Home Πολιτικά - Φωκίδα ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Πολιτικά - Φωκίδα - 13 Ιανουαρίου, 2017

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 

Για μια φορά ακόμα οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής  επιχειρούν να βγουν απ’ τις τρύπες τους  για να βρωμίσουν την κοινωνία με το μίσος τους, την μισαλλοδοξία τους, τον ρατσισμό τους, τη ναζιστική πολιτική τους .

Είναι ανεπιθύμητοι οι απόγονοι του Χίτλερ και των ταγμάτων ασφαλείας, που οι πολιτικοί τους πρόγονοι κυνηγούσαν και σκότωναν κάθε άνθρωπο που αγωνιζόταν και πάλευε για την απελευθέρωση της πατρίδας του, που ματοκύλισαν και έκαψαν ολόκληρα χωριά στη Φωκίδα, στην γύρω περιοχή και σε όλη την Ελλάδα (Αγ. Ευθυμία, Βουνιχώρα, Λιδωρίκι, Καρούτες, Προσήλιο, Παλαιόκαστρο, Μαλανδρίνο, Σκαλούλα , Βραϊλα, Στρούζα, Λεύκα, Δίστομο…).

Είναι ανεπιθύμητοι αυτοί που με τα τάγματα εφόδου, οργανώνουν πογκρόμ δολοφονικών επιθέσεων ενάντια σε ανθρώπους που μοχθούν για να ζήσουν, σε φτωχούς και καταπιεσμένους, Έλληνες και ξένους, σε μετανάστες και πρόσφυγες, αυτοί που δολοφόνησαν και τον Παύλο Φύσσα.

Να αντιταχθούμε με θάρρος ενάντια σε κάθε ρατσιστική – εθνικιστική εκδήλωση, στο φυλετικό μίσος, την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία που σπέρνουν. Να μην τους ανεχόμαστε όπου και να τους συναντάμε, στη δουλειά, στο δρόμο, στο σχολείο. Να μην στρέφουμε το βλέμμα απέναντι στις αποτρόπαιες πράξεις τους, να μην σιωπούμε στα φοβικά κηρύγματα του μίσους τους με το πρόσχημα ότι δε μας αφορούν γιατί ”η σιωπή είναι συνενοχή”.

Οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις στην δίκη της Χρυσής Αυγής για την λειτουργία της «εγκληματικής οργάνωσης» και τον δολοφονικό ρόλο των ταγμάτων εφόδου στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς, όπως η Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα,  έρχονται ως επιστέγασμα της γενικότερης ρατσιστικής, ξενοφοβικής επίθεσης, του κοινωνικού πολέμου απέναντι σε μετανάστες, πρόσφυγες, φτωχούς και καταπιεσμένους. Κομμάτι αποτελούν οι αντιπροσφυγικές κυβερνητικές επιλογές, της υπεράσπισης της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, της Ευρώπης φρούριο, των μαζικών επιστροφών και επαναπροωθήσεων των προσφύγων σε άθλια στρατόπεδα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ευθύνη για την τακτική «ξεπλύματος» και «πολιτικής ενσωμάτωσης» της Χρυσής Αυγής που επιχειρεί για συστημικούς και μικροκομματικούς λόγους και με την ανοχή που δείχνει σε αυτές τις συμμορίες αφήνει χώρο να μεγαλώσει επικίνδυνα ο φασισμός. Οι νεοναζί βουλευτές έγιναν συνομιλητές (και συνταξιδιώτες) της κυβέρνησης στο Καστελόριζο!

Οι φασίστες πίσω από τον ψεύτικο «φιλολαϊκό» τους λόγο, κρύβουν τον πραγματικό τους ρόλο.  Οι ίδιοι, που έχουν στραφεί ενάντια σε απεργούς, έχουν επιτεθεί σε χώρους αντίστασης και αγώνα και έχουν δολοφονήσει αγωνιστές, αντιφασίστες (Παύλο Φύσσα) και μετανάστες (Σαχζάτ Λουκμάν) , επιχειρούν να «πλασαριστούν» σαν δήθεν αντισυστημικοί. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, που αναλαμβάνουν  τη «βρώμικη «δουλειά» κράτους – κεφαλαίου, πάντα ενάντια στον λαό και στους εργάτες.

