Home Δήμος Δελφών Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Άμφισσα με δυο γνωστά μουσικά συγκροτήματα φέτος
Δήμος Δελφών - 14 Φεβρουαρίου, 2015

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Άμφισσα με δυο γνωστά μουσικά συγκροτήματα φέτος

 Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων εμπλουτισμένο με δυο γνωστά μουσικά συγκροτήματα.

Αναλυτικά έχει ως εξής:

 

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου
10:03πμ «Οδύσσεια» . Ένα παιχνίδι ενηλίκων που αναστατώνει και διασκεδάζει όλη την πόλη.

 

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015
15:00 – 20:00 Oι 18 ομάδες του Κρυμμένου Θησαυρού κάνουν εντυπωσιακές εισόδους στην πλατεία Κεχαγιά (πάνω πλατεία) φορώντας τις φαντασμαγορικές τους στολές. Η πόλη γεμίζει χρώματα και το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού αρχίζει. Ιστορίες και γρίφοι που πρέπει να λύσουν, οδηγούν τα παιδιά σε κάθε σημείο της πόλης.
19.00 Παραδοσιακός οικισμός Χάρμαινας «ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ» Φωτιές,
Facepainting,  κατασκευές, Έκθεση  με μάσκες, δέρματα και φωτογραφίες…

21:00 Φαγητό, μουσική, χορός, κρασί, τσίπουρο.
21:30 Παραδοσιακός οικισμός Χάρμαινας Με το κάλεσμα δερματοφόρων και τους ήχους κουδουνιών ο Κωσταντής ξεπροβάλει απ’ τα λιθόστρωτα σοκάκια…
Διοργάνωση: Οργανωτική Επιτροπή «Η νύχτα των στοιχειών», Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας, Εικαστικό Εργαστήρι Άμφισσας  Φιλική συμμετοχή «Κουδουναρέοι Διστόμου».
19:00 με 21:30 Το τρενάκι του Δήμου Δελφών θα κάνει συνεχώς δρομολόγια από το Εικαστικό  προς τη Χάρμαινα.

Λοιπές εκδηλώσεις Παρασκευής

22:00 Da Luz Café Bar Μασκέ Party «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα»

Ελάτε να γιορτάσουμε με μουσικές του χθες! Απαραίτητη η αποκριάτικη ενδυμασία. Η καλύτερη στολή θα βραβευτεί!

22:00 Retro Café Bar. Αποκριάτικο Party Κοινότητας Προσηλίου.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015
10:00πμ
Οι ομάδες του Κρυμμένου Θησαυρού δίνουν ραντεβού στην Πλατεία Ησαΐα (κάτω πλατεία) και αφού παίξουν το «Παιχνίδι πόλεως» επιστρέφουν στο ευρύτερο κέντρο της πόλης για περισσότερες δημιουργικές δράσεις!
17.00 Στο Εικαστικό Εργαστήρι Άμφισσας  συγκεντρώνονται μικροί και μεγάλοι, ντύνονται και βάφονται για να πάρουν μέρος στην εκδήλωση της ‘’Νύχτας των Στοιχειών’’.
20.00
Με πίπιζες και νταούλια ξεκινά η μεγάλη πομπή των δερματοφόρων
στα στενά της πόλης.

20:30‘’Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ’’.

Αφηγητής: Λάιος Γεώργιος

Πλατεία Λαού. Αμέσως μετά την εκδήλωση «Η Νύχτα των Στοιχειών», η Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Φωκίδας ΛΕ.ΜΑ.ΦΩ. κάνει party με θέμα «Το Καπηλειό του Σκύλου»

Μπρίκι Café Bar. Party αμέσως μετά τη «Νύχτα των Στοιχειών»
21.30 Πλατεία Ησαΐα. Συναυλία των
KOZA MOSTRA.
Συνδιοργάνωση:
Οργανωτική Επιτροπή «Η νύχτα των στοιχειών», Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας, Εικαστικό Εργαστήρι Άμφισσας, Δημοτική Ενότητα Άμφισσας, Τοπική Κοινότητα Άμφισσας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στα περίπτερα του δήμου προσφέρονται παραδοσιακά φαγητά, κρασιά και τσίπουρα.

 

 

22 Φεβρουαρίου 2015 Κυριακή του Καρναβαλιού

10:30πμ Πλατεία Ησαΐα. Παρουσίαση των χορευτικών των ομάδων του Κρυμμένου Θησαυρού.

17:30 Πλατεία Ησαΐα.  Έναρξη Αμφισσιώτικου Κομιτάτου. Παρέλαση Αρμάτων, καύση Βασιλιά Καρνάβαλου και πολλές εκπλήξεις.

18:30 Πλατεία Ησαΐα. Αποτελέσματα Κρυμμένου Θησαυρού και βράβευση των ομάδων.

19:00 Πλατεία Ησαΐα. Συναυλία  των STAVENTO.

