Home Κοινωνικοί φορείς Οι “αβράκωτοι”, ο Λουδοβίκος, η διοίκηση της Imerys και ο Γιάννης
Κοινωνικοί φορείς - 6 Δεκεμβρίου, 2019

Οι “αβράκωτοι”, ο Λουδοβίκος, η διοίκηση της Imerys και ο Γιάννης

 Από την έντυπη έκδοση 

Πόσο δίκιο είχαν οι Γάλλοι   διαδηλωτές το Μάη του 68 στο Παρίσι όταν κραύγαζαν το σύνθημα :“H  δημοκρατία σας σταματά έξω από τις πύλες των εργοστασίων” !!!

Το γνωρίζετε εσείς αυτό το σύνθημα  κύριοι της Imerys , το έχετε ξανακούσει; Σας ρωτώ ευθέως επειδή γνωρίζω ότι κατάγεστε από τη Γαλλία , μια χώρα δημοκρατική που διαχρονικά έχει προσφέρει πολλά στην ανθρωπότητα: Από τη Γαλλική Επανάσταση του 1789  που ανέτρεψε τη Μοναρχία του Λουδοβίκου,  την επανάσταση του 1871 που έδωσε τις βάσεις για τα σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα   μέχρι και τον περιβόητο Μάη του 68 που επηρέασε  όλη τη τότε Δυτική και Ανατολική Ευρώπη.
Θα με ρωτήσετε γιατί σας τα γράφω αυτά: Σας απαντώ ευθέως. Γιατί παραμονή της Αγίας Βαρβάρας, στο τραπέζι που προσφέρατε στους εργαζόμενους σε εστιατόριο των Δελφων  αφαιρέσατε σχεδόν βίαια  το λόγο από τον πρόεδρο  του Σωματείου Χειριστών Φωκίδας κ Γιάννη Ποντίκα, ίσως γιατί φοβηθήκατε μην ανατρέψει με στοιχεία όλα όσα είχαν ακουστεί λίγο πιο πριν σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό των παρολίγο ατυχημάτων…
Βέβαια, κατά τη γνώμη σας ο κ Ποντίκας συγκαταλέγεται σε αυτούς που κάποτε ο Λουδοβίκος χαρακτήριζε ως “αβράκωτους”… Όμως η ιστορία έγραψε ότι στο τέλος δεν κέρδισε ούτε ο   Λουδοβίκος  ούτε η  Μαρία Αντουανέτα με τα παντεσπάνια της. 
 
Αν δεν δέχεστε τον αντίλογο πως αύριο εσείς θα τους καλέσετε σε διάλογο;
Και κάτι ακόμη. Αλήθεια, όταν δεν αφήνετε με δημοκρατικό τρόπο να εκφραστεί η αντίθετη άποψη γιατί αύριο-μεθαυριο όταν θα καλείτε ξανά τους εργαζόμενους σε διάλογο αυτοί να δεχτούν; Γιατί να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με εσας όταν εσείς δεν τους αφήνετε σε μια δημόσια εκδήλωση να εκφράσουν τη γνώμη τους, η ακόμη και την αντιρρησή τους; Για σκεφτείτε το λίγο και ζυγίστε καλύτερα τα πράγματα αφήνοντας κατά μέρος τον αυταρχισμό….
 
“Όλοι στη Γ.Σ. της Κυριακής”
 
Όταν άφησε το μικρόφωνο και πήγαινε να καθίσει στο τραπέζι του ο κ. Ποντίκας πρόλαβε να φωνάξει και να ακουστεί σχεδόν από όλους “ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”. Τι θα γίνει εκεί; Θα απαιτηθεί από την πλειοψηφία του Σωματείου να κάνει σεβαστή την τελευταία απόφαση της Γενικής Συνέλευσης σύμφωνα με την οποία δεν θα πρέπει κανένας εργαζόμενος να εργάζεται Σάββατα και Κυριακές. Ένα αίτημα – μια απόφαση της πλειοψηφίας των εργαζομένων που δεν σεβάστηκε η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου, άραγε γιατί;;;;;
 
Και αν παραιτηθούν οι 4;;;
 
Σύμφωνα με όσα μου έλεγε χθες εργαζόμενος από τα συνολικά 9 μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου υπέρ της άποψης να εργάζονται κυλιόμενα όλη την εβδομάδα (πάντα όμως πενθήμερο) έχουν ταχθεί τα 5 μέλη. Τα υπόλοιπα 4 είναι ενάντια. Τι θα συμβεί όμως αν αυτοί οι 4 παραιτηθούν, ΜΕ ΔΕΔΟΜΈΝΟ ότι και οι αναπληρωματικοί τους διαφωνούν; Μήπως θα πάει για εκλογές;;
Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί τελικά ένα πράγμα ξέρω: Ένα πολύ μεγάλο μέρος των εργαζομένων αλλά και της τοπικής κοινωνίας  διακατέχεται από οργή   ενάντια στο Δ.Σ. που φέρεται να παράκουσε την απόφαση της Γ.Σ. και να συμφώνησε με τις απαιτήσεις  της  Imerys.  
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Off τα τηλέφωνα του Κ.Υ. Ιτέας

Λόγω βλάβης στο τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Ιτέας είναι αδύνατη η επικοινωνία. …