τμημάτων του Δήμου μας και την παρέμβαση του Δημάρχου καταφέραμε και εξασφαλίσαμε πίστωση ύψους 160.000€ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και ευελπιστούμε μέχρι το καλοκαίρι, με την πραγματικά άψογη υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου να έχουμε κάνει τις κατάλληλες παρεμβάσεις έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα το φαινόμενο αυτό.

 

ΩτΦ: Στο πρώτο lockdown κάνατε πολλά πράγματα για τους δημότες σας. Σε αυτό τι θα προσθέσετε που την προηγούμενη φορά δεν προλάβατε;

 

Μ.Μ.: Η αλήθεια είναι ότι έγιναν αρκετά, μερικά από τα οποία είναι η δημιουργία της ενημερωτικής σελίδας www.doridasos.gr, σαν έναν ενημερωτικό και όχι μόνο κόμβο όπου συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που αφορούν την πανδημία , τις υπηρεσίες προς τους δημότες και την δυνατότητα τους να υπάρχει επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου. Αξιοποιήσαμε όλες τις δυνατές τεχνολογίες αλλά και τα κοινωνικά δίκτυα για την σύνδεση και πληροφόρηση των δημοτών με τις Υπηρεσίες προς διευκόλυνση τους. Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου ενισχύθηκε και λειτούργησε υποδειγματικά προσφέροντας βοήθεια σε όλες τις κοινότητες μας, εξυπηρετώντας ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες στο σπίτι τους χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν, ενώ γίνεται προσπάθεια για οργάνωση εθελοντών που θέλουν να προσφέρουν βοήθεια. Τέλος ήμασταν από τους πρώτους Δήμους πανελλαδικά που ξεκινήσαμε να πραγματοποιούμε αναλύσεις για τον Covid-19 στον βιολογικό της Ερατεινής με μέχρι τώρα μηδενικά αποτελέσματα. Η άψογη συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει δημότης που είχε πρόβλημα και δεν εξυπηρετήθηκε. Όλα τα παραπάνω έρχεται να συμπληρώσει η έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Συμβουλευτικής και ψυχικής υγείας  (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) τηλ. 6970111452 με την παρουσία ψυχολόγου στον Δήμο μας η οποία ήδη έχει αρχίσει και προσφέρει τις υπηρεσίες της στους Δημότες του Δήμου Δωρίδος.

 

«Η προσπάθεια μας για το Μόρνο δε σταματά»

 

ΩτΦ: Τι έγινε τελικά με το canoe kayak στη λίμνη;

 

Μ.Μ.: Με το Δ.Σ. του Αετού Λιδωρικίου και την Δωρική Αδελφότητα  σχεδόν δύο χρόνια πριν ξεκινήσαμε μία διαδικασία για την ένταξη στις δραστηριότητες του εν λόγω σωματείου και αυτή του canoe kayak, μία αθλητική δραστηριότητα που εκτός του ότι θα δώσει και μία επιπλέον δυνατότητα στους νέους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Δωρίδος καλλιεργώντας καινούργιες δεξιότητες, θα είναι και το όχημα για την τουριστική εκμετάλλευση και προώθηση του τόπου μας. Μετά την τροποποίηση−συμπλήρωση της υπ’ αριθ. Α5/2280/83 (ΦΕΚ 720/Β/83) Υγειονομικής Διάταξης, αναφέρεται ότι κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η ιστιοπλοΐα και παρόμοιες ψυχαγωγικές δραστηριότητες εντός των λιμνών Μαραθώνα, Υλίκης, Παραλίμνης, Μόρνου και Ευήνου αλλά χωρίς τη χρήση παντός τύπου μηχανοκίνητου εξοπλισμού με την προϋπόθεση της έγκρισης – σύμφωνης γνώμης της ΕΥΔΑΠ και της αρμόδιας υγειονομικής υπηρεσίας της Περιφέρειακής Ενότητας. Μετά από αυτά αποστείλαμε έγγραφα και μεταβήκαμε τόσο στην Περιφέρεια όσο και στην ΕΥΔΑΠ παγίων όπου μας έκαναν γνωστό ότι με την υπάρχουσα νομοθεσία δεν μπορούν να μας δώσουν την άδεια. Μέσα στον αγώνα που κάνει ο Δήμος Δωρίδος για την αλλαγή της νομοθεσίας, την θέσπιση ανταποδοτικών και την κατασκευή του παραλίμνιου αγωγού πλέον εντάσσεται και αυτή της τουριστικής και αθλητικής «εκμετάλλευσης» της λίμνης του Μόρνου. Πρόσφατα συζητήθηκαν τα ανωτέρω στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ενώ μετά από  πρόσκληση του Δημάρχου κλήθηκε κλιμάκιο να επισκεφτεί επί τόπου την περιοχή, κάτι που έγινε δεκτό αλλά αναβλήθηκε δύο φορές εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων  και του Κορωναϊού.

