Home Εικόνες Αρχικής Οι επιτάξεις θα αφορούν και το νοσοκομείο της Άμφισσας διεμήνυσε ο Διοικητής της ΥΠΕ Φώτης Σερέτης από το νοσοκομείο

Οι επιτάξεις θα αφορούν και το νοσοκομείο της Άμφισσας διεμήνυσε ο Διοικητής της ΥΠΕ Φώτης Σερέτης από το νοσοκομείο

Γιατροί φεύγουν, προκηρύξεις βαλτώνουν στη γραφειοκρατία και ο COVID αλωνίζει

Ανίατη η κατάσταση

-Οι επιτάξεις θα αφορούν και το νοσοκομείο της Άμφισσας διεμήνυσε ο Διοικητής της ΥΠΕ Φώτης Σερέτης από το νοσοκομείο.

-Με ποσό 150.000 ε το καθένα θα χρηματοδοτηθούν τα Κέντρα Υγείας Ιτέας και Λιδωρικίου.

-Εκκρεμεί η προκήρυξη τριών θέσεων μόνιμων γιατρών που ήδη έπρεπε να έχει βγει στον αέρα!

 

Φεύγουν και αδειάζει, αντί να έρχονται οι γιατροί και να στελεχώνεται το νοσοκομείο, με τις αρνητικές εξελίξεις να τρέχουν και τη διαδικασία αναπλήρωσης να σέρνεται ασθμαίνουσα, την ώρα που ο COVID αλωνίζει και η ανακοπή της πορείας του φαντάζει δυσεπίλυτος γρίφος.

 

Είχε την «τύχη» να το διαπιστώσει

 

Ζόρικη στην κυριολεξία ήταν η κατάσταση που αντίκρυσε ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Φώτης Σερέτης κατά την τελευταία επίσκεψή του, καθώς βρήκε το νοσοκομείο άδειο και ακέφαλο μετά την αιφνίδια παραίτηση Γεωργίου, αλλά και τις εκκρεμείς διαδικασίες να εγκλωβίζονται στο τέρας της γραφειοκρατίας, που ζει και βασιλεύει στην εποχή της «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης».

Αξίζει να σημειώσουμε πως μετά την παραίτηση Γεωργίου και την αιφνιδιαστική αποχώρησή του, το νοσοκομείο αντιμετωπίζει τα προβλήματά του χάρη στις υπηρεσίες του. Σε αυτό συμβάλλει καθοριστικά ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νίκου Τριανταφύλλου που καθημερινά βρίσκεται εκεί, υπερβάλοντας εαυτόν, παρότι υπηρετεί με φιλότιμο μια θέση άμισθη την οποία άλλος θα είχε ήδη εγκαταλείψει!

 

Οι χρηματοδοτήσεις έρχονται με καθυστέρηση

 

Άμεσα θα ανακοινωθεί χρηματοδότηση ποσού 150.000 ευρώ για τα Κέντρα Υγείας Ιτέας και Λιδδωρικίου, τα οποία θα λάβουν συνολικά ποσό 300.000 ε με ένα χρόνο καθυστέρηση, όταν άλλα έχουν πάρει από πέρυσι ποσά που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ. Την ανακοίνωση έκανε ήδη ο κ. σερέτης στους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας Ιτέας κ. Δήμητρα Καραθανασοπούλου και Λιδωρικίου κ. Καραμέρη. Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι η αναθεώρηση αυτή και τα ποσά διατέθηκαν μετά την ανάδειξη του θέματος της μη χρηματοδότησης από τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Δελφών κ. Αργύρη Δεδούση μέσω της ΩτΦ.

 

Ο εκκρεμής οργανισμός

 

Η «φαγούρα» συνεχίζεται για την αλλαγή του οργανισμού, καθώς βρίσκεται κατατεθειμένος στην αρμόδια υπηρεσία του νοσοκομείου και ούτε καν έχει εξεταστεί. Φήμες μάλιστα, υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να έχουμε καμιά πρόοδο μέσα στο 2021, καθώς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει «παγώσει» κάθε διαδικασία που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος έχει φρενάρει κάθε δαπάνη!

Το δυστύχημα είναι πως αλλάζει η νομοθεσία από την 1η Ιανουαρίου του 2022 και καθίσταται σχεδόν αδύνατη η έγκρισή του, από την παρούσα κυβέρνηση. Να σημειώσουμε δε, πως αν δεν αλλάξει ο οργανισμός και δεν αυξηθεί το προσωπικό θα είναι σχεδόν αδύνατον να λειτουργήσει με επάρκεια το νοσοκομείο και να βγαίνουν οι εφημερίες να καλύπτονται όλες οι μέρες του μήνα!

 

Οι «ορφανές» θέσεις και η μονίμως «άγονη»

 

Στο κομμάτι της Παθολογικής Κλινικής τα μαντάτα είναι πολύ άσχημα, καθώς την ώρα που έχουμε την επέλαση του κορονοϊού το νοσοκομείο βρίσκεται με έναν Παθολόγο, Διευθυντή Κλινικής, όπως και έναν πνευμονολόγο, ενώ μια ακόμη παθολόγος εξυπηρετεί από το ΤΟΜΥ. Παράλληλα, ο ένας παθολόγος, Επιμελητής Β, τελεί υπό παραίτηση, ενώ έχει δοθεί εντολή από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου να σβηστεί από τα Μητρώα του νοσοκομείου. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία τότε το νοσοκομείο θα ζητήσει εγγράφως νέα προκήρυξη της θέσης, η οποία στο πιο αισιόδοξο σενάριο τοποθετείται χρονολογικά την Άνοιξη του 2022.

Η μια μόνιμη θέση που αφορά παθολόγο, Επιμελητή Α έχει βγει άγονη, ενώ ακόμη δεν έχει επαναπροκηρυχθεί, αν και έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο τέταρτος χειρουργός που αποσπάται διαρκώς φαίνεται να έχει εξαντλήσει το χρόνο του και μάλλον από αρχές Ιανουαρίου επιστρέφει στη θέση του. Αναφορικά με το χειρουργό που έχει συμπληρώσει το χρόνο για τη συνταξιοδότησή του και εδώ τα νέα είναι καλά, αφού μάλλον θα κάνει χρήση της εξάμηνης παράτασης που δίνεται ως δικαίωμα λόγω της πανδημίας.

Μετά την παραίτηση της Νεφρολόγου, η θέση βρίσκεται στην ΥΠΕ για έγκριση και όπως εξήγησε ο κ. Σερέτης θα υπογραφεί και θα αποσταλεί στο υπουργείο για να ανοίξει η προκήρυξη. Έγκριση θα αναζητήσει και η θέση Μικροβιολόγου που έμεινε κενή λόγω συνταξιοδότησης.

 

Θα επιτάξουν και στη Φωκίδα

 

Τέλος το πρόβλημα της υποστελέχωσης σε παθολογικές ειδικότητες πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, καθώς οι διασωληνώσεις και οι ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα είναι καθημερινό φαινόμενο. Όπως εξήγησε ο κ. Σερέτης η επίταξη ως διαδικασία αφορά και τη Φωκίδα, όπου το νοσοκομείο μπορεί να ενισχυθεί με Παθολόγους και Πνευμονολόγο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…