Home Πολιτικά - Φωκίδα Οι φοιτητές του ΤΕΙ μπορούν να πάρουν πανεπιστημιακό πτυχίο
Πολιτικά - Φωκίδα - 10 Φεβρουαρίου, 2021

Οι φοιτητές του ΤΕΙ μπορούν να πάρουν πανεπιστημιακό πτυχίο

 Οι φοιτητές του ΤΕΙ μπορούν να πάρουν πανεπιστημιακό πτυχίο

 

Στο νόμο Γαβρόγλου παραπέμπει ο βουλευτής Φωκίδας κ. Γιάννης Μπούγας για τους φοιτητές, εξηγώντας ότι με το ΦΕΚ Α 13/29-1-2019 μπορούν να πάρουν κανονικά πανεπιστημιακό πτυχίο οι φοιτητές του ΤΕΙ. «Στο άρθρο 12, παράγραφος 5, αναφέρεται:

 

 5. Οι προπτυχιακοί φοιτητές που εξετάζονται επιτυχώς στα απαιτούμενα για τη λήψη πτυχίου υποχρεωτικά και επιλεγόμενα μαθήματα του πρώτου κύκλου σπουδών του Τμήματος Τ.Ε.Ι. εισαγωγής τους, έχουν τη δυνατότητα αντί να ορκιστούν και να λάβουν πτυχίο Τ.Ε.Ι. σύμφωνα με την παράγρφο 2, να παρακολουθήσουν επιπλέον μαθήματα από το πρόγραμμα σπουδών Τμήματος πανεπιστημίου, στο οποίο μπορούν να ζητήσουν να ενταχθούν σύμφωνα με τα επόμενα εδάφια, και να λάβουν πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, μπορούν να ενταχθούν: α) οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ και Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, β) οι φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, γ) οι φοιτητές του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Τ.Ε.Ι.

Στερεάς Ελλάδας στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δ) οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Τεχνολογίας Αεροσκαφών ΤΕ του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας στο Τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ε.Κ.Π.Α., ε) οι φοιτητές του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού  Πανεπιστημίου Αθηνών, στ) οι φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του  Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας στο Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ζ) οι φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας στο Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…