Home Δήμος Δελφών ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΑΞΙΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ΣΤΕΓΑΝΑ.
Δήμος Δελφών - 5 Σεπτεμβρίου, 2018

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΑΞΙΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ΣΤΕΓΑΝΑ.

 Τις πολιτικές εξελίξεις στην Αυτοδιοίκηση, καθώς και στο Δήμο μας, καθορίζει η πρόσφατη ψήφιση του Ν.4555/2018 (του ονομαζόμενου «Κλεισθένης»).

Σε πολλά μπορεί κανείς να αναφερθεί με κριτική διάθεση σχετικά με το νέο αυτό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης που επιβάλει ο «Κλεισθένης», έχει εντούτοις ιδιαίτερη σημασία σήμερα να εστιάσουμε στην επιλογή που κάνει ο νομοθέτης να επιβάλει στις μεν μικρές Κοινότητες (κάτω των 300 κατοίκων) το ενιαίο ψηφοδέλτιο, στις δε μεγαλύτερες Κοινότητες να επιτρέψει την κάθοδο ανεξάρτητων συνδυασμών (που δε θα υπάγονται σε κάποιο κεντρικό ψηφοδέλτιο).

Η συγκεκριμένη επιλογή δίνει ένα σαφές μήνυμα υπέρ της μεγαλύτερης ανεξαρτησίας του θεσμού των Κοινοτήτων έναντι του κεντρικού Δήμου.

Ως Δήμαρχος Δελφών και έχοντας ήδη δηλώσει ότι θα διεκδικήσω εκ νέου την εμπιστοσύνη των δημοτών μας στις εκλογές του 2019, εκτιμώ ότι έχω την υποχρέωση να σεβαστώ την επιλογή τούτη του νομοθέτη. Αυτό κυρίως επειδή η ρύθμιση του Νόμου σε μεγάλο βαθμό ανταποκρίνεται (κατά τις διαπιστώσεις όλων μας) στην ανάγκη των κατοίκων των Κοινοτήτων για πιο αδέσμευτη και διεκδικητική στάση έναντι της κεντρικής διοίκησης των Δήμων, που έχουν λάβει τα τελευταία χρόνια χαρακτηριστικά και αρμοδιότητες μικρών Νομαρχιών.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι εμείς ως Δημοτική Αρχή ουδέποτε ξεχωρίσαμε Προέδρους ή Συμβούλια Κοινοτήτων σε φιλικά ή εχθρικά, αλλά συνεργαστήκαμε άψογα με όλους, σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και χωρίς κανέναν διαχωρισμό, εκτός από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις αιρετών που οι ίδιοι δεν ήθελαν να συνεργαστούν.

Το ίδιο σκοπεύουμε να πράξουμε και στη νέα θητεία με την οποία πιστεύουμε ότι θα μας τιμήσουν οι συνδημότες μας.

Για το λόγο αυτόν επιλέγουμε να δώσουμε εμείς πρώτοι στο Δήμο μας το σήμα υπέρ των πιο ανεξάρτητων φωνών (κάτι που χαρακτηρίζει ασφαλώς πρώτα πρώτα τη δική μας στάση σε όλα τα επίπεδα), καθώς και υπέρ των συνεργασιών χωρίς παραταξιακές δεσμεύσεις και στεγανά.

Επιλέγουμε συνεπώς να μην καταρτίσουμε ψηφοδέλτια του κεντρικού συνδυασμού μας στις Κοινότητες του Δήμου, αλλά αντίθετα ενθαρρύνουμε τους συνδημότες μας να καταρτίσουν με δικές τους πρωτοβουλίες ανά Κοινότητα ανεξάρτητους συνδυασμούς.

Με τον τρόπο αυτόν πιστεύουμε ότι μπορούμε να δώσουμε το θάρρος και την ευκαιρία σε περισσότερους και αξιότερους συμπολίτες μας (οι οποίοι ωστόσο δεν αποδέχονται παραταξιακές «στάμπες») να συμμετάσχουν στα κοινά του Δήμου μας, κάτι που αποτελεί αδήριτη ανάγκη σήμερα.

Για να καταφέρουμε κάτι καλό στον τόπο που αγαπάμε, οφείλουμε να πείσουμε κάθε αξιόλογο συνδημότη μας να γίνει ενεργός πολίτης και να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις που διαθέτει η περιοχή μας.

Ας είναι αυτό το κύριο μέλημα όλων μας και ας ξεφύγουμε τούτη τη φορά από τον κύκλο της μιζέριας και της κραυγαλέας αντιπαράθεσης, που μόνο κακό κάνει στη συλλογική μας προσπάθεια.

——————————————————————————

Άμφισσα, 5 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Δήμαρχος Δελφών

Θανάσης Παναγιωτόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…