 

Από τις 10:00πμ στην Πλατεία Ησαΐα ξυλοπόδαροι, ταχυδακτυλουργοί, μασκότ και animateurs θα προσφέρουν άφθονο θέαμα σε μικρούς και μεγάλους.

Διοργάνωση: Επιτροπή Αμφισσιώτικου Κομιτάτου & Αρμάτων, Επιτροπή Κρυμμένου Θησαυρού, Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας, Δημοτική Ενότητα Άμφισσας, Τοπική Κοινότητα Άμφισσας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στα περίπτερα του δήμου προσφέρονται παραδοσιακά φαγητά, κρασιά και τσίπουρα.

 

 

Η Νύχτα των Στοιχειών

 

Από το 1995 στην Άμφισσα το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς, γίνεται αναπαράσταση της «Νύχτας των Στοιχειών». Αναβιώνουμε τον μύθο του ταμπάκη Κωνσταντή ο οποίος στοίχειωσε στα ταμπάκικα κοντά στην πηγή της Χάρμαινας όταν η αγαπημένη του Λενιώ έπεσε νεκρή από ένα φοβερό κεραυνό…. Πρόκειται επί της ουσίας για την κορύφωση ενός διήμερου εκδηλώσεων που ξεκινά κάθε χρόνο το βράδυ της τελευταίας Παρασκευής των Αποκρεών στη συνοικία «Χάρμαινα» με μουσική, φαγητό, ποτό, κέφι και χορό, τις πρώτες μεταμφιέσεις και το ξύπνημα του Κωνσταντή – και κορυφώνεται την άλλη μέρα, το Σάββατο το βράδυ όταν ως θρυλικό στοιχειό της Χάρμαινας πια και προστάτης των ταμπάκηδων κατά την παράδοση, κατεβαίνει από τα γραφικά σκαλάκια του Άι Νικόλα για να αναμετρηθεί μέχρις εσχάτων με τα στοιχειά άλλων πηγών, της Τέχολης και του Γκυριζιού, συνοδευόμενο από εκατοντάδες αλλόκοτα πλάσματα, αράπηδες, νεράιδες, ξυλένιους, αχυρένιους, ντεβέτσκες και μποτσνάκδες που ξεχύνονται στα δρομάκια της πόλης για ένα γλέντι μέχρι πρωίας.

Στολές με τους συμμετέχοντες θα δίνονται όπως κάθε χρόνο στο Εικαστικό Εργαστήρι Άμφισσας καθημερινά τα πρωινά 11:00  με 13:00 και τα απογεύματα 18:00 με 20:00. Από το Εικαστικό Εργαστήρι μπορεί κανείς να προμηθευτεί και λαχνούς για την κλήρωση μίας αυθεντικής δερμάτινης πλήρους στολής που θα κληρωθεί κατά την εκδήλωση της Παρασκευής 20 Φεβρουαρίου στα Ταμπάκικα. Τα έσοδα από τη λαχειοφόρο θα διατεθούν για την αγορά επιπλέον στολών για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Εικαστικό Εργαστήρι Άμφισσας Σταλλού & Θόαντος, τηλ. 2265079264.

 

Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού

 

Εδώ και σχεδόν 25 χρόνια το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού χτυπάει κόκκινο στην διασκέδαση και μεταδίδει την Καρναβαλική διάθεση στους κατοίκους, όλης της πόλης.

Γρίφοι, ερωτήσεις για την πόλη, αμέτρητα ομαδικά παιχνίδια και πολύς χορός, κρατούν σε εγρήγορση όλη τη νεολαία της Άμφισσας ηλικίας 10 έως 18 χρονών.

Τα παιδιά ξεχύνονται σε κάθε γωνιά σε κάθε δοκιμασία! Για ένα ολόκληρο τριήμερο, το τελευταίο των Αποκρεών, γινόμαστε όλοι παιδιά!

 

Οδύσσεια

 

Πάνω στην αλλαγή χιλιετίας ένα παιχνίδι ενηλίκων, η Οδύσσεια αλλάζει τα δεδομένα της Άμφισσας. Έκτοτε τα τελευταία 15 χρόνια, την προτελευταία Κυριακή των Αποκρεών, από το πρωί έως το βράδυ, ομάδες καρναβαλιστών με Οσυσσειακή ονομασία και ενδυμασία ξεκινούν να λύνουν γρίφους και να παίξουν παιχνίδια σε όλη την πόλη. Η ομάδα που αναδεικνύεται νικήτρια κάθε χρονιά διοργανώνει το παιχνίδι για το επόμενο έτος συνεπώς ποτέ δεν στερεύουν οι ιδέες για ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Κάθε χρονιά οι ομάδες ανεβάζουν τον πήχη ψηλά με δύσκολους γρίφους αλλά πολλή διασκέδαση!!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Τι είναι το περίφημο Ασιατικό Handicap και γιατί πρέπει να το γνωρίζετε ενόψει Euro 2024

Καθώς μετράμε τις εβδομάδες και τις ημέρες για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδ…