Home Π.Ε. Φωκίδας «Οι ζημιές που προκαλούνται είναι αντιμετωπίσιμες με σωστές καλλιεργητικές φροντίδες»
Π.Ε. Φωκίδας - 7 Σεπτεμβρίου, 2016

«Οι ζημιές που προκαλούνται είναι αντιμετωπίσιμες με σωστές καλλιεργητικές φροντίδες»

 «Τα  μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι τα παθογόνα τα οποία έχουν εντοπισθεί και οι ζημιές που προκαλούνται είναι αντιμετωπίσιμες με σωστές καλλιεργητικές φροντίδες και σε ορισμένες περιπτώσεις με επεμβάσεις με κατάλληλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα», τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βαγγέλης Κατσαγούνος με συνέντευξή του στην ΩτΦ και καλεί τους ενδιαφερόμενους ελαιοπαραγωγούς να επικοινωνούν με γεωπόνους.

Αναλυτικά στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:
Tην τελευταία πενταετία παρατηρείται μεγάλη ποικιλία όσον αφορά την συμπτωματολογία των ασθενών ελαιοδένδρων, τόσο στο ελαιώνα της Άμφισσας, όσο και στην παραλιακή ζώνη.
Η Υπηρεσία παρακολουθεί το θέμα με ελέγχους, αυτοψίες και λήψη δειγμάτων προς εργαστηριακή εξέταση. Ενημερώνουμε τους ελαιοπαραγωγούς ότι τα  μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι τα παθογόνα τα οποία έχουν εντοπισθεί και οι ζημιές που προκαλούνται είναι αντιμετωπίσιμες με σωστές καλλιεργητικές φροντίδες και σε ορισμένες περιπτώσεις με επεμβάσεις με κατάλληλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στους κατά τόπους Γεωπόνους και στις Γεωτεχνικές Υπηρεσίες.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…