 

ΩτΦ: Τι ζητάτε από το Βουλευτή για τη Δημοτική Ενότητα Λιδωρικίου και τι για το δήμο Δωρίδας ως προς το αντικείμενό σας;

 

Μ.Μ.: Τόσο σαν δημότης όσο και σαν Αντιδήμαρχος μπορώ να σας πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από την δράση του κ Μπούγα. Κάνει παρεμβάσεις σχεδόν σε κάθε μεγάλο πρόβλημα του Νομού άλλα και του Δήμου μας στην κατεύθυνση όχι μόνο της ουσιαστικής παρέμβασης αλλά και αυτή της νομοθετικής. Είμαστε σε άψογη και άμεση επικοινωνία για τα μεγάλα θέματα που αφορούν την περιοχή όπως αυτά των Αντισταθμιστικών του Μόρνου και του παραλίμνιου αγωγού. Είδαμε την πρόσφατη ανάδειξη τους στην βουλή και την επικείμενη επίσκεψη της αρμόδιας επιτροπής. Πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες από όλους και για την αλλαγή της μοριοδότησης στα σχολεία σε δύσβατες περιοχές όπως του Λιδωρικίου αλλά και για τροποποίηση της Α5 υγειονομικής διάταξης που θα δώσει πολύπλευρη ανάσα όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Λιδωρικίου αλλά θα μας επιτρέψει τις παρεμβάσεις στις παραλιακές περιοχές της Δωρίδας που πλήττονται από την διάβρωση των ακτών. Θεωρώ λοιπόν ότι υπάρχουν πλέον οι κατάλληλες συνθήκες όλες αυτές οι παρεμβάσεις που σας ανέφερα να υλοποιηθούν λύνοντας χρόνια προβλήματα του Δήμου μας.

 

ΩτΦ: Είστε Β΄ Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Φωκίδος, τι επιπτώσεις έχει η πανδημία στο τοπικό ποδόσφαιρό και γενικά στον αθλητισμό της Φωκίδας; Οι τοπικοί φορείς στηρίζουν τα Σωματεία; Ποιες αλλαγές φέρνει το νέο Δ.Σ.;

 

Μ.Μ.: Μετά τις τελευταίες εκλογές στην ΕΠΣ Φωκίδας ανανεώθηκε σε μεγάλο βαθμό το Δ.Σ. και τόσο από τον πρόεδρο Φάνη Αγγέλου όσο και από όλο το συμβούλιο γίνεται μεγάλη προσπάθεια για ενίσχυση των Αθλητικών σωματείων αλλά κυρίως η αλλαγή της νοοτροπίας καλλιεργώντας το αθλητικό ιδεώδες και προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους νέους μας αντάξιες μεγάλων πόλεων. Ήδη αυτό είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία σχολής Διαιτητών στα γραφεία της ΕΠΣ, την ενίσχυση της μικτής ομάδας, την χορηγία της επίσημης μπάλας για το πρωτάθλημα αλλά και αθλητικού υλικού σε όλα τα σωματεία, καθώς και την επίσκεψη μας σε όλους του φορείς της περιοχής μας και τον Συντονιστή Γενικό Διευθυντή του ΟΑΚΑ κ. Κωνσταντίνο Χαλιορή θέτοντας τις βάσεις για συνεργασία και κοινές δράσεις. Μεγάλη βοήθεια και στήριξη υπάρχει από τους επαγγελματίες της Φωκίδας που βλέποντας αυτήν την μεγάλη προσπάθεια και θέληση για αλλαγή από όλο το Δ.Σ., εν μέσω κρίσης στήριξαν με χορηγίες τις δράσεις που ανέφερα.  Οι αναβαθμίσεις με αντικατάσταση του τάπητα στο γήπεδο της Ένωσης στην Άμφισσα και η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Γαλαξιδίου έχουν εγκριθεί και είναι προς δημοπράτηση. Όπως γνωρίζετε πλέον δεν γίνεται καμία οργανωμένη αθλητική δραστηριότητα ενώ έχουν σταματήσει τα τοπικά πρωταθλήματα. Σε ότι αφορά τον Δήμο Δωρίδος εδώ και χρόνια συστηματικά ενισχύει τα αθλητικά σωματεία ενώ παράλληλα φροντίζει τα γήπεδα να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση με φυσικό τάπητα παντού. Τέλος εγκρίθηκε η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στα γήπεδα Λιδωρικίου ύψους 140.000€  και Τολοφώνας 90.000€ από τον Δήμο μέσω του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ.

 

ΩτΦ: Ποιο μήνυμα θα στέλνατε σε συνοδοιπόρους και αντιπάλους;

 

Μ.Μ.: Γίνεται μεγάλη προσπάθεια σε όλους τους τομείς μέσα σε πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες. Ακραία καιρικά φαινόμενα, λειψυδρία, πανδημία και όλα αυτά μετά από μία μεγάλη οικονομική κρίση. Δεν υπάρχουν περιθώρια για στείρα κριτική, λαϊκισμό ή άρνηση σε όλα. Οι καιροί απαιτούν συνεργασίες, προτάσεις, διάθεση για προσφορά. Όλοι μας θα κριθούμε για τις πράξεις μας και το αποτέλεσμα μας. Μοναδικός στόχος να αφήσουμε πίσω μας κάτι καλύτερο από αυτό που παραλάβαμε.

Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…