Home Πολιτικά - Φωκίδα “…οι κτηνοτρόφοι της χώρας είναι ιθαγενείς για να ξεγελαστούν από τις χάνδρες και τα καθρεφτάκια του”
Πολιτικά - Φωκίδα - 6 Δεκεμβρίου, 2018

“…οι κτηνοτρόφοι της χώρας είναι ιθαγενείς για να ξεγελαστούν από τις χάνδρες και τα καθρεφτάκια του”

 Για ρεσιταλ υποκρισίας κατηγορεί η ΔΗΜΤΟ Δωρίδας της ΝΔ τον πρωθυπουργό κ Αλέξη Τσίπρα για τις πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με τους κτηνοτρόφους που πραγματοποιήθηκαν στα Καλάβρυτα.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση της ΝΔ σημειώνει ότι “οι κτηνοτρόφοι της χώρας είναι ιθαγενείς για να ξεγελαστούν από τις χάνδρες και τα καθρεφτάκια του”
Αναλυτικά η ανακοίνωση 
 
 
Χωρίς ίχνος ντροπής, την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, ο κ. Τσίπρας έδωσε και από τα Καλάβρυτα νέο ρεσιτάλ υποκρισίας, θεωρώντας προφανώς ότι οι κτηνοτρόφοι της χώρας είναι ιθαγενείς για να ξεγελαστούν από τις χάνδρες και τα καθρεφτάκια του.
Έφτασε μάλιστα στο σημείο να εξαγγέλλει ενίσχυση 5 ευρώ ανά ζώο στους κτηνοτρόφους αιγοπροβάτων της χώρας εξαιρώντας μάλιστα τους πεδινούς, λες και αυτοί δεν υπέστησαν την μείωση των τιμών στο γάλα.
Όμως, ότι και να κάνει ο κ. Τσίπρας όλοι γνωρίζουν ότι είναι ο ίδιος και η Κυβέρνησή του οι διώκτες του πρωτογενούς τομέα και οι πολιτικοί αυτουργοί της πρωτοφανούς κρίσης στην κτηνοτροφία, που μέρα με τη μέρα καταρρέει.
Τα δε επιλεκτικά ψίχουλα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για να απαλύνουν την οικονομική καταστροφή που ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν προκαλέσει δεν ξεγελούν κανέναν.
Ο κ. Τσίπρας αντί λοιπόν να μοιράζει ψίχουλα έπρεπε να απολογηθεί γιατί εξαιτίας της καταστροφικής φορολογικής και ασφαλιστικής πολιτικής, της γιγάντωσης του κόστους παραγωγής, της απόμείωσης της εξισωτικής αποζημίωσης από τους κατά προτεραιότητα δικαιούχους, και, κυρίως της παντελούς – πρωτοφανούς στα χρονικά – έλλειψη ελέγχων στην αγορά γάλακτος και κρέατος, οδήγησε τον κλάδο των κτηνοτρόφων σε αφανισμό.
Έπρεπε επίσης, αντί να ειρωνεύεται για την κατάρρευση των τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα να απολογηθεί:
–  Για το πάρτι ελληνοποιήσεων και τη μαύρη διακίνηση που οδηγεί τους κτηνοτρόφους σε άρον-άρον σφαγές του ζωικού τους κεφαλαίου.
–  Για τις κομματικές σκοπιμότητες, που εμποδίζουν τη λειτουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης της Φέτας, μειώνοντας τις άμυνες του κλάδου.
–  Για τα αναγκαία διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, που καρκινοβατούν εδώ και 3 χρόνια και για το φιάσκο των δασικών χαρτών, που μειώνουν τις επιλέξιμες εκτάσεις της χώρας στο κρίσιμο μομέντουμ της νέας ΚΑΠ.
–  Για τα 4 σχεδόν χρόνια τώρα που αφήνουν το ελληνικό γιαούρτι ανοχύρωτο στις επιθετικές διεκδικήσεις χωρών, όπως η Τσεχία, και οι περιβόητοι Φάκελοι κατοχύρωσης απορρίπτονται από τους ίδιους τους εποπτευόμενους φορείς τους;
–  Για το θράσος του να κομπορρημονεί για τη δήθεν κατοχύρωση υποχρέωσης πληρωμής εντός 60 ημερών.
Του υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος τους παραμένει ανενεργός, τη στιγμή που δημιουργεί και αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των ελληνικών και ευρωπαϊκών γαλακτοβιομηχανιών.
 
Λιδωρίκι 4-12-2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…