Home Δήμος Δελφών Οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο
Δήμος Δελφών - 20 Ιανουαρίου, 2020

Οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

 Τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στο κοινωνικό παντοπωλείο ανακοίνωσε χθες ο δήμος Δελφών. Να υπενθυμίσουμε ότι το κοινωνικό παντοπωλείο λειτουργεί ως θεσμός σε πανελλαδικό επίπεδο από το 2012 και αρχικός του στόχος ήταν να καταπολεμήσει την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό μέσα στις συνθήκες έντονης οικονομικής κρίσης που υπήρχαν.

Για τους λόγους αυτούς τα  Κοινωνικά Παντοπωλεία παρείχαν  στους δικαιούχους τρόφιμα, διάφορα τυποποιημένα προϊόντα, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, σχολικά είδη κλπ.

Στο δήμο Δελφών, αλλά και γενικότερα,  η όλη προσπάθεια γίνεται με τη  συνεργασία του προσωπικού των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και  των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δελφών με σκοπό να καλύπτει τις ανάγκες ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα χωριά της περιοχής.

 

 Οι όροι ένταξης

 

Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν ως δικαιούχοι της δομής, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» και ακολούθως να υποβάλουν αίτηση (το συνημμένο έντυπο) προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου με ισχύουσα άδεια διαμονής

2. Εκκαθαριστικό , φορολογική δήλωση (Ε1), και Ε9

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας

5. Μισθωτήριο συμβόλαιο ενοικίασης, όπου υπάρχει

6. Κάρτα ανεργίας σε ισχύ, όπου υπάρχει

7. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντα, ότι θα ενημερώσει την επιτροπή διαχείρισης  σε περίπτωση μεταβολής της οικονομικής του κατάστασης (υπάρχει συνημμένο έντυπο)

8. Οποιαδήποτε ενημερωτική ή συστατική επιστολή με απαραίτητα δικαιολογητικά, που κρίνει ο αιτών, ότι πρέπει να εξετάσει  η επιτροπή διαχείρισης.

 

Κάλεσμα στήριξης από το δήμαρχο Δελφών

 

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ευχαριστεί όλους όσοι έχουν ήδη σπεύσει να προσφέρουν τη βοήθειά τους στη δομή, αλλά και όσους τώρα θα συνδράμουν ως νέοι συμπαραστάτες της. Ταυτόχρονα απευθύνει κάλεσμα προς τους πολίτες που έχουν ανάγκη της στήριξης του Δήμου να μη διστάσουν να τη ζητήσουν, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Κανένας μας δεν μπορεί να είναι ουσιαστικά χαρούμενος αν έστω και ένας συμπολίτης μας στερείται των βασικών για τη διαβίωσή του. Όλοι μαζί, λοιπόν, με πρώτο και κύριο το Δήμο, θα καλύψουμε τις ανάγκες εκείνων που έχουν πραγματική ανάγκη, επιτελώντας το ρόλο μας και σε αυτόν τον πολύ σημαντικό τομέα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…