Home Πολιτικά - Φωκίδα “Οφείλω να ενημερώνω. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης δεν πρέπει σκόπιμα να απαξιώνονται η να μηδενίζονται.”
Πολιτικά - Φωκίδα - 11 Δεκεμβρίου, 2020

“Οφείλω να ενημερώνω. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης δεν πρέπει σκόπιμα να απαξιώνονται η να μηδενίζονται.”

Η #συμμετοχή στον δημόσιο #διάλογο είναι δικαίωμα και υποχρέωση των πολιτικών. Προσωπικά με χαρά δέχομαι ερωτήματα και κριτική ασφαλώς για τις ενέργειές, τις θέσεις και τις απόψεις μου, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από ανθρώπους που μάχονται με τη δύναμη του επιχειρήματος, όπως η πρώην συνάδελφος βουλευτής κα. #Παπαθανάση.
     Με τα στοιχεία που έλαβα, μετά από σχετική ερώτησή μου και έδωσα στη δημοσιότητα, για τη στήριξη των επιχειρήσεων, μέσω προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης, σε καμία περίπτωση δεν επιχειρώ να ισχυριστώ ότι αντιμετωπίζεται το σύνολο των προβλημάτων των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών. Δεν θα το τολμούσα άλλωστε, αφού όπως είναι γνωστό, μεγάλωσα σε μικρή επιχείρηση, που διατηρούσε επί δεκαετίες η οικογένειά μου στην Άμφισσα και προσωπικά ασκώ επί 32 έτη μαχόμενη δικηγορία, έχοντας παρασταθεί ως δικηγόρος στο σύνολο σχεδόν των Δικαστηρίων της Χώρας όλων των βαθμών δικαιοδοσίας.  Συνεπώς γνωρίζω από πρώτο χέρι τι σημαίνει να υποχρεώνεσαι βίαια να κλείνεις την Επιχείρηση και το Γραφείο σου, να αποξενώνεσαι από τους πελάτες σου, να σταματάς τις συνεργασίες σου και να περιμένεις την βοήθεια του Κράτους.
     Εξάλλου σε επείγοντα μέτρα οριζόντιας στήριξης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκληθούν ανισότητες, ενδεχομένως και αδικίες σε κάποιους κλάδους, τις οποίες αντιμετωπίζουμε, όπως αναγνωρίζω επίσης την καταχρηστική συμπεριφορά των Τραπεζών, που αρνούνται ν΄αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί στην στήριξη της οικονομίας.
     Από την άλλη μεριά όμως, χάριν της αλήθειας, οφείλω  να ενημερώνω για τη προσπάθεια που γίνεται από την Κυβέρνηση να στηρίξει την πραγματική οικονομία, τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους, η οποία δεν πρέπει σκόπιμα να απαξιώνεται η να μηδενίζεται, με μηνύματα –που δεν αφορούν την κα Παπαθανάση- ότι αφέθηκαν στην τύχη τους χωρίς προστασία, που σκοπό έχουν να προκαλέσουν σύγχυση και να παραπλανήσουν τους πολίτες.
      Για τα επιμέρους ερωτήματα της ανακοίνωσης της κας Παπαθανάση, θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μου με τα επίσημα στοιχεία, που έχω ζητήσει από τα Υπουργεία, ώστε να τεκμηριώνονται πλήρως οι απαντήσεις μου.
      Απαντώ όμως στο Ερώτημα τι έχει κάνει η Ελλάδα για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη της ευρωζώνης: Για το σκοπό αυτό η χώρα μας, τραυματισμένη οικονομικά από τη δεκαετή κρίση, έχει μέχρι σήμερα διαθέσει πάνω από το 7% του ΑΕΠ, που είναι σχεδόν διπλάσιο του μέσου όρου της ΕΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…