Μόνο με συλλογική οργάνωση και αγώνα θα ανατραπεί ο φασισμός, ο κανιβαλισμός της εποχής μας και τα ληστρικά μέτρα που δεχόμαστε. Η απάντηση στην συνεχιζόμενη χειροτέρευση της κοινωνικής μας κατάστασης δεν βρίσκεται στην φασιστική κανιβαλική αντίληψη «να φάω το διπλανό μου, τον πιο αδύναμο, για να επιζήσω εγώ». Να βάλουμε απέναντι αυτούς που ευθύνονται για την κατάντια μας και όχι το μετανάστη και τον πρόσφυγα, που έφυγε από τη χώρα του για να γλιτώσει από το θάνατο, τα βασανιστήρια και την εξαθλίωση.

Αποτελεί στοιχειώδη δημοκρατική υποχρέωση κάθε δημοκρατικού πολίτη, να μην δίνει βήμα στους εχθρούς της δημοκρατίας, να μην δίνει βήμα σε αυτούς που θέλουν να καταργήσουν τη δημοκρατία, στους ναζί δολοφόνους της ΧΑ, στους υμνητές του Χίτλερ και του ναζισμού, «στη σπορά των ηττημένων του 1945», των  υμνητών των στρατοπέδων συγκέντρωσης, του Μεταξά, της Χούντας .

Καλούμε όλο το λαό της Φωκίδας να απομονώσει του φασίστες και να τους καταστήσει ξεκάθαρο ότι είναι ανεπιθύμητοι.

Ο φασισμός «ανθεί» πάντα πάνω στα συντρίμμια μιας κοινωνίας αποδεκατισμένης από τη φτώχεια και την ανεργία. Φτώχεια και ανεργία που είναι άμεσο αποτέλεσμα των Μνημονίων και του σύγχρονου καπιταλισμού. Η ΧΑ έχει επανειλημμένα ταχθεί ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού, υποστηρίζοντας εντός και εκτός βουλής τα συμφέροντα των εφοπλιστών και δημιουργώντας άτυπα γραφεία εργασίας με μεροκάματα εξαθλίωσης των 18ευρώ, για να γεμίζουν οι τσέπες των εργοδοτών.

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αυτομάτως και αγώνας ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία των Μνημονίων που επιβάλλουν στη ράχη του λαού η Κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που με τις πολιτικές τους ξέθαψαν τα αποβράσματα του παρελθόντος. Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι και αγώνας υπέρ της δημοκρατίας.

Αν θέλουμε ψωμί και δουλειά πρέπει να καταργήσουμε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις και να διεκδικήσουμε την έξοδο από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν θέλουμε δαπάνες για την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό πρέπει να διαγράψουμε το παράνομο και τοκογλυφικό δημόσιο χρέος.

Αν θέλουμε να σωθεί το σπίτι που μένουμε και να διαγραφούν τα χρέη των φτωχών, να προστατευθούν οι άνεργοι και να βρουν δουλειά οι νέοι, πρέπει να μειωθούν οι ώρες δουλειάς και τα χρόνια συνταξιοδότησης, να εθνικοποιηθούν χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο, οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι τράπεζες και να τα δουλέψουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με αυτοδιαχείριση.

Κι όλα αυτά μπορεί να τα διεκδικήσει και να τα επιβάλει μόνο ένα μαχητικό, μαζικό, λαϊκό κίνημα.

                ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

        ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ.

Ο φασισμός φυτρώνει στη δυστυχία, καλλιεργείται από την αμάθεια και       ποτίζεται με το νερό της ιστορικής λήθης.

ΛΑΕ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΙΟ (Δημοτική Κίνηση Πολιτών Δήμου ΔΕΛΦΩΝ)

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ (Περιφερειακή  Παράταξη)

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΟΜΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ιδέες για δώρα στους συνεργάτες μας

Σε λιγότερο από δύο μήνες η φετινή χρονιά κλείνει και έρχεται μία νέα. Αυτή η αλλαγή είναι…