Home Πολιτικά - Φωκίδα Ομόφωνα οι περιφερειάρχες δεσμεύτηκαν να βάλουν πλάτη στην κυβέρνηση
Πολιτικά - Φωκίδα - 28 Σεπτεμβρίου, 2019

Ομόφωνα οι περιφερειάρχες δεσμεύτηκαν να βάλουν πλάτη στην κυβέρνηση

– Είναι ενεργό  το σχέδιο για φιλοξενία προσφύγων στο γηροκομείο Άμφισσας που είχε διαρρεύσει η προηγούμενη κυβέρνηση; -Απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα ο εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας κ. Χρήστος Μούτσιος

 Σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσία των 13 Περιφερειαρχών της χώρας πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι με μοναδικό θέμα στην ατζέντα   το προσφυγικό και την αποσυμφόρηση των νησιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, καθώς και αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Το σχέδιο Χρυσοχοϊδη

 

Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν εντέχνως από το Υπουργείο ο υπουργός κατά

τη διάρκεια της συνάντησης  τάχθηκε υπέρ ενός σχεδίου για την κατασκευή δομών φιλοξενίας σε κάθε περιφέρεια προκειμένου να επιτευχθεί ο ισοκαταμερισμός των 1500 προσφύγων και στις

13 περιφέρειες της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό ανασύρθηκαν από τα συρτάρια του υπουργείου τόσο η

πρόταση που είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση όσο και

η πιθανότητα εκμετάλλευσης ξενοδοχειακών μονάδων και άλλων άδειων κτιρίων

που θα πρέπει να  αξιοποιηθούν για τον σκοπό καθώς σε αυτή τη φάση αποκλειστικε κατηγορηματικά η κατασκευή νέων δομών.

Από την πλευράς του οι 13 Περιφερειάρχες , μεταξύ τους και ο κ Σπανός, αποφάσισαν ομόφωνα να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης με τη διάθεση χώρων φιλοξενίας  θέτοντας, ωστόσο, όρους και προϋποθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι Περιφερειάρχες φέρεται να ζήτησαν ισοκατανομή των αλλοδαπών σε όλη την Ελλάδα, ενώ ο υπουργός τους είπε ότι σύντομα θα ενημερώσει κάθε έναν ξεχωριστά για τα κέντρα φιλοξενίας που έχει εντοπίσει το υπουργείο σε κάθε περιφέρεια και θα ζητήσει εκτενώς τις δικές τους προτάσεις και θέσεις.

Μάλιστα  ο υπουργός  τους ενημέρωσε ενημέρωσε ότι τα βήματα από εδώ και στο εξής θα πρέπει να είναι γοργά και για αυτό τη Δευτέρα θα είναι έτοιμο νομοσχέδιο με το σχέδιο και τα βήματα για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

 

Να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα η ροή προσφύγων στο   Βόρειο και Νότιο Αιγαίο έφτασαν  έχει αυξηθεί θεαματικά και ειδικά χθες κατέφτασαν πάνω από 450 άνθρωποι .

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις αυξημένες προσφυγικές ροές.

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας Βόρειου Αιγαίου, την προηγούμενη εβδομάδα στη χώρα μας έφτασαν πάνω από 2.000 άνθρωποι. Σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσία των 13 Περιφερειαρχών της χώρας πραγματοποιήθηκε σήμερα για το προσφυγικό.

 

 

Υπήρξε σχέδιο εγκατάστασης  ανηλίκων στο γηροκομείο Άμφισσας

 

Να υπενθυμίσουμε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τοπικά στελέχη του κόμματος αλλά και ο πρώην κ.Κωστοπαναγιώτου είχαν διαρρεύσει σχέδιο για εγκατάσταση ανήλικων προσφύγων στην Άμφισσα και πιο συγκεκριμένα στο γηροκομείο της πόλης. Ωστόσο , αν και δεν εκφράστικε η παραμικρή αντίδραση από την τοπική κοινωνία το σχέδιο δεν προχώρησε, όπως δεν προχώρησε και η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου για χοτ σποτ στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας μετά από τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, βουλευτών, δημάρχων και βεβαίως του περιφερειάρχη.Για τις νέες προθέσεις  του Υπουργείου  και της περιφέρειας αλλά  και για το αν υπάρχει σχέδιο επανεργοποίησης  για φιλοξενία στο γηροκομείο της Άμφισσας επικοινωνήσαμε με τον εκετελστικό γραμματέα της Περιφέρειας κ Χρηστο Μούτσιο ο οποίος αν και δεσμεύτηκε να μας απαντήσει, απέφυγε τελικά να το πράξει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…