Home Δήμος Δελφών Οδεύει προς δημοπράτηση το Διυλιστήριο Άμφισσας
Δήμος Δελφών - 14 Μαΐου, 2020

Οδεύει προς δημοπράτηση το Διυλιστήριο Άμφισσας

Προέγκριση δημοπράτησης έλαβε το έργο του Διυλιστηρίου της Άμφισσας, όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, μετά από δυο και πλέον χρόνια από την ένταξή του.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το έργο εντάχτηκε για χρηματοδότηση στο Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας  με τίτλο «Αναβάθμιση εσωτερικών και εξωτερικών αντλιοστασίων δικτύου ύδρευσης Δήμου Δελφών – Α΄ Φάση» που υπέβαλε η Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δελφών (Κύριος του Έργου) με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Δελφών.

Την απόφαση έλαβε ο τότε Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και έπειτα από αξιολόγηση της Διαχειριστικής Αρχής Στερεάς Ελλάδας.

Το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε μια από τις προτεραιότητες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής τους κ. Παναγιωτόπουλου, καθώς δεν είχε γίνει εκτεταμένη παρέμβαση τα τελευταία 40 χρόνια.

Το συμβατικό αντικείμενο του έργου αφορά την αναβάθμιση της βασικής υποδομής διύλισης πόσιμου νερού, από την οποία εξυπηρετούνται οι περισσότεροι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Άμφισσας, Ιτέας και Γαλαξιδίου, περιοχή που αφορά το μεγαλύτερο σε πληθυσμό μέρος του δήμου.

Με το ίδιο έργο θα εγκατασταθούν επιπλέον και συστήματα έξυπνης τηλεδιαχείρισης και ελέγχου σε κομβικά σημεία του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης (Άμφισσα – Ιτέα – Γαλαξίδι), με στόχο να αντιμετωπιστούν πολύ πιο αποτελεσματικά τα συνήθη φαινόμενα διαρροών και βλαβών.

Μάλιστα ο κ. Παναγιωτόπουλος όταν ανακοίνωσε το έργο είχε σημειώσει ότι το Διυλιστήριο της Άμφισσας δεν έχει αναβαθμιστεί ουσιαστικά (πλην ορισμένων βασικών συντηρήσεων) ποτέ από την ίδρυση και λειτουργία του στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών ενέκρινε τη μελέτη του έργου με την υπ’ αριθμ. 309/31.07.2017 απόφασή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…