Home Πολιτισμός Οι δυο Δήμαρχοι συζητούν την επέκταση της συνεργασίας τους και σε άλλους τομείς, αποκαλύπτει ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Θ.Παππάς : Με δυο απορριμματοφόρα δώρο, μόλις ξεκινά μια σημαντική συνεργασία
Πολιτισμός - 20 Αυγούστου, 2015

Οι δυο Δήμαρχοι συζητούν την επέκταση της συνεργασίας τους και σε άλλους τομείς, αποκαλύπτει ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Θ.Παππάς : Με δυο απορριμματοφόρα δώρο, μόλις ξεκινά μια σημαντική συνεργασία

  Το γεγονός ότι εξασφαλίστηκαν δυο απορριμματοφόρα σε άριστη κατάσταση από το δήμο Θεσσαλονίκης για το δήμο Δελφών είναι γνωστό, δεν είναι γνωστό όμως ότι πίσω από αυτή την κίνηση ξεκινά μια δυνατή συνεργασία των δυο δήμων, υπάρχει η διάθεση βοήθειας γενικότερα από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής του Γιάννη Μπουτάρη, στηρίζουν την προσπάθεια των Δελφών να γίνουν πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, αλλά και πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θανάσης  Παππάς ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα από την Αγία Ευθυμία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε ο κ. Παππάς μας ενημέρωσε ότι «ο δήμος Θεσσαλονίκης πέτυχε την πλήρη ανανέωση του δημοτικού στόλου των απορριμματοφόρων και των βοηθητικών οχημάτων καθαριότητας με την αντικατάσταση των παλαιοτέρων οχημάτων με σύγχρονα οχήματα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά κονδύλια συνολικού ύψους 15.384.000 ευρώ.

»Συγκεκριμένα, κατόπιν πρότασης του δήμου η πράξη «Προμήθεια κινητού εξοπλισμού αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των οχημάτων καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης» εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «01-Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος – Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας Θράκης «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.
»Για τα οχήματα που αντικαταστάθηκαν υπήρχαν πολλά αιτήματα. Ωστόσο έγινε αυστηρή αξιολόγηση, καθώς είχαμε την υποχρέωση όσα οχήματα προμηθευτήκαμε, τόσες πινακίδες παλαιών οχημάτων να καταθέσουμε. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτός ο όρος δυσχέραινε πολύ την πρόθεση του δήμου να βοηθήσει άλλους μικρότερους δήμους να εμπλουτίσουν το στόλο τους. Συνολικά έφτασαν σε εμάς πάνω από 20 αιτήματα, αλλά αποφασίσαμε να παραχωρήσουμε δυο απορριμματοφόρα στο δήμο Δελφών και δυο σάρωθρα στο δήμο Χίου. Η απόφασή μας για το δήμο σας προέκυψε μετά από συνεργασία με τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος στηρίζει το αίτημα του Δήμου Δελφών να είναι οι Δελφοί η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, αλλά και γιατί με τη συνένωση που προέκυψε από τον καλλικράτη ο νέος δήμος έχει να φροντίσει μια τεράστια έκταση και πολλά χωριά, με όσες δυσκολίες συνεπάγεται αυτό. Φυσικά έπαιξε ρόλο και ότι κατάγομαι από το δήμο Δελφών», υποστήριξε ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτησή μας σχετικά με το αν σκοπεύουν οι δυο δήμοι να επεκτείνουν τη συνεργασία τους και σε άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός, μας απάντησε ότι ήδη οι δυο Δήμαρχοι βρίσκονται σε συνεννοήσεις. «Είμαστε ένας μεγάλος δήμος, από τους μεγαλύτερους στη χώρα, έχουμε τα μέσα, τον τρόπο και την τεχνογνωσία και πάνω από όλα την πρόθεση να βοηθήσουμε το δήμο Δελφών να βρει ένα άλλο βηματισμό. Έχουμε ήδη συνεργαστεί και έχουμε συμβάλει στην επίλυση ζητημάτων διαχείρισης αστικών αποβλήτων», τόνισε. 
Τέλος ο κ. Παππάς μας αποκάλυψε ότι οι συζητήσεις των δυο Δημάρχων, του κ. Γιάννη Μπουτάρη και του κ. Θανάση Παναγιωτόπουλου είναι προχωρημένες για διεύρυνση της συνεργασίας τους, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και σε αδελφοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…