Home Κοινωνικοί φορείς Οι δικηγόροι της Φωκίδας αντιδρούν για την εξαίρεσή τους από το επίδομα των 800 ε και δεν αποδέχονται τις επιταγές κατάρτισης
Κοινωνικοί φορείς - 27 Μαρτίου, 2020

Οι δικηγόροι της Φωκίδας αντιδρούν για την εξαίρεσή τους από το επίδομα των 800 ε και δεν αποδέχονται τις επιταγές κατάρτισης

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΆΜΦΙΣΣΑΣ

27η Μαρτίου 2020

 

     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Άμφισσας, συνεδρίασε εκτάκτως με τηλεδιάσκεψη, στην Άμφισσα, την 27η Μαρτίου 2020, με  θέμα την μη ένταξη των δικηγόρων στους κλάδους που πλήττονται εξαιτίας της επιβεβλημένης- εκ του κράτους-αναστολής της δραστηριότητάς τους και στο μέτρο της λήψης επιδόματος των 800€.

       Ο Σύλλογος μας καταγγέλλει τον πρωτοφανή εμπαιγμό τον οποίο υφίσταται το Δικηγορικό Σώμα, αναφορικά με την μη ένταξη των νομικών υπηρεσιών στις δραστηριότητες που πλήττονται κατάφωρα από την αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων και των Υποθηκοφυλακείων, από τον περιορισμό λειτουργίας σχεδόν όλου του Δημόσιου Τομέα και από τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας.

      Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων, όπου είναι ο φυσικός χώρος ενάσκησης καθηκόντων των Δικηγόρων, ήταν κρατική επιλογή, επιβεβλημένη μεν και απολύτως δικαιολογημένη εκ των συνθηκών, αλλά όχι άνευ σοβαρότατων συνεπειών για τον βιοπορισμό των Δικηγόρων.

     Από την αρχή η Κυβέρνηση  δεσμεύθηκε μέσω διαφόρων εκπροσώπων της, ότι θα τους καταβληθεί το συγκεκριμένο επίδομα, καθώς έχει παύσει οποιαδήποτε δικαστική και εξωδικαστική εργασία.

      Υπό το βάρος πιέσεων άλλων επαγγελματικών κλάδων, η Κυβέρνηση προέβη στην εξαίρεση των Δικηγόρων από το βοήθημα αυτό, αγνοώντας ότι η πλειοψηφία αυτών δεν είναι «τηλεαστέρες» δικηγόροι, δεν διατηρούν μεγάλα δικηγορικά γραφεία με υπαλλήλους άλλους δικηγόρους, δεν έχουν καταστήσει το γραφείο τους εισπρακτική εταιρία, δεν λαμβάνουν δυσθεώρητες αμοιβές…

    Αντιθέτως, παλεύουν καθημερινά ώστε να ανταπεξέλθουν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις και πολλοί από αυτοί αδυνατούν να διατηρήσουν όχι μόνο το γραφείο τους, αλλά και μία αξιοπρεπή διαβίωση.

    Οι Δικηγόροι έχουν σταθεί διαχρονικά στο ύψος των περιστάσεων που επιβάλλει η κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα της Χώρας μας. Δεν είναι επαίτες, δεν ζητιανεύουν…

       Διεκδικούμε αξιοπρεπή μεταχείριση εν καιρώ επιβεβλημένης εκ του Κράτους αναστολής της εργασίας μας. Διεκδικούμε ελάχιστη μερική απόδοση των όσων καταβάλλουμε υπέρ τρίτων, όπως ο ΟΑΕΔ.

     Ο διασυρμός του Σώματος που επιχειρείται με τακτικές «παζαριού», δεν θα επιτευχθεί. Η προσπάθεια εξίσωσης των Δικηγόρων με κλάδους που εξακολουθούν να εργάζονται δεν θα ευοδωθεί. Η δήθεν παροχή  «επιταγών κατάρτισης», που εξήγγειλε η Κυβέρνηση δεν αποτελεί αντιστάθμισμα στην ζημία που προκαλείται λόγω αναστολής της εργασίας μας, καθώς δεν είναι οικονομικό βοήθημα.

     Οι «επιταγές κατάρτισης» για τις οποίες κάνει λόγο η Κυβέρνηση, εκτός του ότι συνιστούν μία άκαιρη και απροκάλυπτα ανούσια -υπό τις παρούσες συνθήκες- αντιπρόταση, είναι κυριότατα «σκιώδεις» όσον αφορά τους φορείς κατάρτισης στους οποίους θα καταλήξουν…

    

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ,

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ «ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ» ΩΣ ΜΕΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ,

ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ

 

1)Την άμεση ένταξη των Δικηγόρων στο μέτρο στήριξης με το ποσό των 800 ευρώ, για τους μήνες Μάρτιο & Απρίλιο και ομοίως με τα ίδια ποσά για όλους τους επόμενους μήνες υποχρεωτικής αναστολής της δραστηριότητάς μας .

2)Την άμεση καταβολή σε όλους τους δικαιούχους Δικηγόρους των οφειλόμενων από το ΤΑΧΔΙΚ και το Πρόγραμμα Νομικής Βοήθειας.

3)Την μετάθεση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων μετά το μήνα Οκτώβριο τρέχοντος έτους .

4)Μη καταβολή τέλους επιτηδεύματος για το τρέχον φορολογικό έτος.

5)Κατάργηση προκαταβολής φόρου για το τρέχον φορολογικό έτος.

6)Μείωση εισφοράς αλληλεγγύης.

 

 

Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στο γραφείο του κ. Πρωθυπουργού.

Στον κ. Υπουργό Οικονομικών .

Στον κ. Υπουργό Εργασίας .

Στον κ. Υπουργό Ανάπτυξης.

Στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης.

Στον κ. Βουλευτή του Νομού Φωκίδας.

Στην Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

 

Για το Δικηγορικό Σύλλογο Άμφισσας

 

 

Η     Πρόεδρος                                             Η Γενική Γραμματέας

Σταυρούλα Νικ.Πήττα                                  Αικατερίνη Τζαμτζή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…