Home Πολιτικά - Φωκίδα ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ. Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
Πολιτικά - Φωκίδα - 21 Ιουνίου, 2018

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ. Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

 Παρέμβαση του Ιωάννη Δ. Μπούγα

Δικηγόρος
 
Ο κ. Τσίπρας υπακούοντας στις εντολές των δανειστών και της αμερικανικής κυβέρνησης υπέγραψε μια ταπεινωτική για την χώρα μας Συμφωνία με τον ομόλογό του κ. Ζάεφ.
Η Συμφωνία αυτή με την οποία, εκτός του ονόματος, αναγνωρίζεται στους Σκοπιανούς Μακεδονική Εθνότητα και Μακεδονική Γλώσσα: α) δεν έχει την έγκριση του συνόλου της Κυβέρνησής, καθώς εμφανίζεται να διαφωνεί ο Υπουργός Άμυνας και οι Υπουργοί των ΑΝΕΛ β) είναι αντίθετη προς την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και γ) δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών.
Μάλιστα ο κ. Τσίπρας για να μη διαταράξει τις σχέσεις του με τον κ. Καμμένο και να διατηρήσουν τις Καρέκλες τους, δεν διστάζει να διαπράξει ένα οιονεί κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.
Δεν φέρνει τη συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή, όπως έχει υποχρέωση με βάση το Σύνταγμα και, χωρίς πολιτική και συνταγματική νομιμοποίηση, δημιουργεί ανυπέρβλητα νομικά τετελεσμένα, δεσμεύει τη χώρα και παραχωρεί στα Σκόπια όλα τα διπλωματικά μας όπλα, αφού η Συμφωνία, χωρίς να έχει κυρωθεί, θα αναπτύξει για τα Σκόπια πλήρη αποτελέσματα, δεδομένου ότι θα έχει επιτευχθεί η είσοδός τους στο ΝΑΤΟ και θα έχουν υπαχθεί σε καθεστώς υπό ένταξη χώρας στην ΕΕ. Μετά από αυτά, ενδεχόμενη κύρωσή της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν θα έχει καμία απολύτως αξία, διότι τα παραπάνω αποτελέσματα υπέρ των Σκοπίων δεν θα μπορούν ν΄ ανατραπούν.
Ο κ.Τσίπρας, αντί να ακούσει τον ελληνικό λαό και να προβληματιστεί από τα παλλαϊκά συλλαλητήρια, κολακεύεται με τα αποθεωτικά γι΄ αυτόν σχόλια των ξένων, κυρίως αμερικανικών και γερμανικών ΜΜΕ, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει αγνοώντας τους Έλληνες, και με λουδοβίκια αλαζονεία  δηλώνει ότι θα τον κρίνει η Ιστορία!
Οι Έλληνες γνωρίζουν: Όσο πιο κολακευτικά τα σχόλια των ξένων για τον κ. Τσίπρα, τόσο μεγαλύτερες οι υποχωρήσεις για την Ελλάδα. 
Γνωρίζουμε επίσης ότι ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί ν΄ αντισταθεί στα κελεύσματα των νέων φίλων του. Έχει μετατραπεί σε άθυρμα της Μέρκελ και του Τράμπ.
Η Ν.Δ οφείλει ν΄ αντισταθεί στις μεθοδεύσεις των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.
Πρέπει να ηγηθεί του αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των αντεθνικών και αντισυνταγματικών ενεργειών της συγκυβέρνησης και να εξαντλήσει τα κοινοβουλευτικά μέσα που διαθέτει με την υποβολή πρότασης δυσπιστίας, σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε μια Κυβέρνηση μειοψηφίας και σε αποδρομή να λάβει ερήμην μας τόσο κρίσιμες για το μέλλον του Έθνους μας αποφάσεις.
Όμως πλην του Πρωθυπουργού και των Υπουργών του, ευθύνη έχουν και οι Βουλευτές, που στηρίζουν τις αποφάσεις τους.
Ο Βουλευτής Φωκίδας, διέκοψε πρόσφατα την πολύμηνη αφωνία του με ένα μακροσκελές δελτίο τύπου για την τηλεοπτική κάλυψη των ακατοίκητων ορεινών οικισμών.
 Στη συνέχεια ψήφισε πρόθυμα, αλλά στα μουλωχτά, το 4ο μνημόνιο της Κυβέρνησής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το οποίο φορτώνει δισεκατομμύρια ευρώ τον Έλληνα φορολογούμενο.
Επειδή προφανώς δεν θεωρεί το σκοπιανό και την ψήφιση του 4ου μνημονίου εξίσου σημαντικά ζητήματα με το τηλεοπτικό σήμα στις ορεινές περιοχές, δεν βρήκε λέξη να πει γι΄αυτά.
Ο κ. Κωστοπαναγιώτου πρέπει να γνωρίζει ότι ως Βουλευτής δεν έχει δικαίωμα στη σιωπή. 
Ακόμη κι αν οι απόψεις του ταυτίζονται με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως σε μείζονα εθνικά θέματα, έχει υποχρέωση ρητώς να τις εκφράζει και να τις εξηγεί στους πολίτες, που εκπροσωπεί και να λαμβάνει υπόψη τη γνώμη και βούλησή τους. 
Ο Βουλευτής δεν μπορεί να κρύβεται συνεχώς πίσω από τις γενικόλογες ανακοινώσεις του Κόμματός του.
Έχει  και ο ίδιος προσωπική ευθύνη.
 
 
    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…